Haberler

Eskişehir Lojistik Zirvesi Başladı

Güncelleme:

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), Eskişehir Valiliği ve Lojistik Derneği iş birliğiyle düzenlenen "Eskişehir Lojistik Zirvesi" başladı.

BEBKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, bir otelde düzenlenen zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, kalkınma ajanslarının bölgesel kalkınmanın önemli unsurlarından birisi olduğunu belirterek, yapılan bu çalışmalarda lojistik açıdan bakıldığından önemli bir bölgede bulunduklarını kaydetti.

Lojistiğin bütün iş sahalarını ilgilendirdiğini ifade eden Nayir, şöyle konuştu:

"Zirve bu konunun öneminin anlaşılması ve farkındalığın oluşması açısından yaptığımız çalışmanın isabeti yönünde bizlere şevk unsuru olan bir husus. Buradaki tecrübe paylaşımları, bu konunun uygulayıcıları ve akademisyenleri tarafından işlenerek, Bilecik, Eskişehir ve Bursa'nın kalkınarak Türkiye'nin geleceğine güzel faydalar sağlaması, ekonomik değerlerimizin dünyaya pazarlanmasında bu tür çalışmaların önemi büyüktür."

-"Bölgemiz için lojistik hayati öneme sahiptir"

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna da rekabetin arttığı dünyada küresel değişimlere ayak uydurmak ve iletişimi sağlamak için hız unsurunun önemli olduğunu vurguladı.

Kaynakların ve ürünlerin tam zamanında, düşük maliyetle alıcılara ulaşmasının önemine değinen Tuna, şöyle devam etti:

"Günümüzde sınai ve ticari firmaların ulusal ve uluslararası ölçekte sürdürülebilir rekabet edebilmesini sağlamak, bölgesel ve uluslararası ticaret ve ekonominin gelişmesini katkıda bulunmak amacıyla ülke politikalarında lojistik sektörüne yönelik yatırım planları hız kazanmıştır. Doğu Avrupa, Orta Asya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'ya kolay erişim imkanı sağlayan avantajlı bir coğrafi konumunun olması, ülkemizi önemli bir üs haline getirmektedir. Türkiye'nin 80-100 milyar dolar olan mevcut lojistik endüstrisinin büyüklüğünün 2017'ye kadar 108-140 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Sanayi ve üretim üssü olan bölgemiz için lojistik hayati öneme sahiptir."

BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci ise günümüzde üretim ve lojistiğin farklı noktalara ulaştığını belirterek, dünyanın farklı noktasındaki üreticinin rakip, dünyanın farklı noktasındaki bir alıcının da müşteri haline gelebildiğini dile getirdi.

Lojistik ve tedarik zinciri yönetiminin rekabette önemli noktaya geldiğine değinen Değirmenci, "Bursa, Eskişehir ve Bilecik bölgesi, lojistik anlamında kritik noktada. Burası önemli yolların kesişiminde ve odağında bulunan bir bölge. Bunun için lojistik firmalarını zirvede bir araya getirdik" dedi.

Konuşmaların ardından "Lojistikte yeni trendler" konulu panel gerçekleştirildi. - Eskişehir

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Hamdi Nayir Eskişehir Bilecik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title