Haberler

"Eskişehir İli Kültür Mirası Envanterinin Oluşturulması"

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, " ( Eskişehir İli Kültür Mirası Envanterinin Oluşturulması projesi) Projeyle Eskişehir kültürel mirasının dijital ortamda kayıt altına alınmasının yanı sıra bölgemizdeki turizm imkanları etkin ve yenilikçi yöntemlerle aktarılmaya çalışılmıştır" dedi.

Tuna, Eskişehir Eti Arkeoloji Müzesi Çok Amaçlı Salonu'ndaki "Eskişehir İli Kültür Mirası Envanterinin Oluşturulması" projesi kapanış töreninde yaptığı konuşmada, kültürel mirasın bir milletin kimliği, kültürü ve tarihiyle ilgili somut ve somut olmayan varlıkların, değerlerin tümü olduğunu kaydetti.

Hızla gelişen, teknoloji ve küreselleşen dünyayla sosyal yaşamdaki değişimin de birçok somut olmayan kültürel miras unsurunun yok olmasına sebebiyet verdiğini anlatan Tuna, şöyle konuştu:

"Hitit, Frig, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı uygarlıklarını yaşayan, kahraman Seyyid Battal Gazi, büyük ozan Yunus Emre, mizah ustası ve halk bilgini Nasreddin Hoca'nın yetiştiği, beyaz altın olarak da bilinen lüle taşının dünyada tek çıktığı yer olan, pek çok zenginliğe sahip Eskişehir, büyük ve değerli bir kültürel mirasa ev sahipliği yapmaktadır. Bu kültürel mirasın büyümesi ve korunması amacıyla yola çıkan 'Eskişehir İli Kültür Mirası Envanterinin Oluşturulması' projesi hayırlı olsun. Bölgemizin doğal, tarihi ve kültürel varlıklarının yer aldığı ulusal ve uluslararası alanda herkesin ulaşabileceği bir web sitesi oluşturularak hizmet sunulmuştur. Projeyle Eskişehir kültürel mirasının dijital ortamda kayıt altına alınmasının yanı sıra bölgemizdeki turizm imkanları etkin ve yenilikçi yöntemlerle aktarılmaya çalışılmıştır. Geçmişimizi bilmek, geleceğimize katkıda bulunmamızı sağlar. Bunun için sahip olduğumuz mirası iyi bilmeli ve korumalıyız."

Eskişehir Valiliği tarafından Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı Turizm Tanıtım Mali Programı kapsamında yürütülen proje kapsamında 3 bin 884 Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Kararı taranıp, bin 673 anıt ve 507 sit fişi üzerindeki envanter fişi düzenlendi. Eskişehir'e bağlı 14 ilçe ve köylerindeki 925 kültür ögesi fotoğraflandı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Güngör Azim Tuna Eskişehir Selçuklu Roma Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title