Haberler

Eski NASA Çalışanından Korkutan İklim Uyarısı

Güncelleme:

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nde bir dönem danışmanlık yapan iklim bilimi uzmanı John L. Casey, yeni kitabında dünyanın küresel soğuma dönemine gireceğini savundu.

Küresel ısınma senaryolarına karşı çözüm arayışı sürerken eski NASA çalışanı John L. Casey'nin kitabı kafaları karıştırdı. Casey'nin tezlerine göre önümüzdeki 30 yıl küresel soğuma yaşanacak Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nde (NASA) bir dönem danışmanlık yapan iklim bilimi uzmanı John L. Casey, yeni kitabında dünyanın bir radikal iklim değişikliğinin eşiğinde olduğunu yazdı.

KÜRESEL SOĞUMA MI YAŞANACAK?

Casey'nin kitabında asıl ilginç olan iddia birçok uzmanın düşündüğünün aksine dünyada küresel ısınma değil soğuma yaşanacağı. Casey'e göre önümüzdeki 30 yıl dünyada kara kışlar yaşanacak. Casey, önümüzdeki günlerde piyasaya sürülecek olan "Kara kış: Güneş nasıl 30 yıllık bir soğuk krize neden olur" kitabında tezlerini güneş aktivitelerindeki azalmalara bağlıyor.

"KIŞ UYKUSU" DÖNEMİ

Kitapta bu tezi destekleyen uzmanların görüşlerine de yer veriliyor. Buna göre önümüzdeki dönem "solar minimum" denilen güneşteki alevlenme ve patlamaların azalacağı bir sürece giriliyor. Casey'e göre, güneş aktiviteleri azalmaya devam edecek ve "solar kış uykusu" dönemine girilecek.

DEPREMLERİ TETİKLEYEBİLİR

Güneşin, 30 yıl süreceği tahmin edilen kış uykusunda okyanus ve atmosfer sıcaklıklarının büyük oranda düşeceği ve bunun da büyük volkanik patlamalara ve depremlere neden olabileceği belirtiliyor.

TARIMSAL ÜRETİM ZARAR GÖRECEK

Kitapta, sıcaklıkların düşmesiyle birlikte bitkilerin donması sonucu tarımsal üretimin büyük vurguna uğrayacağı ve yiyecek gıda için çatışmaların çıkabileceği ifade ediliyor. Casey'e göre, son ayların en büyük çatışmalarının yaşandığı yerlerden biri olan Ukrayna'daki krizin sebebi de bu ani iklim değişikliğine karşı Rusya'nın bir önlemi olabilir. Casey'nin tahminlerine göre, Rusya'nın Ukrayna'daki asıl ilgi odağı şimdilerde ikiye bölünmüş olan ülkenin önemli bir buğday kaynağı olması. Bu teo riye göre, Rusya gerçekleşmesi muhtemel olan solar kış uykusu süresince gıda ihtiyacını karşılayabilmek için Ukrayna'nın kaynaklarını kullanmayı planlıyor.

10 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

ABD'de üç gündür etkisini sürdüren kar fırtınası yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısı 10 oldu. Kar yağışı olmamasına karşın, New York kentinin de aralarında bir çok kentte sıcaklık 0 sıfır derecenin altına düştü.

YÜZLERCE ARAÇ YOLLARDA KALDI

Yüksekliği Perşembe günü de yağan karla birlikte iki metreye yaklaşan aşan kar yüzünden yüzlerce araç yollarda mahsur kalırken, karın oluşturduğu ağırlık yüzünden çatı göçme tehlikesi yaşayan bazı evler boşaltıldı.

Çarşamba günü, kar fırtınası kaynaklı ölü sayısı 7 iken, bu sayı Perşembe günü 12'ye yükseldi. Ölenler arasında, New York'un Alden kasabasına bağlı 46 yaşında bir erkeğin de olduğu, adı açıklanmayan kişinin kara gömülü aracında ölü bulunduğu belirtildi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Rusya Federasyonu New York Ukrayna Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (42)

AKP''li:

Allah bize 30 yıllık AKP iktidarını nasip etsin inşallah âmin yarabbi senden isteğimiz budur

12
45
yanıtYanıtla
İNSAN:

HERŞEYİ ALLAH BİLİR

47
5
yanıtYanıtla
hafizeMobil-ANDROID:

Rabbim hakkimizda hayirlisini versin insllh

30
2
yanıtYanıtla
yeter yaaamobilWeb@haberler.com:

Kardeşim türkçe kelime yazma özürlümüsünüz.düzgün yazın ya şu kelimeleri. Herkez değil herkes, yanlız değil yalnız, yalnış değil yanlış olacak. Ay sinir oluyorum ya. Lütfen dikkat edelim biraz

13
17
yanıtYanıtla
eskort zehra:

imansızlıgın böylesi yaz gelince sıçakla korkut kış gelince soğukla korkut mülkün sahibi allahtır ete kemige bürünmüş insan haddini aşmasın

22
6
yanıtYanıtla
ebrukmr:

ay ne kadar salak klişe bişe bu yaa ALLAH tan başka kimse bilemez bunları anca afkursun gerizekalılar.

7
20
yanıtYanıtla
Gerici:

Asıl konuşulması gereken Amerikada ki kış şartları sebebiyle ölen onca insan. Türkiye de olsa ne kadar geri, ne kadar yobaz, ne kadar çağ dışı bir devlet! Amerikayı seversiniz konuşsanıza bunları da.

19
6
yanıtYanıtla
necomobilWeb@haberler.com:

ALLAH.ın dediği olur.hani önceki yıllarda kuyruklu yıldız dünyaya çarpacaktı.inanmayın müslümanlar.siz insanca müslümanca yaşayın yeter.

19
6
yanıtYanıtla
MEMOmobilWeb@haberler.com:

Harşey ALLAH bilir imana gelin KURAN-NI KERİME adaletine uyalım bu dunyada ölümek var

16
5
yanıtYanıtla
ali:

Geleceği ancak Allah bilir. Bazen günlük hava tahminleri bile tutmuyor.

18
2
yanıtYanıtla
Tüm 42 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title