Haberler

Eski Meclis Başkanından Işid Yorumu

TBMM eski Başkanı Köksal Toptan, TBMM'den geçen tezkere ile ilgili olarak " Türkiye'nin ne başka topraklarda gözü var ne de istila emelli bir politikası var. Ama sınırlarımızın güvenliğini korumak, Türkiye'ye muhtemel bir takım saldırıları yerinde defetme ve etkisiz hale getirmek için hükumetimizin böyle bir yetkiye ihtiyaç hissettiği bir ortamda TBMM büyük bir sorumlulukla bu yetkiyi hükümetimize vermiştir" dedi.

TBMM eski Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, partisinin Zonguldak il binasında teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi. 2015 seçimlerinin önemine dikkat çeken Toptan, şöyle konuştu: "2015 seçimleri gerçekten çok büyük bir önem taşımaktadır. Türkiye'de istikrarın bozulmaması lazım gelir. Türkiye'de başlatılan kalkınma hamlesinin aksamaması lazım. Geçen sene Türkiye'de bir milyon 150 bin konut satıldı. Geçen sene Türkiye'de 580 bin otomobil satıldı. Bu seneki aylık rakamlara baktığımız zaman 2014 senenin sonunda yüksek rakamların aşılabileceği görülmektedir. Bu istikrar sayesindedir. 600 bin otomobil, bir milyon 150 bin konutun çok büyük bir bölümü siz de çok iyi biliyorsunuz ki banka kredileri ile alınmaktadır. Bu kadar çok insanın hiç eksilmeden her sene bankalara borçlanmak suretiyle konut alması ve otomobil alması yürüyen sisteme olan güveni göstermesi bakımından önem taşımaktadır."

"BURNUMUZUN HEMEN DİBİNDE TARİHİN BELKİ DE EN KANLI MÜCADELELERİNDEN BİRİ YAPILMAKTADIR"

AK Parti'ye oy akışı olduğunu ifade eden Köksal Toptan, 2015 genel seçimlerinde AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na güç kuvvet sağlanması gerektiğine dikkat çekerek sözlerine şöyle devam etti:

"Halk, bana göre hiçbir parti ayrımı yapmadan hükümetimize destek olmaktadır. O nedenle 2015 seçimlerinin bu istikrarı sürdürecek şekilde sonuçlanması gerekir. Orada bütün arkadaşlarımıza teşkilatta görev alsın, yahut bu dönemde görev alıp da gelecek dönem görevde olmayan arkadaşlarımızın el ele kol kola bu istikrarı Türkiye tablosunun yeniden tazelemesi ve yeni genel başkanımızın bu ilk seçiminde ona yeni bir güç ve kuvvet vermesini sağlamamız gerekmektedir. Bunu arkadaşlarımızın şimdiye kadar olduğu gibi şimdiden sonra da gerçekleştireceğine yürekten inanmaktayım. Hemen burnumuzun dibinde belki de tarihin en kanlı mücadelelerinden biri yapılmaktadır. Maalesef 'Ben Müslümanım' diyen insanların Müslümanlığın bize verdiği emirlerin hiçbiriyle bağdaştıramadığımız şekilde birbirlerinin kanını akıttıklarına şahitlik etmekteyiz. Batıya mahcup oluyoruz. Batı, bu terörü İslami bir hareket olarak görüyor. Halbuki biz dinimizi biliriz. Rehberimiz Kur'an-ı Kerimi biliriz. Onun bir insanın haksız yere öldürülmesine verdiği hükmü biliriz. Masum bir insanı öldürmek, tüm insanlığı öldürmek demektir. Böylesine büyük bir kültürün ve geleneğin sahibi olan İslam dünyasının hala şu veya bu sebeple birbirinin boğazına sarılması anlamak ve anlatabilmek mümkün değildir."

TBMM'DEN GEÇEN TEZKERE

2 Ekim 2014 günü TBMM'den geçen tezkereyi hatırlatan Köksal Toptan, bu yetkinin Türkiye'nin güvenliği için gerekirse kullanılacağını ifade etti. Hükümetin 2 Ekim'de meclisten gerektiği zaman yurt dışına asker gönderme yetkisi alan bir tezkereyi kabul ettiğini anlatan Toptan, sözlerine şöyle devam etti: "Bu şu demek değil yarın veya bir hafta sonra TSK Suriye'ye girecek, Irak'a girecek orada karşı çıkacak olan güçlerle IŞID veya bir başka grupla savaş yapacak Mehmetçikler şehit düşecek hayır değil. Türkiye'nin ne başka topraklarda gözü var. Ne de istila emelli bir politikası var. Ama sınırlarımızın güvenliğini korumak, Türkiye'ye muhtemel bir takım saldırıları yerinde defetme ve etkisiz hale getirmek için hükümetimizin böyle bir yetkiye ihtiyaç hissettiği bir ortamda TBMM büyük bir sorumlulukla bu yetkiyi hükümetimize vermiştir. Ama herkesin bilmesini ve inanmasını, emin olmasını isterim ki hükümet ve TSK aldığı bu yetkiyi kesinlikle başka emeller için değil Türkiye'nin güvenliği için gerekirse kullanacaktır"

"İKİ MİLYON MÜLTECİNİN 10 YILDAN ÖNCE EVLERİNE DÖNMELERİ ZOR"

Suriye ve Irak'ta yaşanan çatışmalardan Türkiye'ye sığınan mültecilerin Türkiye'ye 3 milyar dolara yakın maliyeti olduğunu ifade eden Toptan, açıklamalarını şöyle tamamladı:

"Şu an Türkiye'de yaklaşık 2 milyon Irak ve Suriye'den insan var. Bunların Türkiye ekonomisine maliyeti yaklaşık 2-3 milyar dolardır. Asil milletimiz o kadar büyüktür ki kimse siz 3 milyar dolar bu insanlara harcıyorsunuz ama bizim yollar durdu niye oraya para vermiyorsunuz demiyor. İnsana bakış açımız bizim başka türlü hareket etmemize engeldir. 6 aylık çocuk ana kucağında koşarak sınıra gelmiş dayanmış can korkusundan, buna sınırı nasıl kapatacak. Nasıl gidin diyecek. Fedakar milletimize de şükran borçluyuz. Elbette şunun da farkındayız, bu devam ettiği müddetçe çok ciddi bir sosyal problemle karşı karşıya kalırız. Suriye ve Irak'taki tartışmalar, çatışmalar bitse, Türkiye'deki 2 milyon mültecinin 10 yıl içerisinden önce yerlerine yurtlarına dönmeleri kolay kolay mümkün değildir. Çünkü bu insanların ne evleri kaldı, ne yurtları kaldı, ne yiyecek ekmek ne de bir kaşık aşları var. O bakımdan Türkiye, dünya ne derse desin dünya nasıl bakarsa baksın insani görevlerini yerine getirmeye bundan sonra da devam edecektir."

Toptan, açıklamalarının ardından partililerle bayramlaştı. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Köksal Toptan Ak Parti Türkiye Işid Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı?
title