Haberler

Kılıçdaroğlu Erzurumlulara Sordu: Neden AK Parti'ye Oy Veriyorsunuz?

Güncelleme:

Erzurum'da bir çay ocağına giden ve işsizlik oranının nasıl olduğunu soran Kılıçdaroğlu; "Bütün bu olumsuzluklar varken neden iktidar partisine oy veriliyor?" dedi.

Erzurum merkez Palandöken ilçesindeki 2 çay ocağına giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, oturanlardan kimin çay ısmarlayacağını sordu. Buyurun genel Başkanım diye davet edilmesi üzerine 3 kişinin oturduğu bir masaya geçti.

Seçimlerde Erzurum'dan CHP'nin bir milletvekili çıkarmasını isteyen Kılıçdaroğlu, vatandaşlardan 4 yıl süreyle yetki verilmesini talep etti. Erzurumlular'ın kendisine şans vermesini isteyen Kılıçdaroğlu, belediyede çalışan bir işçinin taşeron işçilere kadro var mı sorusunu yanıtladı. Kılıçdaroğlu taşeron işçilerin sendikalaşması halinde işten ayrılması durumunda 16 maaş tazminat alma hakkının Anayasa Mahkemesi'nden çıkacağını söyledi.

"NEDEN AKP'YE OY VERİYORSUNUZ?"

Erzurum'da işsizlik oranının nasıl olduğunu soran Kılıçdaroğlu, "Benim merak ettiğim birşey var. Fabrika yok, işsizlik var, tarım da bitiyor. Bütün bu olumsuzluklar varken neden iktidar partisine oy veriliyor. Erzurumlu'nun oturup düşünmesi lazım. Benim çocuğum işsiz. Hadi 5 yıl izin verdim geldin yönettin, tamam hadi bir 5 yıl daha verdin. O da tamam. Benim çocuğum büyüdü yine işsiz. 1970'lerden beri Erzurum'u tanıyorum. O zaman denilirdi ki Erzurum Doğu'nun Paris'i. Eee buyurun şimdi ne Paris'i" diye konuştu.

FAİZLER ARTACAK KORKUSU İLE OY VERİYORUM

Kılıçdaroğlu'nun sorusu üzerine çiftçilik yapan Süreyya Tekman neden AK Parti'ye oy verdiğini anlattı. Çiftçi Tekman, Başkanım ben söyleyeyim niye oy verdiğimi. Ben çiftçilik yapıyorum. Devlet beni borçlandırmış. Herkes borçlu . Yani biraz ağır olacak ama Rusya'nın komünizm rejimi gibi. Millet korkusundan oy veriyor. Ben AK Partiyi sevmiyorum, bir dönem oy verdim. Çiftçi zor durumda, borçlu korkusundan oy veriyor. 70-80 bin lira borcum var. Faizler artar diye korkuyorum, ondan oy veriyorum. Köylü arkadaşların tümü öyle. Bir kısmı da makarna, un, kömür alıyor. O yüzden oy veriyor dedi.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU'DA DEVLET YOK

Bir başka vatandaşın Açılım nedeni ile Güneydoğu'yu fiilen teslim etmişiz. Siz açılımı destekliyor musunuz Polis yerinden canlanamıyor, asker kışladan çıkamıyor. Erzurum'un Tekman ilçesinin girişinde 'Kürdistan'a hoş geldiniz yazıyormuş' sorusuna Kılıçdaroğlu şu yanıtı verdi

Bilmiyoruz ki destekleyelim. Bilmediğin şeyi nasıl destekleyeceksin. Ne olduğunu bilmiyoruz ki. Benim bildiğim Doğu'da, Güneydoğu'da devlet diye bir şey yok. Devletin mahkemesi, vergi dairesi çalışmıyor. PKK orada mahkeme kurmuş. Erzurumlular oturup düşünecek.

"SEN TAYYİP ERDOĞAN'DAN DAHA NURLUSUN"

İkinci gittiği çay ocağında bu kez alkışlarla karşılanan Kemal Kılıçdaroğlu'na halka tatlı ikram edildi. Tatlıyı elinde tutan Kılıçdaroğlu, Bunu da duyarlarsa, bunu da onun elinden alalım derler diye espri yaptı. Bir vatandaş Yaşa Kılıçdaroğlu, bizi kurtar bu Tayyip Erdoğan'dan ülke gitti diye bağırdı. Geçimini kaçak sigara satarak yapan başka bir vatandaş ise 42 dosyası olduğunu, 6 kez cezaevine girip çıktığını halen daha kendisine kaçak sigaradan işlem yapıldığını söyledi. Suçlu olduğunu ancak iş göremez raporu olduğu için bu işi yaptığını belirten vatandaşa Kılıçdaroğlu, Senin sattığın sigara dolayısıyla kazandığın para helal. Çünkü sen hırsızlık, yolsuzluk yapmıyorsun, kul hakkı yemiyorsun. Diyorsun ki ben sigarayı satıp evime ekmek götürüyorum, yoksa aç kalacaksın. Eskiden yerli sigaramız, tütünümüz vardı. Bu Dadaşların hırsıza yolsuza pabuç bırakmaması lazım dedi.

Başka bir vatandaşın Genel başkanım anam avradım bak yeminle Tayyip Erdoğan'dan yüzün nurlu. Harbi nurlu vallahi sözü ise Kılıçdaroğlu'nu güldürdü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Ak Parti Erzurum Tekman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı
500

Yorumlar (58)

DÜSÜNDÜREN TÜRK:

CHP-HAK''TAN ÖYLE BIR TOKAT YEDI KI: 64 YILDAN BERI, , BIR TÜRLÜ IKTIDARA GELEMIYOR VE KIYAMATE KADARDA GELEMIYECEK. . . .

32
17
yanıtYanıtla
erzurumdan dadaş:

biz alnı secde görmemişlere oy vermeyiz hem bizim irademizi kemal beymi sorgulayacak bizden daha iyimi biliyor gerçek hayatı hayatımızdan memnunuzki veriyoruz

14
21
yanıtYanıtla
ankaramobilWeb@haberler.com:

sapka takmadilar diye sadece erzurumda 13 kisiyi idam eden sizin gibi munafiklarami oy verecekler

18
12
yanıtYanıtla
d.f.a.Mobil-ANDROID:

Kılıçdaroğlu hangi yüzle akp ve verilen oyların nedenini soruyor? kendiletinin hangi artı yönleri varda akp'yi eleştiriyor !

14
12
yanıtYanıtla
akkuzucuk:

vatandaşın kime oy verdiğinden sana ne ? sen daha sandığın yolunu bulup kendine bile oy veremiyorsun ya. .

12
13
yanıtYanıtla
SAMSUN lu:

EVET BENDE ŞAŞIYORUM ADAMIN DONU YOK YİNEDE AKP DİYOR ÇOLUK ÇOCUĞUNUN GELECEĞİNİ DÜŞÜNMEDEN

18
5
yanıtYanıtla
muroMobil-ANDROID:

gereksiz adama oy verilirmi biraz ankayisli okun

12
11
yanıtYanıtla
KOLEMobil-ANDROID:

Kendine oy kullanamayan Adamdan bu Ülkeye hayırmı gelir olan vuuyyyyyyy.

10
13
yanıtYanıtla
utopyaMobil-ANDROID:

bu adami dinleyipte buna sak sak cilik yapanlara yaziklar olsun.Bunu tayyiple kiyaslayanada yuh olsun.

9
12
yanıtYanıtla
ömer:

rabbim kimseyi şaşırtmasın adam iyden iyye kafayı ydiyala

16
5
yanıtYanıtla
Tüm 58 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title