Haberler

Ertuğrul Kürkçü: Kılıçdaroğlu, Türkiye Gerçeklerinden Uzak

Güncelleme:

HDP Genel Başkan Yardımcısı Ertuğrul Kürkçü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da Türkiye gerçeklerinden uzak olduğunu söyledi.

Hdp Genel Başkan Yardımcısı Ertuğrul Kürkçü, Ak Parti'ye destek vermeyeceklerini, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da Türkiye gerçeklerinden uzak olduğunu söyledi.

Ertuğrul Kürkçü, partisinin Mersin il başkanlığında bir basın toplantısı düzenlendi. Kürkçü, yerel seçimlerin önemine değinerek aday gösterdikleri her yerde büyük bir oy artışı yaşayacaklarını söyledi. Kürkçü, yerel seçimler nedeni ile hiçbir siyasi parti ile işbirliğine gitmedikleri gibi, tabanlarının hiçbir şekilde AK Partiye de destek vermeyeceğini dile getirdi. Kürkçü, Türkiye'nin geleceğine talip olan ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'yi iyi tanımadığını belirterek şunları söyledi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir beyanına tanık olduk. Şahsen Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını büyük bir üzüntü ile birazda acımayla izledim. Çünkü sosyal gerçeklerden her hangi bir biçimden haberdar olmadığını, ortaya koyduğu tezlerin hiç birisinin iki kez düşündükten sonra söylenemeyecek kadar gerçeklerden kopuk ve aykırı tezler olduğunu gördüm ve çok şaşırdım. Türkiye'nin geleceğine talip olan bir ana muhalefet partisinin liderinin kendi solundaki büyük halk hareketinin ve siyasetin görüşlerine, yaklaşımı ve genel mücadelesi ve deneyimi hakkında bu kadar az fikir sahibi olmasına ve halka anlatma anlatmak istedikleri partizanca görüşleri sadece bir laf propaganda değil bir fikir olarak benimseyip içselleştirmesini görmek içimi bir acıma duygusu kapladı. Şunu söyleyebilirim, bizim AK Parti ile bir işbirliği içinde olduğumuz iddiasına ancak gülebiliriz. Çünkü böyle bir işbirliğinin ne temeli, ne imkanı ne de kaynağı var. Tamamen siyasetten, sosyal, kültürel, sınıfsal olarak iki ayrı kutupta yer alıyoruz. Hiçbir yaklaşımlarına, programlarına bizim siyasetimizin uymadığını ve meclise girdiğimiz günden beri gırtlak gırtlağa bir mücadele içerisinde olduğumuzu Sayın Kılıçdaroğlu'ndan iyi kimsenin bilmemesi gerekir. Fakat, Kılıçdaroğlu parlamentoya pek uğramıyor. O yüzden de parlamentodaki durumu pek bilmiyor. Konuşmalarından da Türkiye'yi hiç tanımadığını anlıyorum. O yüzden de bizi sahada görmüyor. Sırrı Süreyya Önder İstanbul'dan belediye başkan adaylığından çekilse CHP'nin alacağı oylar artmaz eksilir. AK Partisi'nin alacağı oylar artar. Bu açıdan bu kadar sosyal gerçekliklerden kopuk bir şekilde düşünülmesini, bir muhalefet liderinin bu şekilde düşünmesine hakikatten hayretler içerisindeyim. Bütün istatistikler, araştırmalar çok açık bir biçimde gösteriyor ki, HDP yeni oylarının yüzde 50'sini AK Parti'den, yüzde 20'sini CHP'den alıyor. Eğer HDP seçimlere katılmayacak olsa, seçmenlerimizin çok büyük bir bölümü seçimi boykot edecek ve önemli bir bölümü de oylarını AK Parti'ye verecek. CHP'ye bizim oylarımızın yüzde 2'si gidebilir OSMANLI SULTANI DELİ İBRAHIM GİBİ

Kürkçü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da yüklenerek, şunları söyledi

Başbakan bana Osmanlı Sultanları'ndan Deli İbrahim'i hatırlatsa da, onun şahsi tasarrufunun bir yere kadar Suriye ile ilgili konulara yön vereceğini düşünüyorum. Çünkü askeri mekanizmayı çalıştırmak, bölge ülkeleriyle ve NATO ülkeleriyle bir ortaklaşmaya dayanmadan Suriye'ye asker sokmak vesaire böyle şeyler o kadar kolay değil. Fakat, Başbakanın sadece kendisine bıraksanız bunları yapmak ister, hepimizde bunun farkındayız. Biraz daha çok tansiyon yaratmak hem de Suriye'deki gidişatla ilgili pratik gerekliliklerle ilgili bunu yapıyorlar. Yani onlar bu uçağı düşürürken aşağıdaki El Nusra, ÖSO çetelerine destek vermek için de uçağı düşürdüler. Sırf zevk için bunu yapmadılar. Çünkü Suriye hükümetinin verdiği bilgiye göre, aşağıdaki isyancı güçlere yönelik bir takip hareketi vardı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Ertuğrul Kürkçü Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title