Haberler

Ermeni Şarkıcının 'Türklere Vuruyoruz' Şarkısı Finalde

Güncelleme:

Ermenice şarkı yarışmasında finaline kalan 14 parçadan biri olan Sevak Amroyan'a ait 'Kardeşim ve ben' şarkısında Türklere karşı nefret söylemleri dikkat çekiyor.

İlk uluslararası Ermenice şarkı yarışması 'Tsovits Tsov'un (Denizden Denize) 23 Kasım'da Moskova'daki Kremlin Sarayı'nda düzenlenecek finaline kalan 14 parçadan biri olan Sevak Amroyan'a ait 'Kardeşim ve ben' isimli Türklere karşı nefret içeren sözleriyle dikkat çeken şarkı tepki topladı.

"KARDEŞİM VE BEN TÜRKLERE VURUYORUZ"

Vatan'dan İlker Akgüngör'ün haberine göre Ermenilerin yaşadığı 12 ülkeden yapılan başvurularla ilk etapta 50 şarkı, jüri ve internet oylamasına katıldı. Sevak Amroyan'ın 'Axpers u es' (Kardeşim ve ben) isimli şarkısı 4'üncü grupta birinci olarak finale kalan 14 şarkı arasında yer aldı. Şarkıda 'Kanunsuz Türk Ana Vatana sahip çıkmış', 'Kardeşim ve ben Türk'e vuruyoruz. Şafak vakti Türkler içeri sızarken. Biz vurunca Dünya sarsıldı' gibi Türklere karşı nefret içeren sözler yer alıyor.

10 BİN DOLAR ÖDÜL

Yarışmaya Türkiye'den katılan yine Ermeni ve Türk müzisyenlerden oluşan Vomank adlı grup ise Vantag isimli şarkılarıyla finale kalan 14 şarkı arasında yer aldı. 10 bin dolar ödüllü yarışmanın 23 Kasım'da Kremlin Sarayı'nda yapılacak finalinin canlı yayınlanması bekleniyor.

AGOS'TAN SERT ELEŞTİRİ

Sevak Amroyan'ın Türklere karşı nefret içeren şarkısının finale kalmasını Türkiye Ermeni cemaatinin önemli gazetesi Agos, sert sözlerle eleştirdi. Agos'ta Lola Sarı imzasıyla yayınlanan haberde, "Şarkının bu tür bir yarışmada kendine nasıl yer bulduğu büyük bir merak konusu" denildi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

İlker Akgüngör Türkiye Moskova Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500

Yorumlar (197)

türk kardeşlikle sağlam kalır:

biz size bi vurursak feleğiniz şaşar zombi :)

89
3
yanıtYanıtla
Ermeni:

Bu şark daha Ermeni soykırımı zaman yaradılmış. Ermeni savunma birlikleri türk ordusuna karçı mücadelede bu şarkı söylüyorlardı.

0
59
yanıtYanıtla
cip:

lan pkklilar kankileriniz sarki yapmis

52
4
yanıtYanıtla
KESKİN KILIÇ:

TÜRKLER KADAR BAŞINIZA TAŞ YAĞSIN İNŞALLAH KİMİN UŞAĞI OLDUĞUNUZ BELLİ

48
6
yanıtYanıtla
AMED:

osmanlı ile övünüp duruyorsunuzda osmanlı çok uluslu bir devletti zaten ne zamanki tek ırk politikasına yöneldi ozaman osmanlı yavas yavas eridiayrıca yine soluyorum osmanlı ile ovunuyorsunuz ama yeniçerilerin hepsi gayrimuslumdu yani ermeni dogrudur iyi savasırlardı ve yeni çeri ihtiyacı cogalınca sadece gayrimuslum den olusan kanun degiştirildi ve artık türklerde alındı yeniceriye ve alınır alınmaz yolsuzluz, casusluk vs. . gibi sorunlar cıktı ve yeniçeri ocakları kapatıldıuyrudmuyorum bunu bilinen tarih türk tarihcileri yalan soyluyorsa onu bilememhaaa bide unutmadan hani hep kurtlere ermeni dersinizya sizce o devşirme yenicerilere ne oldu? kacınız onların torunları

2
49
yanıtYanıtla
cip:

dunyanin en korkak milleti siziniz bunlar yunanlardanda daha korkakdir

46
1
yanıtYanıtla
Şırnaklı:

Selam Arkadaşlar ben aslen ermeniyim evet Kürtlerin içinde doğup büyüdüm Şırnaklıyım ama herkes şunu çok iyi bilsin ki Türkler ve Kürtler sonsuza kadar kardeşimdir, ve öyle kalacaktır. Çünkü onlar benim Di, n kardeşimdir ermenilere gelince eskiden onlar da Osmanlı Devletinin en iyi halkları arasındaydı yani demek istediğim Müslümanların hepsi kardeştir heleki Türk Kürt halkı daha çok kardeştir. ermeniler ise benim için sadece insandır ötesi olamaz nedeni ise aynı gerek Türk düşmanlığı olsun gerek ise Müslümanlara karşı davranışları olsun üzerine basa basa söylüyorum Azeriler de kardeşim onları da ermenilere karşı savunurum lakin ben de Türkiye de ki Kürt ve Türk halkı sevgisi başkadır onlar ise benim can kardeşlerimdir. Türk Kürt kardeştir. Tek Devlet Tek Millet bir bütün olarak Türkiye vatandaşıyız yaşasın kardeşlik yaşasın Türkiyem. . . Selametle

40
4
yanıtYanıtla
MUSTAFA:

BU SENE EUROVISIONDA KİM BİRİNCİ BELLİ KALLEŞ AVRUPANIN FİNOSU ERMENİSTAN

39
3
yanıtYanıtla
realisto:

Bu ermeniler çok garip bir millet, hem türkiye ve türklerden nefret ediyorlar, hemde türkiyede çalışıp yaşamak için can atıyorlar, son bilgilere göre türkiyede kaçak çalışan yüzbin civarı ermeni olduğu sanılıyor.

40
1
yanıtYanıtla
artin dasnabedian:

ermeni değilim artık türküm ben

37
1
yanıtYanıtla
Tüm 197 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title