Haberler

Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması

Türk İş Genel Başkanı Atalay: "İlkel şartlarda bir maden ocağı. Öncelikle, mahsur kalan 18 işçi sağ salim çıksın, ondan sonra denmesi gereken çok şey var"

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Ermenek'te kömür ocağında işçilerin mahsur kalmasına ilişkin, "İlkel şartlarda bir maden ocağı. Öncelikle, mahsur kalan 18 işçi sağ salim çıksın, ondan sonra denmesi gereken çok şey var" dedi.

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak'ın annesi Adeviye Kavlak'ın (92) cenaze törenine katılan Atalay, cenaze namazının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Atalay, Ermenek'te kömür ocağında işçilerin mahsur kalmasına ilişkin soru üzerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da dün akşam söylediği gibi "bu işlerin bir sonunun olması" gerektiğini söyledi.

İnsan hayatının bu kadar ucuz olmaması gerektiğini vurgulayan Atalay, "Orayı bir gidip görseniz sanki Afrika'nın en kenarında kalmış bir yer gibi. İlkel şartlarda bir maden ocağı. Öncelikle, mahsur kalan 18 işçi sağ salim çıksın, ondan sonra denmesi gereken çok şey var. İnsanlar bu olayların dün, bugün ve her gün olmasından yoruldu. İnsanlar ocak başlarında can veriyor. Bununla ilgili hükümet kadar işverenlerin de bu konuda çok ağır sorumluluğu var çünkü yeterince güvenlik tedbirleri alınmıyor. 10 liralık yemekten, 5 liralık servisten kaçıyorlar. Bunların son bulması lazım. İşverenler ayak sürtüyor. İşverenler karları azaldığı zaman rahatsız oluyor" diye konuştu.

Cenaze namazına Oğuz Kağan Köksal da katıldı

Adeviye Kavlak'ın cenazesi, Gürler Mahallesi Kavlak Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Yahşihan Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze namazına, Vali Ali Kolat, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, bazı siyasi partilerin ve sendikaların temsilcileri de katıldı. - Kırıkkale

Kaynak: AA / Yerel

Ergün Atalay Kırıkkale Türk İş Ermenek Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title