Haberler

Ergenekon Davası Erzincan'da Devam Etti

CHP'nin Eski İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ve CHP eski Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe’nin 'Ergenekon terör örgütüne yardım ve yataklık' iddiasıyla Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı dava, özel yetkili mahkemelerin kapanmasıyla Erzincan'a alındı.

CHP'nin Eski İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ve CHP eski Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe'nin 'Ergenekon terör örgütüne yardım ve yataklık' iddiasıyla Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı dava, özel yetkili mahkemelerin kapanmasıyla Erzincan'a alındı. Sabah saatlerinde görülen dava, bazı dosyalar ve CD'lere bakılması için mahkeme 22 Eylül 2014 tarihine ertelendi.

Erzincan Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya, CHP'nin Eski İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ve CHP eski Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe'nin yanı sıra bazı sanıklarda avukatlarıyla birlikte katıldı. Yaklaşık bir saat süren mahkemenin ardından Erzincan Adliyesi önünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP'nin Eski İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, yargılama sürecinin bundan sonra Erzincan'da devam edeceğinin altını çizerek, "Dava 22 eylül tarihine ertelendi, bazı CD'ler var bunların çözümlerinin yapılması lazım. Polis daha önce yapmış ama eksik yapmış, yeniden yapılmasını talep ettik. Gizli tanıkların artık deşifre oldukları nedeniyle, tanık koruma yasasından yararlanıyor olmalarının doğru olmadığını söyledik ve bunların kimliklerinin açıklanarak, yasa kapsamından çıkartılarak, mahkemede açıktan dinlenmesini talep ettik. Savcının talebi de bu doğrudaydı ama mahkeme ara karar toplantısında şimdilik kabul etmedi" dedi.

ÇANTASI YİNE YANINDAYDI

Erzincan'da başlayan davaya meşhur çantasıyla gelen CHP'nin Eski İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, mahkeme çıkışında gazetecilere çantasını göstererek, "Çantamda halen o pijama var. Benim çantamda evrakım var. Dolayısıyla bizim çantamızda ne var diye biz 20 aydan beri yargılanıyoruz. Bütün vekillik yaşamım boyunca 3 dönem vekillik yaptım. Bir günlüğüne bir yere görevli olarak gidiyorsam hep bu çantayla gittim. Bu çanta bizim bir belediye başkanımızın hediyesidir. Bir geceliğine gidiyorsam yanımda valiz götürmedim" diye konuştu. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Erol Tınastepe Ahmet Ersin Erzincan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı 135. bölüm izle! Gönül Dağı yeni bölüm izle! Gönül Dağı son bölüm neler oldu? Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title