Haberler

Erdoğan: Ukrayna'ya 10 Milyon Dolar Hibe Vereceğiz

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye- Ukrayna Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin (YDSK) dördüncü toplantısı vesilesiyle geldiği Ukrayna'nın başkenti Kiev'de, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan konuşmasında, Ukrayna'ya 10 millyon dolarlık hibede bulunacaklarını söyledi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Ukrayna'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile birlikte ortak basın açıklaması yapıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

"Öncelikle sizleri şahsım ve heyetim adına en kalbi duygularla selamlıyorum. Bugün Devlet Başkanı değerli dostumla ikili görüşmelerimiz 3 saatlik bir süreci kapsayacak şekilde devam etti. 2011 yılında başlattığımız bu Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantıları'nın bu dördüncüsüydü. Biz içeride ikili görüşmemizi yaparken bakanlarımız da kendi aralarında görüşmelerini sürdürdüler. Türkiye dostu ve komşusu Ukrayna ile stratejik ortaklık ilişkisini daha da ilerletmeye hazırdır. Stratejik ortaklık demek iki ülkenin kritik durumlarda aynı şekilde paylaşım yapabilmesi demektir.

"EN BÜYÜK ARZUM ZOR ZAMANLARIN AŞILMASI"

Biz bu ortaklığın gereği neyse onu yapmanın gayreti içindeyiz ve bugün burada onun için bulunuyoruz. Kırım dahil Ukrayna'nın egemenliğine, toprak bütünlüğüne desteğimizi her platformda ifade ettik. Ukrayna'nın Avrupa kurumlarıyla ilişkilerini geliştirme isteğini meşru kabul ediyoruz ve bunu destekliyoruz. Ukrayna ile kriz kelimesinin bir arada anılması bizleri üzmektedir. En büyük arzumun bu zor zamanların bir an önce aşılması ve barışın sağlanmasıdır."

Ukrayna'nın toprak bütünlüğü temelinde çözüm bulunmasını diliyoruz. Bu bağlamda 12 Şubat'ta Minsk'te imzalanan mutabakatı destekliyor ve önlemler paketinin bütüncül bir şekilde uygulanmasını temenni ediyoruz. Açılan bu fırsat penceresi sonuna kadar aralanmalıdır. Türkiye olarak tarihi ve kültürel bağlarımızın bulunduğu Kırım'da duruşlarından taviz vermeyen Kırım Tatar Türkleri'nin durumlarını izliyoruz. Kardeşlerimizin sorunlarını gündeme getirmeyi sürdüreceğiz. Değerli dostumun liderliğinde köklü reformlar gerçekleştirmek isteyen bir yönetimin olduğunu görüyoruz. Biz de stratejik ortağımıza elimizden gelen desteği vermeyi sürdüreceğiz.

"10 MİLYON DOLARI HİBE OLARAK VERECEĞİZ"

Bu noktada 50 milyon dolarlık bir kredinin Ukrayna'ya sağlanmasının onayını verdik. Ayrıca yerlerinden edilmiş kişiler için kullanılmak üzere 10 milyon dolarlık yardımı hibe olarak Ukrayna hükümetine sağlama kararı aldık. Komşuluğumuzun, stratejik ortaklığımızın gereği olan bu yardımlarımızın dostlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.

Az önce görüşmelerimizin sonucu olarak bir ortak anlaşma imzaladık. Bu belgelerin ülkelerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Görüşmelerimizde ikili ticari ve ekonomik faaliyetler üzerinde hassasiyetle durduk. 2014 sonu itibariyle ticaret hacmimiz 6 milyar dolar seviyesine çıktı. Sayın Başkanla artık bir mutabakatı daha sağlayalım istedik. Bu rakamı 2017 sonu itibariyle 10, 2023 itibariyle 20 milyar dolarlık bir ticaret hacmine kavuşturalım."

"ABD, BÖYLE BİR KATİLİN ARKASINDA YER ALMAZ"

CIA Başkanı'nın ifadesiyle Kerry'nin ifadesinde bir tutarsızlık var. Sonunda gerçi aynı kapıya çıkıyor. Geçen haftalarda da bu konu gündeme geldi, daha sonra Kerry'nin ofisinden bunun yalanlandığını gördük. Bizim de bu arada yapmış olduğumuz anlaşmalara baktığımız zaman 'eğit-donat'la birlikte rejime yönelik bazı yaklaşımlar var. Liderler seviyesinde yapacağımız görüşmelerle bu ifadelerin en doğru olanını daha iyi anlamış olacağız. Çünkü Esed'in başında olduğu bir Suriye'nin artık refaha, huzura ermesi artık mümkün değildir. Amerikan yönetimi ve kurumlarının da böyle bir katilin arkasında yer alacağına ihtimal vermiyorum.

UKRAYNA RUSYA KRİZİ

Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi'ndeki tedbirleri gerek deniz, gerek hava ve kara olarak mevcuttur. Kimden, hangi şartlarda olursa olsun bir NATO ülkesi olarak Türkiye bütün tedbirleri almış bir şekilde beklemektedir. Türkiye aslında Karadeniz'de güvenlik anlamında bir sigortadır. Şu ana kadar da sorun yaşanmamıştır. Temenni ederiz ki bundan sonra da yaşanmaz. Türk Akım projesi ile ilgili olarak, bu konu Rusya, Güney Akım'ı Bulgaristan üzerinden Avrupa'ya doğalgazını göndermek niyetindeydi. Hatta kendi projelerini gerçekleştirmek için bizim sularımızı da kullanmak istediler. Biz müsaade ettik. Fakat Bulgaristan önce müsaade etti ama sonra Avrupa'ya geçişe müsaade etmedi. Akabinde bize bu teklifle geldiler ve bizler de kendilerinin bu tekliflerini makul karşıladık. Tabii Rusya'nın bu arzına Avrupa'nın tavrı ne olacaktır onu kestirmek mümkün değil. Türkiye olarak bizim ağırlıklı olarak doğalgaz ihtiyacımızı karşılayan ülke Rusya'dır. İkinci derecede İran'dır. Üçüncü derecede Azerbaycan'dır. Bu aynı zamanda bir çeşitlendirmenin de neticesidir."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Ukrayna Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (355)

ali veli:

ALLAH SENİ BAŞIMIZDAN ALIR İNŞALLAH RECEP BEY

341
4
yanıtYanıtla
CÜBBELİ:

BU KADAR MİLLET ELEKTRİK DOĞALGAZ FATURALARIYLA BOĞUŞURKEN YAZIKLAR OLSUN SİZE VE SİZE OY VERENLERE

278
1
yanıtYanıtla
Mano. Mobil-IOS:

Inadina akp

20
176
yanıtYanıtla
AHİİBABA:

MÜJDE. EYY UKRAYNA HALKI TÜRKİYE SİZE 50MİLYON DOLAR KREDİ VE 10MİLYON DOLARDA HİBE VERECEK. BU FIRSAT BİR DAHA ELİNİZE GEÇMEZ. TÜRKİYE CUMHURİYETİ HER DAİM ZORDA OLANIN YANINDADIR. KAPISINA KADAR GELEN MÜLTECİYİ GERİ ÇEVİRMEZ ONU YEDİRİR İÇİRİR CEBİNE HARÇLIK DA KOYAR AMA KENDİ HALKINI VERGİ İLE DE MÜJDELER. . AK YANDAŞLAR SİZE DE MÜJDELER OLSUN. EE BU PARA SADECE BİZE DEĞİL SİZEDE VERGİ OLARAK. . ANLADINIZ SİZ ONU. .

121
1
yanıtYanıtla
HAKI:

NASILSA BİZ ENAYİLER VERGİ VERECEK

113
1
yanıtYanıtla
AHİİBABA:

BU NASIL BİR MANTIKTIR. . İŞÇİYE ZAM, EMEKLİYE ZAMMA GELİNCE BÜTÇE HEP YERLERDE SURİYELİLERE YARDIM UKRAYNAYA KREDİ-HİBEYE GELİNCE BOL KESEDEN SAÇIN. . BUNUN ADI HOYRATLIK DEĞİL DE NEDİR!!! BU PARALAR HAZİNENİN KASASINA NE ŞEKİLDE GEÇİYOR MAAŞINIZDAN SAĞLIK TELEFON YOL VS HARCAMALARINIZDAN KISARAK HAZİNE YE KATKIDA YAPMIYORSUNUZ VARSA YOKSA VERGİ VERGİ VERGİ. OY VEREN ELLERİN KIRILSIN İNŞALLAH. . .

92
3
yanıtYanıtla
TURİZM:

BRAVO NERDEN NERELERE GELDİK ARTIK KOMŞU ÜLKELERE PARA VERİYORUZ TAKDİRE DEĞER BİR DURUM

3
65
yanıtYanıtla
sessiz cıglık:

DAGITIN tabı ulekmızde bukadar yardıma muhtaç varken aldığınız vergıler dünyada esı benzerı gorulmemıs derecede yukseken bende ne yapıyorlar dıyodum bukadar parayla . etrafıma bakıyom pek bısey yok. bıde baktım ki ooooo adam . kankılerıne yardım edıyor. mazlum babası mübarek!!! yeter ya mıllete verıgınız 1 yılda 50 tl zam . . . yazasım gelmıyo o kadarkı doluyum .

63
0
yanıtYanıtla
uyu Akp.li uyu..mobilWeb@haberler.com:

YAKINDA BİZMİLLETE MENDİL AÇACAZ..TAYIP HAVA ATIYOR..

61
2
yanıtYanıtla
Vatandaşmıyım:

Biz açız İŞ KUR da iş yok, ev kiram elektirik internet faturam birikti 20 liram var ne olacak

58
4
yanıtYanıtla
Tüm 355 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title