Haberler

Erdoğan: Ölümü İçinde Öldüren Hiçbir Şeyden Korkmaz

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da düzenlenen 741. Vuslat Yıldönümü'nde (Şeb-i Arus) konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ölümü içinde öldüren kişiyi artık Allah'tan başka kimse korkutamaz" dedi.

Erdoğan, "Asırlar geçse de, beden ölse de millet ölmemiştir. Yaratan'a dayanan millet her operasyona karşı ayakta kalabilmiştir. Osmanlı Devleti dağıldığında bu milletin bittiğini zannettiler ama bu millet cumhuriyet baharı için yaprak dökmüştü." ifadelerini kullandı.

"MEVLANA SAHTE DİN REHBERLERİNİ..."

Erdoğan, Mevlana'nın, sahte din rehberlerini, "rengarenk boya küpüne düşüp arkadaşları arasında 'ben renkli bir tavuskuşuyum' diye böbürlenen çakallara benzettiğini" hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Mevlana, o sahte rehberleri, etrafındakileri çağırıp 'benim gül bahçesi gibi yüzlerce rengim var, o zaman bana secde et, bana dinin direği lakabını tak' diyen şaşkınlara ve şarlatanlara benzetmiş, herkesi onlara karşı uyarmıştır. Mevlana uyarısında ne kadar da haklıdır: öyle alimler vardır ki vefatlarının ardından asırlar da geçse kendileri ve eserleri unutulmaz. Öyle de alim maskesi takmış olanlar vardır ki daha hayattayken, kendilerinin de kendilerine bel bağlayanların da foyası meydana çıkar. O maske takanlar rezil olurken, Mevlana'nın uyarısına kulak asmayıp, onların peşine düşenler de hayal kırıklığı yaşarlar. O maskeli alimlerden medet umanlar, onları ikballeri için, rantları için, fitne projeleri için kiralayanlar da aynı şekilde hayal kırıklığı yaşarlar."

"BU MİLLET HEP UYANIK OLACAK"

Bu aziz milletin Hasan Sabbah'lara, sahte peygamberlere, sahte mehdilere, sahte evliya ve dervişlere, modern yezitlere karşı da hep muhafaza olunduğunu dile getiren Erdoğan, "İnşallah gönül mimarlarının, erenlerin, aşk ustalarının, hamurunu yoğurduğu bu millet ve medeniyet, onu bozmaya ve bulandırmaya çalışan tüm hasımlarına karşı da hep uyanık olacak, hep Mevlana'nın izinden yürüyecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

İÇİNDE ÖLÜM GEÇEN MESAJ

"Bir vatanımız varsa bu Hz. Mevlana gibi gönül dostları sayesindedir. Kişi Rabbine dayanmışsa yalnız değildir. Ölümü içinde öldüren kişiyi artık Allah'tan başka kimse korkutamaz.

"OSMANLI DEVLETİ DAĞILDIĞINDA..."

Dergahına umutsuzluğu, ikiliği, fitneyi asla yaklaştırmadığı için bu millet sarsılsa dahi asla çökmemiş, yıkılmamıştır. Asırlar geçse de, beden ölse de millet ölmemiştir. Yaratan'a dayanan millet her operasyona karşı ayakta kalabilmiştir. Osmanlı Devleti dağıldığında bu milletin bittiğini zannettiler ama bu millet cumhuriyet baharı için yaprak dökmüştü."

"İHANET ER YA DA GEÇ ANLAŞILIR"

Kimin aşk, kimin ihanet dolu olduğunu bu millet er ya da geç anlayacaktır. O maske takanlar rezil olurken onların peşine düşenler de hayal kırıklığı yaşarlar. Bu millet sahte peygamberlere, sahte mehdilere, modern Yezidler'e karşı hep uyanık olmuştur. Bu aziz millet her bir ferdiyle uhuvviyetin mayasıyla mayalanmıştır.

İnsan olarak, can olarak birbirimize saygımızı, hürmetimizi her ne olursa olsun kaybetmeyeceğiz. Uzunca bir yaprak dökümünün ardından yeni bir bahara, yeni bir uyanışa, yeni bir Türkiye'ye uyanıyoruz. Şimdi düne ait sorunlara çözüm bulma zamanıdır. Şimdi yeni şeyler söylemek, yeni Türkiye'ye doğru akmak zamanıdır."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Konya Komik - İlginç Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500

Yorumlar (8)

kahramanMobil-ANDROID:

demek ki binlerce koruma Allah tan korunmak icin

20
3
yanıtYanıtla
SerdarMobil-ANDROID:

Ölümü içinde öldüremeyende 100 tane koruma ile dolaşır

21
1
yanıtYanıtla
barış:

bu insanları anlamıyorum arkadaş. şimdiye kadar başa geçmiş olan hangi hükümet türkiyeyi bu kadar iyi bir hale getirdi. korumayla geziyormuş:). ben mi gezecem koruma ile cumhurbakanı gezecek tabiki. koruması az olsaydı . allahın pintisi koca devlet cumhurbaşkanı korumaya bile para vermiyor derdiniz . anlayacağın bu hükümeti sevmeyenler hakaret etmek için iyi yada kötü her şeye bir kulp bulurlar.

5
11
yanıtYanıtla
gariban:

doru soyluyorsun devletlim korkmadigindan bu kadar hirsizliklarin altindan kalkiyor ve aklaniyorsun adaletin tukendigi bir ulkede konus konusa bildigin kadar

13
3
yanıtYanıtla
LAF KALABALIĞI.:

SOMA DA ÖLENLERE FITRAT DİYEN. 1500 KORUMA ORDUSUYLA DOLAŞMAZ.

6
0
yanıtYanıtla
Adınız Yazın diyarbakırlı:

senden çok ölümden korkanını tanımadım biliyormusun. seni çözdük. ak dersen kara iyi dersen kötüdür.

6
0
yanıtYanıtla
akp:

sen tedbirini alacaksın sonra tevekkül edeceksin. . boş konuşan arkadaşlara gelsin

1
3
yanıtYanıtla
hsgl ibrhm:

allahtan korksanız papayla kol kola olurmu haçlının yanında müslümana namlu doğrultur eğit donat sistemiyle kan akıtmaya hevesli olurmusunuz siz sadece özel günlerin sözde müslümanı gerçeğin yalancılarısınız

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title