Haberler

    Erdoğan'ın İsmini Stada Bile Veririm"

    Güncelleme:

    Nuri Albayrak, isim tartışmasına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

    Akyazı Spor Kompleksi Projesi'ni Trabzon'un gündemine getiren ve alanın dolgusunu gerçekleştiren Trabzon spor'un eski Başkanlarından Nuri Albayrak, isim tartışmasına yönelik Osman Diyadin'e değerlendirmelerde bulundu.

    Tartışmayı yaratanların 2007'de projeye karşı çıkanlarla aynı lobi olduğunu savunan Albayrak, "Onlara şaşırıyorum. Bu şehir 500 milyon dolarlık bir yatırımı hiç görmüş müydü? Bu yatırımın sahibi de bizzat Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Akyazı'ya isminin verilmesi Cumhurbaşkanımız ' Recep Tayyip Erdoğan'ın helalinden hakkıdır. Bana kalsa stada bile ismini veririm" ifadelerini kullandı.

    Nuri Albayrak şunları söyledi: "Bu projeyi biz Trabzon gündemine taşıdığımız zaman yalnız kaldığımız yetmezmiş gibi karşı çıkan şehrin lobisiyle de karşılaştık. 'Deniz dolgusuna stad mı olurmuş. Ellerinde bir maket dolaşıyorlar' diye projeyi aşağılayanlar oldu. O dönemki bakanımız ise 'hayal' diyerek karşı duruş gösterdi. Ama dönemin Başbakanı bugünkü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sahip çıktı. 2007 yılında Trabzon meydanında projeye bakarak halka söz verdi, sözünde durdu ve yaptı. O nedenle hiç tartışmasız Akyazı onun tek başına eseridir. Trabzon için yoktan var edilen bir proje. Deniz dolgusuyla bir kara parçası oluşturulmasıyla elde edilen büyük bir kazanım. Trabzon'da hiç kimsenin sahip çıkmadığı gibi yapılmaması için mücadele edenlere karşı bu büyük projeye inatla sahip çıkan Recep Tayyip Erdoğan olmuştur. Bu ülkede kimse deniz dolgusu üzerine çivi bile çakamazken o 'Kıyı Kenar Kanunu'nu' bizzat Trabzon için değiştirdi. Meclis'ten geçirtti. 2007'den 2017'ye 7 yıldır Akyazı Projesi'nin yapılması için süreci takip etti. Bu nedenle o isim helalinden Sayın Erdoğan'ın hakkıdır. Bu Trabzon için de büyük bir onurdur. Bunu siyasi malzeme yapmak son derece yanlıştır. Bu şehir ne yazık ki boşa konuşan, entrika yapan insanlardan çok çekti, halen de çekiyor. Bakın Akyazı Projesi'nin değeri 500 milyon dolar. Trabzon, tarihinde böyle bir projeyi ve yatırımı gördü mü Allah aşkına. Akyazı'ya verilecek Recep Tayyip Erdoğan Spor Kompleksi ismine karşı çıkanlara şaşırıyorum. Allah aşkına bu şehre ne yaptınız siz? Bir eser de siz kazandırın sizin de isminizi verelim"

    Trabzon'da yaşanan tartışmaları "klasik Trabzon tartışması" olarak yorumlayan Albayrak, "Bakın kim onlar. Siyaseten karşı çıkanlar ve Akyazı Projesi'ne 2007'de karşı çıkanların bütünü. Yani Akyazı Projesi'ne 2007'de karşı çıkanlarla bugün Recep Tayyip Erdoğan ismine karşı çıkanlar arasında hiçbir fark yok. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanı'nın Akyazı'ya isminin verilmesine çok mu ihtiyacı var? Hayır. Belediye Başkanımız aklı selim Trabzon halkının da hislerine tercüman olarak vefa anlamında Belediye Meclisi'ne böyle bir öneriyi getirip kabul ettirmiştir. Eğer demokrasiye inanıyorsak söz bitmiştir. Trabzon halkının yüzde 60 oy verdiği bir başkanın önerisidir. Trabzon şehri için gelen her projeye evet demiş, büyük hizmetler getirmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Akyazı'ya isminin verilmesi Trabzon şehrinin vefasını göstermesidir" ifadelerini kullandı.

    Albayrak sözlerini, "Bakın stadın isim hakkını Trabzon spor kullanacak. Önemli bir gelir kaynağı olacak. Velevki stadın ismi Recep Tayyip Erdoğan olsa ne olur. Hakkı değil mi? İş sadece stat işi değil. Ortada 500 milyon dolarlık büyük bir proje ve bizzat onun yapılmasını takip eden bir devlet büyüğü var. En çok üzüldüğüm ise o alanın hepsi Trabzon spor'un malı olacakken dönemin Trabzon spor Başkanı ve yönetimi tarafından bunun küçük hesaplarla iade edilmesi ve şimdi elde sadece stadın kalması. Akyazı'daki bütün spor kompleksi alanının Trabzonspor'un malı olma şansını ellerinin tersi ile itenler resmen ihanet etmişlerdir kulübe. Bunu da yazın" diyerek tamamladı.

    Trabzonajans

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Recep Tayyip Erdoğan Nuri Albayrak Trabzonspor Akyazı Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
    500

    Yorumlar (2)

    yunus kul:

    sen kimsinde stada o ismi vereceksin sen bi bakkalı bile yönetemessin

    1
    0
    yanıtYanıtla
    haylaz can:

    nurı bey verır trabzonsporu da oyle ucurumun kenarına surukleyıp bırakmıstı ne hakkı sen trabzon sayesınde yedıklerının hakkını nasıl verceksın onu dusun

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title