Haberler

Erdoğan'dan Suzan Sabancı Dinçer'e Sert Yanıt

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜSİAD Yüksek İstişare Toplantısı'nda yaptığı konuşmada TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer eşi Suzan Sabancı Dinçer'in eleştirilerine yanıt verdi.

ÖZEL HABER - SELÇUK ALTUN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısında yaptığı konuşmada, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer'in " Türkiye'nin itibarı zedelendi" açıklamasını sert bir dille eleştirdi.

ERDOĞAN: BAŞARILARA GÖLGE DÜŞMÜŞ...

Erdoğan, "Bir bankamızın yönetim kurulu başkanı bir ifade kullanıyor. Neymiş, elde edilen başarılara gölge düşmüş. Türkiye'nin itibarı zedelenmiş, hukuk sistemi sorgulanmaya başlamış. Bu bankayı inceleme yaptırdım. Mevduatları 8 kat aktifleri 6 kat büyümüş. Kusura bakmyın, yan gelip yatan bir Cumhurbaşkanı yok. Nerede yanlış var bunu incelettirmek zorundayız. Bu ülke hepimizin. Kastedilen nedir?" dedi.

TÜSİAD BAŞKANI'NIN EŞİNİ ELEŞTİRDİ

Erdoğan'ın bahsettiği kişi, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer. Suzan Sabancı Dinçer, aynı zamanda TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer'in de eşi.

Kürsüye çıkmadan önce "bir banka müdürü" diyerek eleştirdiği Suzan Sabancı Dinçer ile yan yana oturan Erdoğan, TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer'e hukuk konusunda yaptığı açıklamalar nedeniyle teşekkür ederken, gözlerinin içine bakarak eşi Suzan Sabancı Dinçer'i eleştirdi.

DİNÇER NE DEMİŞTİ?

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, İngiltere Kraliyet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü Chatham House’un toplantısında yaptığı konuşmada şunları söylemişti: "Türkiye’de oluşturulan kutuplaşma nedeniyle başarılar anlamını yitirdi. Ülkede hukuk sistemi sorgulanmaya başlanmıştır. Son 1,5 yılda seçim ortamından kaynaklanan kutuplaşmalar sebebiyle çıkan hadiselerin Türkiye’nin elde ettiği başarılara gölge düşürdü. Türkiye'nin yurt dışında itibarında zedelenmeler oldu. Ülke içinde ve dışında hukuk sistemi sorgulanmaya başlamıştır. Artık ülke olarak hep birlikte bu süre içindeki talihsizlikleri hızla onarmaya ve yol almaya başlamalıyız."

İlgili Haberler

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Suzan Sabancı Türkiye Akbank Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (111)

yorumcu x:

ESKİ TÜRKİYEDE 12 YIL KİM VARDI ? ŞİMDİ LAF KALABALIĞINA GETİRİLİP HER ŞEYI YENİDEN YAPIYORLARMIŞ GİBİ SENORYA YAZIYORLAR , 12 YIL ÖNCEKİ TÜRKİYEYİ ARAR OLDUK, SADECE İSTANBUL SÜSLENDİ, OLMASAYDIDA HUZURUMUZ OLSAYDI !!!! ARTIK TEDİRGİNLİKLER İLKOKULARADA SIÇRADIHERŞEY GİDGİDE DÜZÜNİNİ KAYBEDİYOR !!!!!!

25
134
yanıtYanıtla
mirza bey:

eski deyince harbiden son 12 yılı mı anladın sen?beyin bedava neden kullan mıyorsun?

yanıt0
yanıt0
alp:

yatmadıgını kamyonlar dolusu parandan biliyoruz tayyoş merak etme

17
42
yanıtYanıtla
hasan:

kamyonlara berabermi doldurdunuz alpoşş

yanıt0
yanıt0
Yusuf D.:

Vay Alpoş vay. . nasılda biliyorsun herşeyi.

yanıt0
yanıt0
ESNAF:

SAYIN ERDOĞAN SENİN KARŞINDA DOĞRULARI KİM SÖYLEYECEK. 13 YILDIR. BELKİDE BİNLECE İNSANI SIKINTIYA SOKTUN BENCE FAZLA ŞIMARDINIZ. GİTTİKÇE İTİBARIN SIFIRLANIYOR

26
28
yanıtYanıtla
Mirtaza:

Durmak yok koyunlar uyanıncaya kadar yolmaya devam !!! Yorumu beğenmeyen 19 yasam formu sanirim itibar kelimesinin burada ne manada kullanildigini cözememis !!! Bu tür basit seyleri bir çözebilseler zaten ayakkabı kutularini gemicikleri de çözecekler ama nafile ! bir ara paralel bir ara seri bir ara tüsiad bir ara çözüm sürecü derken vatan elden gidiyor ama Akkoyunlar halen önlerindeki otlari yemeye devam ediyorlar.

yanıt0
yanıt0
BAVURDULU:

ASLINDA YAN GELIP YATAN BIR CUMHURBASKANI YOK DEMEKLE LAFI GÜLE SOKMUS, ARASTIRTTIM YAPTIRTTIM BAKTIRTTIM DIYEMEZ BIR CUMHUR BASKANI, CÜNKI TARAFSIZDIR VE EGER TARAFSIZIM DIYORSA YANDAS BILDIGIMIZ SIRKETLEREDE BAKTIRTTIM ARASTIRTIM DESIN. TABI BÖYLE BIRSEYI TÜRKIYENIN KIRLI SIYASETINDEN BEKLEMEK APTALLIK OLUR.

20
33
yanıtYanıtla
saltuk:

Allahaşkına bir cumhurbaşkanının suratına bir bakın lütfen.

27
20
yanıtYanıtla
demokrat:

Şerefine tarafsızlığa yemin etmemişmiydi bu?

30
16
yanıtYanıtla
Tüm 111 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title