Haberler

Erdoğan: İlk ve En Büyük Irkçı Şeytandır

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Roman Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmasında "llk ve en büyük ırkçı kimdir biliyor musunuz.? Şeytandır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa'daki Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde Romanlar Konfederasyonu tarafından düzenlenen "Büyük Roman" ödül törenine katıldı. Erdoğan "Romanların kinleri mendil kuruyana kadar ama dostlukları okyanuslar kuruyana kadardır. Irkçılık ve ayrımcılık kötüdür. İlk ve en büyük ırkçı kimdir biliyor musunuz? Şeytandır. Bu ülkede hiç kimseye buçuk muamelesi yapılamaz. Benim Roman kardeşlerime buçuk muamelesi yapılamasına, dışlanmasına tahammülümüz olamaz. Sizleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne bekliyorum" dedi.

"BU ÜLKEDE HİÇ KİMSEYE BUÇUK MUAMELESİ YAPILAMAZ"

"Romanlar 78 milyon gibi bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıdır. Romanlara karşı yapılan her türlü ırkçı yaklaşım ayaklarımızın altındadır. Bu ülkede hiç kimseye buçuk muamelesi yapılamaz. Ben aslında Romanlara yabancı değilim. Biraz Roman kültürünü bilen birisiyim. Kasımpaşa Kaptanpaşa'da doğdum büyüdüm. Aynı mahalleyi onlarla paylaştım. Beraber aynı okulu paylaştım. Dolapdere'de, Hacıhüsrev'de beraber büyüdük. Beraber futbol oynadığım zamanları hatırladım. Kederi, sevinci beraber yaşadım. sizin meseleniz elbette benim meselemdir."

"YARADILMIŞLAR ARASINDA AYIRIM YAPMADIK"

Biz batıcı bir anlayışın uydusu değiliz, biz kimseye farklı bakamayız. Biz öze bakarız. Biz 1 milyon 700 bin Suriyeliyi misafir ediyoruz bütün Avrupa'da ise sadece 130 bin Suriyeli bulunuyor. Yaradılmışlar arasında ayırım yapmadık yapmayız yapılmasına da izin vermeyiz.

"ROMAN MERKEZİ KURMAKTAN NİYE ÇEKİNELİM"

Kürdoloji merkezi kuruyorsuz da, Roman merkezi kurmaktan niye çekinelim. TOKİ onlara yönelik, onların kültürüne yönelik inşa yapacak dedik. Toplum yararına çalışma statüsü onlara da verdik.

"ORTADOĞU'DA VAHŞİCE CİNAYET İŞLEYENLER SAPKINLIK İÇİNDEDİR"

Bizim dinimizde bizim inancımızda farklı olana tahammülsüzlük yoktur. Bizim topraklarda kendisi gibi düşünmeyeni yok etmek yoktur. İnsanları farklı inanışlarda diyerek diri diri yakmak diye bir şey yoktur. Yazarlara çizerlere şiddet gösterenlere bizim dinimizde yeri yoktur. Vahşi cani ve teröristin bu sıfatlardan başka sıfata ihtiyacı yoktur. Ortadoğu'da vahşice ve canice cinayet işleyenler bunu islamiyet adına yapanlar büyük bir sapkınlık içindedirler.

"İSRAİL'İ ELEŞTİREN EN KÜÇÜK YAZI ANTİSEMİTİZM YAFTASI OLARAK YAPIŞTIRILIYOR"

İsrail vahşetini eleştiren en küçük yazı antisemitizm yaftası olarak yapıştırılıyor. Kadın haklarından bahsedenler Musevilerin her gün "Beni kadın olarak yaratmadığın için sana şükürler olsun" diye dua edenlere de çıkıp bir şey deyin. Müslümanların kutsallarına alçakça saldırılarını ifade özgürlüğü adı altında değerlendiriyorlar.

"İLK VE EN BÜYÜK IRKÇI ŞEYTANDIR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Romanların kinleri mendil kuruyana kadar ama dostlukları okyanuslar kuruyana kadardır. Irkçılık ve ayrımcılık kötüdür. İlk ve en büyük ırkçı kimdir biliyor musunuz? Şeytandır. Şeytan bir melek iken kendisine insana secde etmesi emredilmiş ama O kendisinin ateşten insanın ise topraktan yaratıldığını söyleyerek kendisinin üstün olduğunu söyleyerek kibir göstermiştir. Bu yüzden de Şeytan ebediyen lanetlenmiştir. Kim ki kendi ırkını üstün görüyorsa o şeytanın tuzağına düşmüştür. Hatta şeytanlaşmıştır. Kim ki başkasını doğuştan gelen özellikleri nedeniyle aşağılıyorsa o şeytanın izinde yolundadır. İslam coğrafyasının bir kısmında farklı olana karşı tahammülsüzlüğün ve şiddetin uygulandığını görüyoruz. Yine aynı şekilde batı dünyasının bir kısmında ırkçılığın tehlikeli şekilde arttığını görüyoruz. Bizim kültürümüzde farklı olana zulüm ve eziyet yoktur. Bizim topraklarımıza farklı olana terör yoktur" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Merinos Önemsiz Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500

Yorumlar (83)

HE:

Adam da cumhurbaşkanı mı imam mı belli değil ya :D

24
11
yanıtYanıtla
Cem tuna:

Senin tek bir sözüne dahi inanılmaz. Bunu herkes yavaş yavaş daha fazla görüyor ve fark ediyor.

28
5
yanıtYanıtla
ONLARIN HAKKINDAN ANCAK CEHENNEM GELİR:

ALKOLİKLER kafayı çekip , çekip saldırmış. . . . . . . . . . UTANMADAN bide bu ülkede özgürlüğü yok diyorlar. . . . . . KORKİYYORUZ , titriyoruz. . . sanat yapamiyyoruz. . falan derler. . . . . . bi chp li cumhurbaşkanı olsa da . . . . ben de ona bu chp li alkoliklerin erdoğana yazdığını HAKARETLERİ YAZABİLSEM. . . . . . BU SİTEYİ YÜZ KERE KAPATIRLARDI. . . . . . . allah kimseyi bu alkoliklerin eline düşürmesin. . . . . . . . GÖZLERİ KÖR. . . . . GÖRMEZLER. . . . . KULAKLARINA BİRİ BİŞEY YAPMIŞ. . . . . DUYMAZLAR. . . . . . onlara sen ne dersen de ONLARIN HAKKINDAN GELEMEZSİN. . . . . . ONLARIN HAKKINDAN ANCAK CEHENNEM GELİR. . . . . . . . ANCAK , cehennem onların kör gözlerini , sağır kulaklarını açar da açar. . . .

22
10
yanıtYanıtla
Xboy Türk KontragerillamobilWeb@haberler.com:

Ben pkklıların gaz odalarında itlaf edilmesini istiyorum ırkçılıkmı bu sizce cumhurbaşkanı

20
9
yanıtYanıtla
murat:

ŞEYTAN MI. . ) HERKES BİLİYOR BİLMESEDE ögreniyor ŞEYTAN ı. . ne kılığındadır. . nasıl yalan söyler. . . nasıl İNSANLARIN içerisine kin ve nefret tohumu eker. . . . . . kin , nefret. hırsızlık, dinle aldatma. . . . şeytan ın marifetlerinden bazılarımıdır. . . ? ŞEYTAN ı tanıdık yeterince . . . tanımayanlarda tanır İNŞALLAH

25
3
yanıtYanıtla
salih:

seçim yatırımı:))

12
14
yanıtYanıtla
DyotzMobil-IOS:

Hay allahım artık bu adam sussun

23
2
yanıtYanıtla
samsun:

RESMEN KENDİNİ ANLATMIŞ BU

19
5
yanıtYanıtla
izmirli:

şeytan hem hırsızlık yapıp hemde namaz kılmaz dini istismar etmez

22
1
yanıtYanıtla
Mustafa öz AllmanyaMobil-IOS:

Allah razı olsun sayın Cumhurbaşkanım senin gibi Asıl bir cumhurun başı olmandan gurur duyuyorum ve onur duyuyorum

5
18
yanıtYanıtla
Tüm 83 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title