Haberler

Erdoğan ile Cemil Çiçek Arasında Yüce Divan Gerginliği

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile TBMM Başkanı Çiçek'in, 4 eski bakanın Yüce Divan'a gönderilmesinde görüş ayrılığına düştükleri bilgisi, meclis kulislerini hareketlendirdi.

17-25 Aralık operasyonları sonrası kurulan Meclis Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu toplandı. Ancak AK Partili'li eski bakanlar Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar'ın Yüce Divan'a gönderilip gönderilmeyeceğine karar verilemedi. Bakanlar mal varlıkları ile ilgili MASAK'dan gelen rapora itiraz ettiler. Komisyon, kararını 5 Ocak'ta vermek üzere erteledi.

MECLİS KULİSLERİ ÇOK HAREKETLİ

Toplantı 5 Ocak'a ertelenmeseydi yapılacak oylama ile bakanların Yüce Divan'a gönderilip gönderilmeyeceği oylanacaktı. Ancak iddialara göre, kritik oylamaya saatler kala AK Parti kulisleri karıştı.

CUMHURBAŞKANI DEVREDE İDDİASI

Rotahaber'in haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görevlendirdiği öğrenilen bir ekip, AK Parti'li vekilleri gruplar halinde toplayıp 4 eski bakanın Yüce Divan'a yollanmaması konusunda ikna etmeye çalıştı. Ancak Meclis Başkanı Cemil Çiçek, vekillerle odasında görüşerek, eski bakanların Yüce Divan'a gönderilmeleri yönünde kulis yaptı.

ÇİÇEK: TABANA ANLATAMAYIZ, YÜCE DİVAN'A GÖNDERİN

Meclis kulislerinde Çiçek'in AK Parti kulislerindeki gelişmeler üzerine, "Biz bu durumu tabana anlatamayız. Vicdanlar rahat etmez. 4 bakan da Yüce Divan'a gönderilmeli. Vicdanınız elveriyorsa göndermeyin" diyerek, vekillerden buna göre oy kullanmalarını istediği konuşuluyor.

AK PARTİ KULİSLERİ FARKLI DÜŞÜNÜYOR

Kulislerde "AK Parti içinde ise dengeler 4 bakandan en az üçünün Yüce Divan'a gönderilmesi yönünde. Çok sayıda milletvekili ve bakan, bu kararın partileri için yeni bir başlangıç olacağını ve kendilerinin elini oldukça rahatlatacağını, aksi halde partide küçülme döneminin başlayacağı" konuşuluyor.

AK PARTİLİLER 4 BAKANDAN 3'ÜNÜ YÜCE DİVAN'A GÖNDERMEK İSTİYOR

Yine kulislerden edinilen bilgiye göre; Egemen Bağış, Muammer Güler ve Zafer Çağlayan Yüce Divan'a gönderilmesi istenen 3 bakan arasında yer alıyor. Bu 3 bakanın yolsuzluklarının kişisel çıkarlar doğrultusunda, Erdoğan Bayraktar'ın aracılık ettiği yolsuzlukların ise kurumsal nitelikte ve parti çıkarları dahilinde olduğu düşünülüyor.

ERDOĞAN 'GÖNDERMEYİN' TALİMATI

Meclis kulislerindeki en önemli bilgi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili. Erdoğan'ın, Bakanların Yüce Divan'a gönderilmesi halinde 17 ve 25 Aralık'ın darbe olduğu yönündeki tezlerinin çürüyeceğini ve bu nedenle de vekillerin mutlaka ikna edilmesi yönünde kesin talimat verdiği belirtiliyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Cemil Çiçek Çağlayan Ak Parti Politika Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (103)

neomobilWeb@haberler.com:

Sayin cumhurbaskanimiz göndermeyin diyorsa vardır bir bildiği gondermeyin gardas

13
98
yanıtYanıtla
FarukMobil-IOS:

Sayın cumhurbaşkanımız ne diyorsa o yapılmalı çünkü. AKP kuran ve ülkemize büyük hizmetleri yapan zatiali

7
93
yanıtYanıtla
xy:

. . . korkusu sarmış, bu divandan kaçabilirsiniz ama mahşerde yücelerin yücesinin divanından nasıl kaçacaksınız, şimdilik kaçın bakalım.

74
5
yanıtYanıtla
hesMobil-ANDROID:

gitmeyecekler yuce divana adaletin bumu akp malesef ama bu

73
3
yanıtYanıtla
MehmetmobilWeb@haberler.com:

Akpliler iyi okuyun bunlarida pareler yapmıyorum suçsuz sa neden yüce divana gitmiyor caldiniz benim hakkımı yediniz haram zikkim olsun destekleyen lerede

68
4
yanıtYanıtla
NiyazimobilWeb@haberler.com:

Bu haberler dogruysa 17 25 aralik darbe girisimi degil yolsuzluk operasyonu oldugu ortaya cikiyor.

67
4
yanıtYanıtla
murat:

bu habere yapacak çok yorum var ama susuyorum yazıklar olsun hırsızları savunanlara

63
2
yanıtYanıtla
Ertan Genc:

Tabi yollanmaması lazım yoksa ordan bilale ve kendine sıçrayacağını biliyor elinden geleni ardına koyması lazım yoksa milleti kandırdığı tezide çüreyecek. kendini temiz gören ak parti içindeki dürüst insanlar ne yapacak ne kadar çıkacak bakalım görücez

58
3
yanıtYanıtla
AHMET:

YÜCE ALLAHIN İZNİYLE SİZİNDE YARGILANMANIZA ÇOK AZ VAKİT KALDI İNŞ. .

56
5
yanıtYanıtla
ÖYLE DEĞİL Mİ:

SUÇLARI YOK SA VE MASUMSALAR. BU İŞİ YAPMADILARSA , KENDİLERİNE KUMPAS KURULDUYSA PARALAR ONLARA AİT DEĞİLDE SONRADAN GETİRİLMİŞSE. . . NEDEN YÜCE DİVANA GÖNDERMEYİN TALİMATI VERİLİYOR ANLAMIŞ DEĞİLİM. . . .

56
4
yanıtYanıtla
Tüm 103 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title