Haberler

Erdoğan'dan Obama'ya Sürpriz IŞİD Telefonu

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile telefonda görüştü. Görüşmede IŞİD başta olmak üzere Irak ve Suriye'deki gelişmeler ele alındı.

ABD'deki temaslarının son gününde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye saati ile 22.00'de ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile konakladığı The Peninsula otelinde bir araya geldi.

Bu görüşmenin hemen öncesinde Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile telefonda görüştü. Görüşmede IŞİD başta olmak üzere Irak ve Suriye'deki gelişmeler ele alındı.

OBAMA VE ERDOĞAN'IN YAKIN TEMASI SÜRECEK

Görüşmede iki liderin, IŞİD dahil olmak üzere bölgedeki terör örgütleriyle mücadele ve Suriye meselesi gibi konularda Türkiye ve ABD’nin ortak bir stratejiyle birlikte çalışmaya devam edeceklerini vurguladıkları öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama’nın önümüzdeki süreçte de yakın temas içinde olmaları konusunda da mutabık kaldıkları kaydedildi.

BİDEN İLE FİKİR ALIŞVERİŞİ

Erdoğan Biden görüşmesinde ise, ikili ilişkilerin yanı sıra terörle ortak mücadele, Irak ve Suriye'deki son gelişmeler başta olmak üzere bölgesel konulara ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

IRAK'IN İSTİKRARI

Irak'ta yeni hükümetin kurulmasının ardından istikrarın tesisini hedefleyen çalışmalara Türkiye ve ABD'nin birlikte katkı sağlamalarının, Suriye'de yeni bir düzen ve istikrarın sağlanması gerektiği konularının da ele alındığı öğrenildi.

MÜLTECİ SORUNU

Görüşmede, bölgede artan mülteci sorununa çözüm üretmek için de ortaklaşa çalışmanın önem taşıdığının vurgulandığı da kaydedildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın New York'taki ikili temasları çerçevesinde, Peninsula otelinin üçüncü katında gerçekleşen görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü.

KRİTİK GÖRÜŞME YARIM SAAT UZADI

Başta İncirlik Üssü’nün IŞİD’e karşı yürütülen savaşta nasıl bir rol üstleneceği ve Türkiye’nin Suriyeli muhaliflere eğitim ve ekipman sağlanmasına bir katkı sunup sunamayacağı konularının ele alındığı görüşmede, Türkiye’nin Suriye’de güvenli bölgeler oluşturulması fikri de masaya yatırıldı. Normalde bir saat olarak planlanan kritik görüşme, 30 dakika uzadı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Barack Obama Suriye Irak Güncel Haberler

500

Yorumlar (43)

ilkerr:

cumhurbaşkanımı yoksa başbakanmı yoksa dikdatörmü ne olduğuy belli değil sayın kuzeyafrika ve bop eşbaşkanının.

30
14
yanıtYanıtla
burak yılmaz:

talimat almıştır. Nasılsa Türk askerini ön cephede savaştıracak ya. Büyük patrona şirin gözüküyor:):)

24
5
yanıtYanıtla
koca usta:

sırf erdeğanın koltuğu kabarsın diye askerimizi cepeye sürülürse bu ülkedede bir işit kurulur hele hele bize her fırsatta bize meydan okuyan yıllarca arkamızdan kurşun sıkanlar için se ozaman işidin hası kurulur

18
8
yanıtYanıtla
burak yılmaz:

ışid canavarını abd ile birlikte yarattınız. Şimdi paçalar tutuştu gece gündüz obamayla telefonunuz elinizden düşmez:):) Hem telefondan konuşursunuz hem de İngilizce mesajlaşırsınız telefondan:):):)

18
8
yanıtYanıtla
demokrat:

Bunu bir kere telefonda görmek isterdim. Anlamadığı yerlerde yesleri ve noları salayıp saçma sapan dış politikası yaratıyordur.

11
13
yanıtYanıtla
MİT:

YES NO NE LA BUMU İNGİLİZCE BİLGİN:) SİZİN ÖZENDİNİZ BATININ KÜLTÜRÜNÜ BENİMSEMEDİGİ İCİN HER ORTAMDA TÜRKÇEYİ TERCİH ETTİGİ İÇİN ANADOLUNUN BAGRINDAN KOPMUŞ BİR LİDER OLDUGU İCİN HALKIN GÖZUNDE DÜNYA LİDERİ BU ZAT. . SOYUNMAYI ÇAGDAŞLIK GÖREN BİR ZİHNİYET USTAYA AKIL VERİYOR COK KOMİKSİNİZ SİZ BEYAZ TÜRKLER :)))

yanıt0
yanıt0
siverekli:

Kürt Ulusu İşid''i Yenecek Zafer Mazlumun OLacaktır Ya Allah Bismillah

17
6
yanıtYanıtla
Türkiye:

kürt kardeşlerim mazlumdur ama inş pkk dan bahsetmıosundur onlar ölmeye kullanılmaya mahkum batılılar tarafınfan :)

yanıt0
yanıt0
HASANS:

YA REIS BIRDEN BIRE TEHTITLER KESILDI almanya firansa abdatom matom diyende yok paraleldende ses yok capulculardanda TIK yok BIRDEN HERKES DOST OLDU

16
5
yanıtYanıtla
burak yılmaz:

reza zarrab talimat vermiştir bakanlarına tüm sesleri kesmiştir kesin

yanıt0
yanıt0
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title