Haberler

Erdoğan'dan MHP CHP'liler 'Bana Oy Verecek' İddiası

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 10 Ağustos’ta CHP ve MHP’ye gönül vermiş insanların kendisini tercih edeceğini iddia etti. 2010'da yapılan anayasa değişikliğinin halk oylamasına götürüldüğünü belirten Erdoğan, “CHP, MHP ve HDP adayları benim halkımın karşısına hangi yüzle geliyorlar. Bunların hiçbirisi halkın cumhurbaşkanı seçmesini istemediler ki. Bunlara sandıkta öyle bir tokat vurun ki bir daha bellerini doğrultamasınlar, demokrasinin tokadı farklıdır bunu inşallah gösterelim” dedi.

Cumhurbaşkanı seçimi kampanyası kapsamında Malatya'daki yeni belediye binası yanında düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap eden Erdoğan, muhalefet partileri ile cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nu eleştirdi. Mitinge planlanan saatten yaklaşık 2 saat sonra gelen
10 Ağustos Pazar günü tarihte ilk kez doğrudan cumhurbaşkanı seçileceğini belirten Erdoğan, “Eski tartışmalara son veriyoruz. Darbeci zihniyeti dışlıyoruz. Sandığa gidiyoruz. Bu ülkenin Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanı kim olacak bizzat millet olarak siz belirliyorsunuz" diye konuştu.

Muhalefetin çatı adayı Prof.Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nu da eleştiren Erdoğan, “Öyle bir aday seçtiler ki, İstiklal Marşı'nın ne olduğu bilmiyor. Ne diyor Çanakkale şehitleri vah vah. Mehmet Akif Ersoy babasının arkadaşı olabilir ama; sen o Akif’in muhteşem eserini, istiklal Marşını bilmiyorsan ne babanın ne de Akif’in suçu var. Profesörmüş, ne yazar.” şeklinde konuştu.

İstiklal Marşı’ndan bihaber olan bir ismin cumhurbaşkanlığı makamını temsil edemeyeceğini ifade eden Başbakan Erdoğan, “Ah benim MHP ve CHP’ye gönül veren kardeşlerim, eliniz nasıl gidip de bu adama oy verecek. Şimdi CHP ve MHP yönetimi birleşti, arada fark kalmadı. CHP’de ezanda rahatsız oluyordu, cami yıkıyordu, Kuran öğretilmesinden rahatsız oluyordu, başörtüsünden rahatsız oluyordu. İşte MHP yönetimi de aynı çizgiye geldi ama MHP tabanı, bundan rahatsız. Partilerinin CHP’ye vagon yapılmasından rahatsız.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun MHP’ye akıl verdiğini savunan Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun üslup uyarılarına karşılık şunları ifade etti: "Ey monşer.. senin hayatında ciddi olarak yaptığın ne var. 8 yıl İslam Konferansı'nın başında kaldı, ne yanlış yapmışız ya. Suudi Arabistan gibi ülkeler zor kurtuldular, bize ricada bulundular ve kendisi defalarca çıksın, bunu da inkar etsin doğru eder çünkü. Çarkçı Kemal’in yanında yetişen o da çarkçı Ekmel olur. Suudi Arabistan dedi, söyleyin de istifa etsin yerine başka bir Türk'ü verin. Çok ısrara ettiler, kendisi bana bizzat bana, ‘siz benim arkamda durmuyorsunuz’ dedi. Bizde, bu kadar ısrar etme dedik. Koltuk bunlara tatlı, dolarda var, kolay kolay bırakılır mı şimdi, çıkmış monşer aklıyla bize üslup dersi vermeye çalışıyor. Sen üslup dersini Pensilvanya’daki hocana ver. Ağzını açtığında lanet ve beddua okuyan hocana edep dersi ver. Hey monşer, ağzından çıkanı kulağı duymayan, milletin adayına edepsizce saldıran CHP genel müdürüne üslup dersi ver. Sen eğer üslup dersi vereceksen, sabah akşam ağzından küfür saçılan MHP liderine ver."

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Pensilvanya’nın dengesi bozuldu, kendi hükümetine, milletine en ağır beddualar ediyor. Ama bir kez olsun Gazze diyemiyor, İsrail diyemiyor derse efendileri ipini çeker.”

CHP Lideri’nin önceki gün CNN Türk’te katıldığı programa da değinen Erdoğan, “Önceki gün çıktığı programda Kılıçdaroğlu, 'AK Parti kitlesinin sorgulama yeteneği yok' diyor. 'Halkın ahlak reformuna ihtiyacı var' diyor. Oradan da gazeteci kılıklı bir militan çıkmış, edepsiz bir kadın 'Müslüman ülkeden bunu beklemek zor değil mi?' diyor. Haddini bil, eline vermişler bir kalem gazete köşesinde yazıyor." dedi.

DOĞAN GRUBU'NA YÜKLENDİ

Başbakan Erdoğan, mitinde Doğan Medya Grubu ile Radikal Gazetesi'ni isim vererek eleştirdi. Türkiye'de bir kısım medyanın mahalle baskısı altında olduğunu öne süren Erdoğan, "Doğan Grubu, isim veriyorum açık. Radikal gazetesi ne diyor; 'İsrail saldırı altında'. fosfor bombalarını gönderen 500-600 ton bombayı Gazze'ye yağdıran kim? Tanklarla, toplarla Gazze'ye giren kim? Gazze yerle bir edildi, bu kadar insan öldürülüyor bunu sen hangi ruhla, vicdanla bu şekilde yazabiliyorsun, bu başlığı atabiliyorsun. Tayyip Erdoğan'a 'sert' diyenler bundan dolayı 'sert' diyor. Hakkı söyleyince sert oluyorsun, evet eğer bu sözlerim sertlikse sert olmaya devam edeceğim." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Ekmeleddin İhsanoğlu Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Gazze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
title