Haberler

Erdoğan'a Karşı 3'lü Koalisyon

Güncelleme:

Zaman(Saman) gazetesi, Papa, Mimarlar odası!

Mimarlar Odası Ankara Şube yöneticileri, 28 Kasım'da Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın ilk yabancı konuğu olarak ağırlanacak olan Papa Francis'e mektup yazdı. Papa'dan yeni yapılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılacak davete katılmamasını isteyen Mimarlar Odası'ının mektubunun Zaman gazetesinde yer alması da ayrı bir haber olarak karşımıza çıktı.

Zaman Gazetesi'nde yer alan habere göre; mimarlar, 28 Kasım'da 'Saray'ın ilk yabancı konuğu olacak Papa Francis'e mektup yazarak, Atatürk Orman Çiftliği'ndeki 'kaçak saray'ın hukuksuzluğuna ilişkin rapor gönderdi. Mimarlar, Papa'dan binada yapılacak davete katılmamasını, sarayın 'kaçak' olduğunu, bu yüzden yapıyı meşrulaştırmamalarını istedi. Atatürk Orman Çiftliği'nde yapılan 'kaçak saray'a ilişkin olarak Mimarlar Odası Ankara Şubesi açtığı davaların yürütmeyi durdurma kararlarını dayanak göstererek, 'Ak Saray'ın meşrulaştırılmaması için tüm kurumlara devlet başkanlarına, elçiliklere davetlere katılmaması için mektup yazmaya ve dosya göndermeye devam edileceği vurgulandı.

VATİKAN'DAN RANDEVU İSTEDİLER

Konuyla ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Atatürk Orman Çiftliği mücadelesini uluslararası boyuta taşıdık, buna devam edeceğiz, olumlu tepkiler ve cevaplar geliyor, yabancı basın kuruluşlarının ilgisi ve bilgi edinme istemi devam ediyor. Bu işin takipçisiyiz, gelen her yabancı konuğa raporlarımızı ve mektuplarımızı ayrıca ileteceğiz." dedi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Vatikan Büyükelçiliği'nden randevu istedi. Vatikan'a görüşme talebini ileten Mimarlar Odası Ankara Şubesi yöneticilerinin Atatürk Orman Çiftliği'ndeki süreci konuşması, talanı konusunu Vatikan'a taşıması bekleniyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Ak Saray Vatikan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title