Haberler

Erdoğan'a Destek İçin Küçükköy'e Geldiler

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'a destek vereceğini söyleyen 23 kişilik Balkan heyeti, AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp’in öncülüğünde, Boşnak kökenli vatandaşların yaşadığı Küçükköy’e geldi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'a destek vereceğini söyleyen 23 kişilik Balkan heyeti, AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp'in öncülüğünde, Boşnak kökenli vatandaşların yaşadığı Küçükköy'e geldi.

Küçükköy meydanında Küçükköylü Boşnak kökenli vatandaşların yanı sıra Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Figen Güren ve eşi Ayvalık Belediyesi'nin CHP'li Belediye Meclis Üyesi Fahri Güren'in konukseverlikleriyle karşılanan heyet, yörenin eşsiz tadı Boşnak Böreği ile yudumlanan çaylar eşliğinde sohbet etti. Aralarında eski Bosna-Hersek Başbakanı İsmet Kasumogic'in yanı sıra; Kosova, Makedonya, Karadağ ve Bosna Hersek'ten gelen aralarında akademisyenler, milletvekilleri, siyasetçiler, yazarlar ve eski bakanlardan oluşan Balkan heyeti, Ayvalık'ta Bosna-Hersek, Karadağ göçmenlerinin yaşadığı Küçükköy meydanında 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, balkan ülkelerinde kendilerine çok büyük hizmetlerde bulunduğunu söyledikleri Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a oy atmalarını istedi.

Balkanlardan gelen grubun başkanı ve Kanaat Önderi Hacı İlyas ise yaptığı konuşmada, Çanakkale Savaşı'nda balkan Türklerinin anavatanın savunması için gönüllü olarak Anadolu topraklarına gelerek, Çanakkale savunmasına katıldıklarını ve 17 ülkeye karşı tek başına direnen Anadolu Türklerine tam destek verdiklerini anlattı. Hacı İlyas konuşmasında, "Biz Kosovalıyız. Kosova'da Konyalı, Karamanlı, Kayserili Osmanlı geldik kaldık orada. Evladı Fatiha diyorlar bize. Benim büyük dostum, büyük kardeşime destek vermek için geldik. Bizim vefa borcumuz var. Çünkü Türkiye ana vatan. Anavatana insan gelmez mi, gitmez mi? Türkiye bizim anamız, babamız. Bizim Türkiye'ye vefa borcumuz var. Bizim yaşadığımı tüm kentlerde bütün camiler köprüler, yollar tamir oldu. Saymam mümkün değil. Onun için seçim var Türkiye'de. Milletinde desteğiyle büyük bayram yapacağız. Büyük bayram olacak inşallah. Recep Tayyip Erdoğan benim kardeşim ve Allah'ın izniyle cumhurbaşkanı olarak görmek istiyoruz. Allah izniyle 11 Ağustos'ta bu zaferi hep birlikte kutlayacağız" diye konuştu.

Hacı İlyas'tan sonra konuk heyetten akademisyenler ve siyasetçilerde benzeri konuşmaları yaparken, heyetin içerisinde bulunan Karadağ Meclis Başkanı Suljo Mustafiç de Tayyip Erdoğan öncülüğündeki Ak Parti Hükümetinin Balkan Ülkelerinde yaşayan Türkler için alt yapıdan üst yapıya varıncaya kadar bir çok konuda tam destek vererek, adeta kendilerine Anadolu'nun bir bir parçasıymış gibi hizmet verdiğini anlattı. Mustafiç, bu yüzden de 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı yolunda Recep Tayyip Erdoğan'a destek vermek için Anadolu topraklarını karış karış gezerek, Erdoğan'a destek isteyeceklerini belirtti.

"BİZİM DOSTLUĞUMUZ PAZARA KADAR DEĞİL, MEZARA KADAR SÜRECEK"

Küçükköy Meydanından konuşan Eski Bosna-Hersek Başbakanı İsmet Kasumogiç ise Boşnakça yaptığı konuşmasında, Recep Tayyip Erdoğan ile 20 yıldan uzun bir dostluğu olduğunu belirtti. Kasumogiç, "Başınıza hayırlı kimseleri getirin ki hayır göresiniz. Dostluğumuz pazara kadar değil mezara kadar devam etsin. Türkiye'den Allah razı olsun. Bizim Türkiye'ye karşı bir vefa borcumuz var. Türkiye her zaman yanımızda oldu. Allah Türkiye ve Türk milletini zayi etmesin. İnşallah seçimlerde en hayırlısı başa geçer de Recep Tayip Erdoğan ile birlikte büyük bir bayram yaşanır" ifadelerini kullandı.

Söz konusu ziyaretle ilgili muhabirimizin sorularını yanıtlayan AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp ise; Türkiye'nin Balkanlara sahip çıktığını ve Balkanları Türkiye olarak kendilerinden gördüklerini belirterek, "Bugün aramızda Bosna, Makedonya, Kosova ve Karadağ'dan, yazar siyasetçi ve kanaat önderi olarak adlandırdığımız büyüklerimiz var. Bu dostlarımız daha önceki seçim çalışmalarında da buraya gelmişlerdi. Bugünde Başbakanımız, ve Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayip Erdoğan'a destek vermek için buradalar. 23 kişilik balkan ülkesinin önemli simalarını burada ağırlamaktan çok mutlu olduk" diye konuştu.

Öte yandan; Recep Tayyip Erdoğan'a Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde destek verecek olan heyet, İzmir'de başladıkları destek turlarını Ayvalık'tan sonra Gömeç ve Edremit Körfezi ile Çanakkale, Tekirdağ, Edirne ve İstanbul'da Balkan göçmeni vatandaşlarla bir araya gelerek, Erdoğan'ın öncülüğündeki Türkiye'nin Balkanlarda yaptığı hizmetleri anlatmayı sürdürecekleri öğrenildi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Küçükköy Ayvalık Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title