Haberler

Engelleri Aştı, Başkanlığa Aday Oldu

Yeşim Ersoy - Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda İkinci Sınıf Öğrencisi Olan Bedensel Engelli Önder Yurdagül, Öğrenci Konseyi Başkanlığına Adaylığını Koydu

Yeşim Ersoy - Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda ikinci sınıf öğrencisi olan bedensel engelli Önder Yurdagül, Öğrenci Konseyi başkanlığına adaylığını koydu.

Henüz 11 yaşındayken Antalya'nın tarihi Kaleiçi semtindeki falezlerden düşen Önder Yurdagül'ün, belkemiği kırıldığı için belden aşağısı felçli kaldı. Doktorların yataktan kalkmasına bile ihtimal vermediği Önder, ailesinin büyük desteği ve kendi azmiyle tekerlekli sandalyede oturmayı başardı. İlk ve orta öğrenimini tamamlayan Önder Yurdagül, bu arada Antalya Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'na katıldı.

Engelli basketbolcu olarak iki kez Genç Milli Takım kadrosunda Türkiye'yi uluslararası şampiyonalarda temsil eden Önder, engelli milli sporcuların yararlandığı haktan faydalanarak Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na (BESYO) girdi.

22 yaşındaki Önder Yurdagül, okuldaki ikinci yılında, Öğrenci Konseyi Başkanlığına adaylığını koydu. Üniversitedeki her yüksek okul ve fakülteden birer temsilcinin yer alacağı konsey seçimlerinin ilk adımı olarak Önder, arkadaşlarının oylarıyla BESYO temsilcisi seçildi. Okul temsilcilerinin de kendi aralarında yapacakları oylama ile Öğrenci Konseyi Başkanı'nı seçeceğini belirten Önder Yurdagül, 'Seçim, Kasım ayının ilk haftasında yapılacak. Okul temsilcileri ile birebir görüşmeler yaparak başkan seçilmem halinde hayata geçireceğim projeleri anlatıyorum' dedi.

Öğrenci Konseyi Başkanı seçildiği takdirde, öğrencilerin yararına olacak projelerin yaşama geçirilmesi için çalışacağını ifade eden Önder, şunları söyedi:

'Benim dönemimde Akdeniz Üniversitesi'nde bugüne kadar yapılan en büyük şenlik düzenlenecek. Antalya'nın ilçelerinde oldukları için kampüsün olanaklarından yararlanamayan yüksekokul ve fakültelerdeki öğrencilerin de etkinliklere katılabilmeleri sağlanacak. Yeni tamamlanacak 12 bin kişilik üniversite stadında Antalyaspor'un maçlarının oynanarak elde edilecek gelirin öğrenci giderlerine harcanması sağlanacak.'

Önder Yurdagül, eğitimini tamamladıktan sonraki hedefinin ise siyasete atılmak olduğunu sözlerine ekledi.

(YES-ŞEN- - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title