Haberler

İçinde 162 Kişinin Bulunduğu Uçak Havada Kayboldu

Güncelleme:

Malezya merkezli havayolu şirketi AirAsia'ya ait bir yolcu uçağı, içinde bulunan 162 yolcu ve mürettebat ile birlikte havada seyir halindeyken kayboldu. Pilotun kuleyle son konuşmasında, "kötü hava nedeniyle rotasının değiştirilmesini istediği" ortaya çıktı. Yetkililer arama çalışmalarının bugün için durdurulduğunu açıkladı.

PİLOTTAN "ALIŞILMADIK" TALEP

Endonezya Ulaştırma Bakanı Hadi Mustafa, QZ 8501 uçuş numaralı uçakla son telsiz konuşmasının TSİ 01.17'de yapıldığını ve 32 bin feet yükseklikte seyreden uçağın olumsuz hava koşulları nedeniyle 38 bin feet yüksekliğe çıkmak için izin istediği söyledi. Bakan, pilotun bu talebinin 'alışılmadık' olduğunu ifade etti.

Hiçbir sinyal alınamayan uçağın yeri ve konumunun henüz belirlenemediği öğrenildi.

"TEMASI KAYBETTİK"

AirAsia şirketi de resmi Twitter hesabı üzerinden uçakla teması kaybettiklerini doğruladı.

Airbus 320-200 tipi yolcu uçağında 155 yolcu ve 7 kabin mürettebatı bulunuyor. TSİ 02.30'da Singapur'a inmesi gereken uçağın nerede olduğu bilinmiyor. Şimdiye dek edinilen bilgiye göre uçakta 149 Endonezyalı, 3 Koreli, 1 Singapurlu, 1 İngiliz ve 1 Malezyalı bulunuyor. Yolculardan 16'sı çocuk ve birisi de bebek.

(Yolcu yakınları haber almak için Surabaya Juanda Havaalanına akın etti.​)

ARAMA ÇALIŞMASI DURDURULDU

Endonezya Ulaştırma Bakanlığı havanın kararması sebebiyle arama çalışmalarının bugün için durdurulduğunu açıkladı.

Açıklamada, "yerel saatle 5:30'da havanın kararması sebebiyle durduk. Aynı zamanda hava koşulları da elverişli değil ve hava giderek bulutlanıyor. Yarın sabah 7'de ya da daha erken arama çalışmalarına yeniden başlayacağız" denildi.

QZ8501 en son Cava Denizi üzerinde bu noktada sinyal gönderdi. (Fotoğraf: Storyful)

BU YIL ÜÇÜNCÜ

Malezyalı havayolu şirketleri, bu yıl üçüncü kez yolcu uçaklarını kaybetti.

8 Mart 2014'te Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'dan Çin'in başkenti Pekin'e gitmek üzere 239 kişiyle havalandıktan sonra kaybolan Malezya Havayolları'na ait yolcu uçağı MH 370 ardından iz bırakmadan kaybolmuş, 25 ülkenin arama çalışmalarına rağmen uçağın enkazı dahi bulunamamıştı.

17 Temmuz'da ise yine Malezya Havayolları'na ait MH17 yolcu uçağı, Ukrayna'nın doğusunda vurularak düşürülmüş, uçaktaki 298 kişi hayatını kaybetmişti.

MALEZYA HAVAYOLLARI'NDAN DESTEK GELDİ

239 yolcusu 8 Mart'ta kaybolan Malezya Havayolları bugün 162 yolcusu Kaybolan AirAsia'ya destek tweeti attı.

Bu yıl Malezya için bir biri ardına uçak felaketlerinin yaşandığı bir sene oldu. Malezya Havayolları'na ait Kuala Lumpur-Pekin seferini yapan yolcu uçağı 239 yolcusuyla 8 Mart'ta kayboldu. Bugün ise yine Malezyalı AirAsia'nın 162 yolcusunun kaybolması üzerine Malezya Airlines şirket hesabından destek tweeti attı. Firma tweetinde şu ifadeleri kullandı: "Güçlü dur @AirAsia – Düşüncelerimiz ve dualarımız yakınları kaybolan kişilerin aileleri ve uçaktaki arkadaşlarımızla"

(Yolcu yakınlarının, kayıp uçaktaki isimleri kontrol ettiği anlar...)

ENDİŞELİ BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Endonezya'da kaybolan uçağın akıbeti hakkında henüz net bilgi elde edilemezken yolcu yakınlarının endişeli bekleyişi sürüyor. Bu Sabah 07:24'te Air Asia havayollarına ait QZ 8501 uçuş numaralı Airbus tipi yolcu uçağıyla bağlantı kesilmişti. Yaklaşık 10 saat geçmesine rağmen henüz uçağa ne olduğuna dair herhangi bir sonuca ulaşılamadı.

Air Asia havayolu şirketi Ceo'su Tony Fernandes, yolcu yakınlarını teselli etmek ve Endonezyalı yetkililer ile görüşmek üzere Surabaya şehrine gitti.

Endonezya'da yolcu uçağının bulunması için seferberlik başlatıldı. Devlet başkan yardımcısı Yusuf Kalla Ulusal Arama Kurtarma Kurumu BASARNAS merkezinde çalışmalara başkanlık ediyor.

Endonezya'nın Singapur Büyükelçiliği gözetiminde özel bir ekip oluşturuldu. Singapur Havaalanı'nda kurulan bir merkez ile yeni gelişmeler takip edilecek ve yolcu yakınları buradan bilgilere ulaşabilecek.

Uçağın akıbeti henüz bilinmezken, internet sitelerinde, uçakla irtibatın kesildiği saatlerde, birkaç kez şimşek çarpması meydana geldiği bilgileri dolaşıyor. Uçağın şimşek çarpması dolayısıyla düşebileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Uçak ile irtibatın kesildiği yere yakın bulunan Belitung adası çevresinde de arama çalışmalarına devam ediliyor.

Air Asia pilotu Iriyanto'nun toplam 20 bin 537 saatlik uçuş tecrübesine sahip olduğu açıklandı. Iriyanto en son merkezden yükseklik izni istemişti. Bunun da yoğun bulut tabakası nedeniyle olabileceği tahmin ediliyor.

Air Asia firmasının CEO'su Tony Fernandes'in Endonezyalı yetkililer ile görüşmek ve yolcu yakınlarını teselli etmek amacıyla Surayabaya'ya gittiği belirtiliyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Singapur Malezya Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (41)

vatan sever:

kürtlere acımayın alayı hayvan bunların yüksekovalı seni yüksekten betonla aşağı atmak gerekir

33
40
yanıtYanıtla
yüksekova:

oh oh mogollar eşekler cennetine. . . darısı burdaki mogollara

1
55
yanıtYanıtla
RecepMobil-IOS:

Bişeyide doğru yapın ey müslümanlar

4
47
yanıtYanıtla
RecepMobil-IOS:

Müslüman uçağıysa önemli değil

2
47
yanıtYanıtla
Mister Mobil-IOS:

Banada bunun altina birsey var kokulari geliyor neden hep müslümanlarla ilgili seyler kötüleniyor...

22
6
yanıtYanıtla
ahmet yılmaz / almanya:

MALEZYA MÜSLÜMAN Bir ülke. . son yıllarda büyük atılımlar yaptı. . hem bunu engellemek hemde islam ülkleri teknolojide başarılı olamaz algısı yaratmak için. . deccal kuvvetleri tarafından yapılmış bir komplo. . elektro manyetik silahlarla başka bir zaman boyutuna alındı. önceki uçak gibi. . allah islam ümmetini deccalin şerrinden korusun. amin. . ZAMANIN EFENDİSİ ZÜLKARNEYN AS eninde sonunda bu şer kuvvetlerine hızırla bereber allah yolunda gereken cevabı verecektir. . elhamdlillah. peyagmber efendşimiz bu kıyamet alametlerini hepsini bildiriyor. . allahu ekber!

22
5
yanıtYanıtla
BASTONLU HAYRiYE TEYZE:

OGLUM , , BURNUMA KÖTÜ KOKULAR GELiYOR, , MÜSLÜMANLARIN iLERLEMESiNi HAZMEDEMEYEN GAVURLAR, , GÖNDERDiKLERI SINYAL BOZUCU ALETLERLE;; UCAGIN YÖNÜNÜ KAYBETTIRMiS OLABiLiRLER YAVRUM. . . .

18
6
yanıtYanıtla
makaramobilWeb@haberler.com:

Anlamadiniz mi Uzaylilar ucak vurmaya ve kacirmaya basladilar neden sinyal alinamiyor hic bir ucaktan

21
2
yanıtYanıtla
Zülfükar adeletMobil-IOS:

Bu dünyada herkese yetecek herşey varken aç gözlülük yapıpda DÜNYAYI kana bulayanları herşeyin sahibi olan allaha havale ediyorum tez zamanda onları toprak altına alsın onları ancak yerin altı doyurur amin okuyanlarda âmin derlerse sevinirim tşk.

21
2
yanıtYanıtla
XboyMobil-IOS:

Ula cahiller ne kara deliği bariz uzaylı işi. CIA üstünü kapıyor olayın

12
9
yanıtYanıtla
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title