Haberler

Emniyetten Ayşe Arman'ın Röportajına Yalanlama

Güncelleme:

Hürriyet Gazetesi yazarı Ayşe Arman'ın 4 polis memuruyla stüdyoda yaptığı röportaj gündeme bomba gibi düştü. Röportajda polis memurlarınden biri Gezi Parkı eylemlerindeki müdahaleyle ilgili olarak, "40 saat uyumayan birinden ne bekleyebilirsin? Gerçekten insanlıktan çıkıyoruz. Çıktık. Vicdanımız rahat mı? Kendi adıma değil. Sosyal medyada yayınlanan bütün o şiddet görüntülerini ben de izledim. Kabul ediyorum, vahşet. Ben de bazı şeyler yaşadım, yaşattım, o görüntüleri televizyondan izlediğimde, 'Bu, ben olamam!' dedim." ifadelerini kullanmıştı.

Bugün Takvim gazetesine açıklamada bulunan Emniyet Müdürlüğü, röportaj veren polislerden çeşitli suçlardan dolayı emniyetten atılan kişiler olduğunu ileri sürdü. Bazı çevik kuuvet polisleri de Ayşe Arman'ın röportajına güldüklerini belirttiler.

İşte o çevik kuvvet polislerinin röportajla ilgili açıklamaları;

-Amirlerimiz gaz atma dedi İddia edildiği gibi (Gaz sık dendiğinde, 'sıkmam' diyecek polis tanımıyorum) bir durum asla olmaz. Biz bir gaz fişeği attığımızda, ikinciyi atarken amirlerimizin, 'Atma' dediği ve tüfeği tuttukları çok olmuştur.

-Vurulan polisi yazan yok Mecidiyeköy'de bir arkadaşımız kalça kemiğinden vuruldu. Sakat kalma durumu var. Biz de mağdur olduk.

-Evlenen de oldu İddia edildiği gibi izin alamayan ya da evlenemeyen arkadaşımız yok. Olaylar sırasında bir arkadaşımız evlendi ve bir gün izin kullandıktan sonra kendi isteği ile Taksim'de göreve döndü. Yani yasal haklarını bile kullanmadı. Çünkü arkadaşlarını yalnız bırakmak istemedi.

Bir dilekçeye bakar Her meslekte olduğu gibi bizde de sınırı aşan meslektaşlarımız olmuş olabilir. Ama kimse burada bulunmak zorunda değil. İsteyen istediği zaman gider. Herşey bir dilekçeye bakar.

-Tarihin en uzun görevi 36 saat aralıksız görev yaptık. Cumhuriyet tarihinin en büyük kalkışmasıydı. Daha önce en uzun görevimiz 4 saatti, gerisini siz düşünün.

EMNİYET YALANLADI

İstanbul Emniyeti, Ayşe Arman'a röportaj veren kişiler için "İzin almış ya da almamış, hiçbiri Çevik Kuvvet'ten değil" açıklamasını yaptı. Emniyet yetkilileri Hürriyet Gazetesi'nde yayımlanan söz konusu röportajda yer alan kişiler için "Çeşitli suçlardan dolayı sürülen polis memurları" ifadesini kullandı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ayşe Arman Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title