Haberler

Emniyette "paralel yapı" operasyonu - Ramazan Karakayalı teslim oldu -

İzmir merkezli 13 ilde "yasa dışı dinleme" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan, eski il emniyet müdür yardımcısı Ramazan Karakayalı teslim oldu.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının, "çeşitli kurumlarda çalışan kamu görevlilerinin telefonlarının yasa dışı dinlenildiği" yönünde başlattığı soruşturma çerçevesinde şüpheliler arasında yer alan Karakaya, avukatıyla İzmir Emniyet Müdürlüğü Bozyaka Hizmet Binasına geldi.

Karakayalı, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık bir ay önce Elazığ'a tayininin çıktığını, görev yerine gittiği sırada hakkındaki yakalama kararını öğrendiğini ve İzmir'e geri döndüğünü söyledi.

Kendisinin mütevazı bir ailede yetiştiğini ve emniyet mensubu olarak devlete hizmet etme imkanı bulduğunu belirten Karakayalı, "Bugün gelinen süreçte illegal dinleme adı altında bir suçlamayla karşı karşıyayız. Yaptığımız hiçbir iş kanunsuz ve illegal değildir. Önleyici anlamda yapılan çalışmaların tamamı hakim kararıyla, yetkili mahkemelerden alınan kararlar doğrultusunda yapılmıştır ve hiçbirinde kanunsuzluk yoktur" diye konuştu.

Karakayalı, açıklamasının ardından emniyet binasına girerek teslim oldu. Böylece operasyon kapsamında gözaltına alınanların sayısı 30'a çıktı.

Bu arada Emniyet Müdürlüğünün Bozyaka semtindeki hizmet binasına İzmir Bağımsız milletvekili Erdal Kalkan, bir süre gözaltında bulunan emniyet mensuplarının yakınlarıyla görüştü. Kalkan, daha sonra emniyet binasına girdi.

-Eski İzmir Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Karakayalı

Kaynak: AA / Güncel

Karakaya Elazığ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title