Haberler

Emekli Olacak Herkesi Bekleyen Büyük Tehlike

Güncelleme:

Türkiye'de çalışanların yüzde 53'ü emekli olduktan sonra parasız kalmaktan, yüzde 45'i ise sadece günlük ihtiyaçlarını karşılayabilmekten endişe duyuyor.

Emeklilik, Türkiye'de özellikle düzenli gelir olması nedeniyle istenen ama bu gelirin genel anlamda yetersizliği nedeniyle korkulan bir kavram. İşte bu kapsamda, HSBC tarafından dün yayınlanan "Emekliliğin Geleceği Raporu", dünyadaki örnekleriyle karşılaştırmalı olarak dikkat çekici sonuçlar ortaya koyuyor:

GELİR YETERLİ ARTMIYOR

*Türkiye'de çalışanların yüzde 54'ü çalışmayı bıraktıktan sonra rahat bir yaşam sürdürebileceği konusunda kaygılı.

*Yine yüzde 53'ü parasız kalmaktan, yüzde 45'i ise yalnızca günlük ihtiyaçlarını karşılayacak kadar kaynağa sahip olmaktan endişe duyuyor.

*Henüz emekli olmayanların yüzde 59'u şu anda emeklilik için birikim yapmıyor veya birikim yapmayı düşünmüyor.

*Çalışma çağında olan kişilerin yüzde 39'u, gelirlerinin yaşam maliyetleriyle aynı düzeyde ilerlemediğini belirtiyor.

YÜZDE 75'İ HAZIRLIKSIZ

*Emekli olanlar arasında rahat bir emeklilik için yeterli hazırlık yapmayanların yüzde 75'i hazırlıklarının yetersizliğini emekli olduktan sonra fark ettiğini belirtiyor.

18 YIL AÇIKTA KALIYOR

*Eski yasal düzenlemeye tabi olanların tam emeklilik yaşı ortalaması 49, beklenen yaşam süresi ortalama ise 75.

*Buna göre Türkiye'de ortalama emeklilik dönemi 26 yıl. Bu sürenin dünya ortalaması ise 18 yıl.

*Ancak araştırmaya katılanlar, emeklilik yatırımlarının emekli olduktan sonra ortalama 8 yıl yeteceğini düşünüyor.

*Bu durum Türkiye'deki emekliler için 18 yıllık bir gelir boşluğu anlamına geliyor. Dünya ortalaması ise 7 yıl.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Türkiye Memur Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (34)

Adı yamanmobilWeb@haberler.com:

Ben yurt dışında yaşıyorum buraları gördükten sonra türkiyede yaşayan halkların şükretmesi gerektiğini düşünüyorum

13
41
yanıtYanıtla
can malatyalı:

Bu ülkede muhalefet denen bu cenah ne yapar?KILIÇDAROĞLU koşarak cibiliyetsiz cumhuriyet gazetesine gideceğine, MHP liler akit gazetesini taşlatacağına, çalışanların emeklilerin 75 milyonun geçimi için hükümetle uğraşsunlar.

23
19
yanıtYanıtla
HMURAT:

ALLAH DAHA BETER ETSİN BU EMEKLİLERİBAŞIMIZA TAYYİP BELASINI ONLAR GETİRDİNUH DİYOR PEYGAMBER DEMİYOR ADAMLARTAYYİP BUNLARA AZ BİLE YAPIYOR

18
21
yanıtYanıtla
etr:

birilerinin milyar dolarları götürdüğü ve hırsızlığın arsızlığın ihale yolsuzluğunun suç sayılmadığı bir ülkede emekliyi ve çalışanı kim düşünür.

39
0
yanıtYanıtla
murat:

emekli yaşını 65 yapmışlar türkiye de bir insanın yaşama süresi 55 ve 65 arası zaten emekliliyi gören olmuyorki özel sektörde kim 65 yaşına kadar çalışabilirki

35
2
yanıtYanıtla
fidan:

ALLAH sürüm sürüm süründürsün onları, hakkımızı yiyenleri bizi başkalarından 2 tl borç isteyecek duruma düşürenleri allah kahretsinnnnnnn

36
1
yanıtYanıtla
x5:

neye sitem ediyorsunuz ki vatandaş askeri ücretle geçinmeye çalışır. Aksaray da bir su bardağı askeri ücretten pahalı ise ve onunla su içinler alkışlanıyorsa . Siz neye ağlanıyorsunuz. Daha beter olunn

37
0
yanıtYanıtla
akape''ye göre emekli maaşı yüksek!:

akapeli maliye bakanı dememiş miydi; Türkiye''de emekli maaşları yüksek diye. . .

32
2
yanıtYanıtla
evropalı osmanaga:

la emekliler!!siz niye bi pari veya sendika kurmuyorsunuz türkiyede bunu yapsanız valla siyaseti inletirsiniz!ama siz emekli kesimi 60 dan beri aynı parti düzenine hizmet ettiğiniziçin ve takım tutargibi parti tuttuğunuzve işinize geldiğimüddetçe sürekli bir taraflara kayma meyilinde olmanız. ve bu emekli maaşına şükür ettiğiniz müddetçede siz bu hakkı hukuku asla bu dünyada alamazsınız çünkü sistem kapitalizmin sistemi kimse doğrudan yana değil işine nasıl geldiyse o an önemli! bile bile yanlışa doğru deme alışkanlığınıda bi bırakın artık!elin avrupalısından neyin eksik sen banka kuyruğunda ölüyorsun o dünya turu yapıyor. . . .

32
2
yanıtYanıtla
ercan emekli:

Japon başbakanını harakiri yapanını ülkemize getirelim. 80 milyonu kendi yönteminle sınav yapsın. Herkeze rütbe makam versin. Yoksa böyle garipler kpss de beklesin. Torpilliler deve maaşla işe girsin. Kursağınızda düğümlensin yedikleriniz. Asgari ücretle geçinip otobüse bilet atanlar var. Utanmazlar. Allah''ında bir hesabı vardır.

32
1
yanıtYanıtla
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title