Haberler

Emekli İkramiyesi Ödenmesinde 30 Yıllık Süre İptal Edildi

Güncelleme:

AYM, Emekli Sandığı Kanunu'nun "30 yıldan fazla sürelerin dikkate alınmayacağı" maddesini iptal etti. Böylece emekliler 30 yıldan sonrası için de ikramiye alabilecek.

Anayasa Mahkemesi, Emekli Sandığı Kanunu'nun, "emekli ikramiyesinin hesabında 30 fiili hizmet yılından fazla sürelerin dikkate alınmayacağına" ilişkin hükmünü oy çokluğuyla iptal etti.

İDARE MAHKEMESİ DÜĞMEYE BASTI

Ankara 10. İdare Mahkemesi, baktığı bir davada, Emekli Sandığı Kanunu'nun, 6270 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile değiştirilen maddesinde yer alan "…verilecek emekli ikramiyesinin hesabında 30 fiili hizmet yılından fazla süreler dikkate alınmaz" ibaresinin Anayasaya aykırı olduğu kanısına vararak, iptaline karar verilmesi istemiyle Anayasa Mahkemesine başvurdu.

30 YIL İPTAL EDİLDİ

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, davayla ilgili esas incelemesini yapan Anayasa Mahkemesi, emekli ikramiyesi ödenebilecek sürenin 30 yılla sınırlandırılmasına ilişkin hükmü oy çokluğuyla iptal etti.

Böylece, emekliler 30 yılın üstündeki çalışmaları için de ikramiye alabilecek.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Anayasa Mahkemesi Türkiye Ekonomi Güncel Güncel Haberler

500

Yorumlar (27)

Tayyipçi:

zaten yeterince maaş alıyorlar ne ikramiyesi bu anayasa mahkemesinin kararları yüzünden merkezbankasının rezervlerinde para, mara kalmıyacak.

2
22
yanıtYanıtla
BİNALİ:

bu memur için sevindirici haber fakat memur emekli olduğu zaman maaşları içinde bir düzenleme getirseler daha ıyı olur ama

23
0
yanıtYanıtla
sinan celikMobil-ANDROID:

memur olanlar belli oldu adamlar işe gelmiyorlar hani memur ya aydan aya sadece bankadan maaş çekerler isterseniz görüntü video atarım sonrada ağlarlar maaş yetmiyor ölen yiten ezilen kaybolan çalıştığı halde maaş alamayan işçi

10
9
yanıtYanıtla
ALÌmobilWeb@haberler.com:

Bence çok yalnìş bir karar tarihi bir karar alarak 30 yìldan sonrasìnì faizleriyle birlikte RIZA ZARRABA verilecek diye madde ekleselerdi en dogru karar olurdu

9
8
yanıtYanıtla
TURAN:

MEMURA YATAN DİYEN SAYIN SİNAN BEY HANGİ DAİREDE İŞİN YARIDA KALDI İNSAF YA

5
10
yanıtYanıtla
ESAS ATATURKCU:

kamu yatan memur kaynıyor embesil

8
5
yanıtYanıtla
Haşim KARADAG:

Haber sevindirici. Fakat 30 yılın fazlasıyla daha önce emekli olanlar için hak dogurmuyor mu?

11
1
yanıtYanıtla
VATANDAŞ.:

doğru olanda budur. .

11
1
yanıtYanıtla
sinan celikMobil-ANDROID:

zaten bu ülkede bütün memurlar yatıyor bedavadan maaş alıyor

6
5
yanıtYanıtla
kapepe:

Yahu b7nlar tiriviri seyler. asil isci memur ayrimciligini iptal etselerdi ya. isci emekli ol7nca aliyor yuzbini maasi da degismiyor memur emekli olunca aliyor kirkbin maasi binikiyuz. adaletli kalk8nma burda nerede anlayan varsa anlatsin banada

9
0
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title