Haberler

    Elon Musk: "Mars'ta 2050'e Kadar 1 Milyon İnsan Yerleşecek"

    Güncelleme:

    Uzay taşımacılık şirketi SpaceX'in sahibi "uzay insanı" Elon Musk, Mars'taki ilk insan kolonisinin 'cam kubbelerde' yaşayacağını ve 2050 yılına kadar orada bir milyon insanın yerleşeceğini belirtti.

    Elon Musk, Mars'taki ilk insan kolonisinin 'cam kubbelerde' yaşayacağını ve buzulları eritmek ve ısınmaya neden olmak için kutupların nükleer silahlarla patlatılmasının ardından, 2050 yılına kadar orada bir milyon insanın yaşayacağını belirtti.

    Elon Musk, Mars'ta bir şehir kurma planıyla ilgili daha fazla ayrıntı paylaştı ve ilk şehrin 'ilk önce cam kubbelerdeki hayatı' içereceğini öne sürüyor.

    Elon Musk, günde üç Starship roketi göndermekten bir Starlink takımyıldızı inşa etmeye kadar Mars'ta bir koloni inşa etme stratejisi konusunda deneyimsiz değil ve şimdi de bir konut projesi paylaştı.

    SpaceX CEO'su Twitter'da, ilk Mars şehrinin "başlangıçta cam kubbelerde yaşamı" içereceğini, ancak gezegenin eninde sonunda dünyevi bir hale geleceğini açıkladı.

    Paylaştığı tweet ile "Hayatımız boyunca orada bir insan üssü kurabiliriz" dedi. En azından gelecekte uzay yolculuğu yapacak olan herhangi bir uygarlığın kalıntılarımızı keşfetmesini ve insanların bu kadar uzağa gitmesinden olumlu şekilde etkileneceğini belirtti.

    Musk, daha önce Mars'tan bir "sabit üs" olarak bahsetmişti ve uzaktaki dünyayı şekillendirmek için "Mars'ı bombalamamızı" önermişti. Bombalar atıldıktan ve Mars yaşanabilir hale geldikten sonra, Musk bir milyon insanı Mars'ta yaşamaya göndermeyi planlıyor, ki bunun 2050'de olacağını söylüyor.

    İLK MÜRETTEBATLI ROKET 2026'DA

    Ana planı ilk kez 2015'te Stephen Colbert ile birlikte ortaya çıkardı ve Mars daha sıcak olsaydı Dünya benzeri bir şekilde de yapılabileceğini belirtti.

    Musk, sera gazlarının kademeli olarak salınmasının atmosferi, nükleer bombalar yardımıyla karbondioksitle dolduracağı için bunun yavaşça başarılabileceğini açıkladı.

    Bu kitle imha silahları, patladığında 'flaş' olarak bilinen görünür, kızılötesi ve morötesi ışık olarak büyük miktarda termal radyasyon yayar.

    Musk'ın yeni başlayan teorisine göre, ısı, patlamanın açığa çıkardığı enerjinin yüzde 35 ila 45'ini oluşturuyor, bu da muazzam miktarda ısının inanılmaz derecede hızlı üretildiği anlamına geliyor ki, bu Musk'ın teorisine göre Mars'ı ısıtmak için kullanılabilir.

    Bununla birlikte, 2015 planı, NASA'nın 2018'de 'Mars'ın dünyaya benzerliğinin günümüz teknolojisini kullanarak mümkün olmadığını' belirten bir araştırmayı yayınladığında bir engele çarpmış oldu ve buna nükleer bombalar da dahildi..

    BIRAKIN MARSLILAR KENDİ GELECEKLERİNE KARAR VERSİNLER

    Ancak, NASA'nın açıklamaları Musk'ı, ilk mürettebatlı Starship roketini göndermeyi planladığı 2026 için Kızıl Gezegen'e giden yolundan caydırmadı.

    NASA'nın açıklamaları Musk'ı, ilk mürettebatlı Starship roketini göndermeyi planladığı zaman 2026'yı hedeflediği Kızıl Gezegen'e giden yolundan caydırmadı.

    İlk yerleşimciler tozlu dünyaya indiklerinde, kendi kendine yeten bir şehir inşa etmeye başlayacaklar.

    Son tweet dizisinde, cam kubbeleri tartıştıktan sonra bir kullanıcı milyardere sordu: 'Mars'ta sahip olacağınız ve Dünya'da sahip olmadığınız kanunlar hakkında ne söylersiniz?'

    Musk basitçe cevapladı: "Bırakın Marslılar kendi geleceklerine karar versin."

    Bu ifade, Starlink'in beta tüketici hizmet terimindeki ifadelere uygundur.

    Metinde, SpaceX'in Dünya ve Ay'ın ötesinde uluslararası yasalara uymayacağını, bunun yerine 'iyi niyetle oluşturulmuş' kendi kendini yöneten ilkeleri benimseyeceğini belirten 'Yöneten Yasalar' başlıklı bir bölüm saklıdır.

    Musk, Mars'ı 'özgür bir gezegen' ilan etmeyi kendine görev edinmiştir.

    Kaynak: Space Mag Türkiye / Teknoloji

    Elon Musk Haberler

    Bakmadan Geçme

    Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları!
    500

    Yorumlar (1)

    Yahya:

    Bizim ülkeden talepler varmı.

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title