Haberler

Elektronik Demokrasi Partisi Kuruldu

Güncelleme:

Elektronik Demokrasi Partisi (EDP), Ankara Milletvekili Emrehan Halıcı ve beraberindeki heyetin İçişleri Bakanlığı'na verdikleri dilekçeyle resmen kuruldu.

"ELEKTRONİK DEMOKRASİ PARTİSİ TEMEL İLKELERİNİ İNTERNET ORTAMINDA DUYURDU"

EDP kurucu üyeleri arasında yer alan Emrehan Halıcı, "Kağıtsız, bez bayraksız, seçim otobüssüz, zorlama mitingleri olmayan, sokak aralarında arabaların gürültüyle dolaşmadığı, temiz, saygılı, akıllı, üretken, çalışkan bir parti olacağız" dedi. Partinin kuruluşunun resmiyet kazanması için dilekçelerini İçişleri Bakanlığı'na sunduklarını ve alındı belgesini aldıklarını ifade eden Halıcı, "Kuruluş dilekçemizi vermek için buraya geldik. Dilekçemizi teslim ettik. Elektronik Demokrasi Partisi zaten temel ilkeleri ve önceliklerini internet ortamında duyurmaya başlamıştı. Hem yurtiçindeki hem de yurtdışındaki yurttaşlarımızdan büyük ilgi gördü. Dolayısıyla tüzük oluştururken tüm yurttaşlarımızın görüşlerini alarak hazırladık. Resmi üye alım işlemlerimiz de önümüzdeki haftadan itibaren başlayacak. Partinin programlarını ve seçim çalışmalarını yurttaşlarımızla birlikte yürüteceğiz. Çoğulcu demokrasi ve toplumcu ilke felsefelerine uygun olarak sürdürmeye devam edeceğiz. Hem Türkiye'de hem de dünyada demokrasi, barışa, özgürlüğe, birlikte güzellikler yaratmaya çalışan insanlara hayırlı olsun" diye konuştu.


"ÜRETKEN AKILLI ÇALIŞKAN BİR PARTİ OLACAĞIZ"

Halıcı, Elektronik Demokrasi Partisi'nin seçim çalışmalarında bayrak, flama ve afişlerden yaralanıp yararlanmayacağıyla ilgili soruya, "Siyasi Partiler Yasası'na göre kurulduğumuz için siyasi partiler yasasının gerektirdiği bütün işlemleri yerine getiriyoruz. Ama diğer partilerden farklı olarak kağıtsız, bez bayraksız, seçim otobüssüz, zorlama mitingleri olmayan, sokak aralarında arabaların gürültüyle dolaşmadığı, temiz, saygılı, akıllı, üretken, çalışkan bir parti olacağız" cevabını verdi.

"HEDEFİMİZ DEMOKRASİ"

Partide kurucu üye olarak kimlerin olacağı sorusu üzerine ise Halıcı, "Kurucu üyelerimizin çoğu genç ve teknolojik dünyada varlıklarını sürdürmeyi iyi bilen arkadaşlarımızdan oluşuyor. Biz diğer partilerden farklı olarak her aşamada bütün siyasi süreçlerimizi yurttaşlarımıza açmış bulunmaktayız. Çünkü hedefimiz demokrasi. Birçok partinin tüzüğünde demokrasi geçer ama maalesef bu hayata yansımaz. Biz bu eksikliği gidermek üzere diğer partilere ve devletin kurumlarına örnek olmak üzere bu adımı attık" diye konuştu.

"PARTİ LOGOSU 'E' VE 'P' HARFLERİNDEN OLUŞUYOR"

Halıcı, partinin logosu ile ilgili olarak ise, "Partimizin logosunu daha önce internet ortamında duyurmuştuk. Ama resmiyet kazanmadığı için o zamanlar Elektronik Parti Girişimi olarak yer alıyordu. Bugünden itibaren Elektronik Demokrasi Partisi olarak kurulduk ve logomuz da 'e' ve 'p' harflerinden oluşuyor. Bundan sonra da daha çok sosyal medyada bizi görebileceksiniz" dedi.

"SEÇİMİ ELEKTRONİK ORTAMLARDA TARTIŞACAĞIZ"

Teşkilatlanmanın seçimlere yetişip yetişmeyeceğiyle ilgili soruya Halıcı, "Bizim seçim diye acil bir telaşımız yok. Şu dönem kurulan partiler seçime girmeyi hedef olarak görüyorlar. Bizim idealimizde olan ve yurttaşlarımızın da idealinde olabileceğine inandığımız bir parti kurduk. Yurttaşlarımızın da katkısıyla çok hızlı gelişeceğini görüyoruz, tahmin ediyoruz. Türkiye'de siyasi hayat çok hızlı değişiyor. Önümüzdeki günlerde seçim konusunda neler yapacağımızı yine elektronik ortamlarda yurttaşlarımızla tartışarak kararlaştırırız" karşılığını verdi.



Halıcı konuşmasına şöyle devam etti:

"Hayat elektronik ortama taşınmış vaziyette. Haberleşmemiz, karar alma süreçlerimiz, oylamalarımız elektronik ortamda olacak. Ama sonuçta insana dokunmadan siyaset olmaz. Partinin bütün üyeleri ve gönüllüleri Türkiye'nin her yerinde, köylerde, kahvelerde, camilerde daha iyi bir Türkiye yaratmak için insanları demokratik biçimde daha iyi bir Türkiye yaratma konusunda temas kuracaklar ve onları ikna edecekler. Bu parti sadece tepede parti kuranların yönettiği bir parti değil, herkesin partisi olacak. Her parti bu dilekle kurulur. Ama bunu gerçekleştirecek mekanizmaların yeterince çalıştırılmadığına hepimiz şahit olduk. Biz bu problemi kaldırmak üzere bir anlayışla yola çıktık. Umarım başarılı oluruz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İçişleri Bakanlığı Emrehan Halıcı Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
500

Yorumlar (60)

hüseyin:

elektronik parti kuruldu vatana millete hayırlı olsun yanlız internet gittiği zaman partinin hali ne olacak erişim nasıl olacak

33
0
yanıtYanıtla
konyali:

allahim gunah yazma ama tam bir yahudi tipi var bu adamda . . . .

9
17
yanıtYanıtla
İNTERNET:

BENDE BİR PARTİ KURACAM . ADI ADA WİNDOWS -7 PARTİSİ

23
2
yanıtYanıtla
.:

HERGÜN PITRAK GİBİ PARTİ KURULUYOR! BU MEMLEKETE YENİ BİR PARTİ DEĞİL; YENİ BİR LİDER LAZIM, BUNLARIN HİÇBİRİNDE DE BU IŞIK YOK. . .

20
2
yanıtYanıtla
VTAN:

ARTIK OYLARIDA ELEKTRONİK ORTAMDA ALIRSINIZ ELEKTRONİK ORTAMDA BAŞBAKAN OLUR VE DEVLET YÖNETİRSİN.

16
5
yanıtYanıtla
Can:

Elektrik yada internet giderse parti çökmez mi?

17
4
yanıtYanıtla
erkan:

iyi de elektrikler kesilirse ne halt edeceksiniz. . . komedi bunlar la bi gidin işiniz gücünüz yok mu sizin hayret bir şey ya

6
13
yanıtYanıtla
bir islam karşıtı daha sahnede:

kimse kimseyi kandırmasın açıkça söylüyorum chp gibi maksatları maksatları ülkeye hizmet etmek çalışmak değil tek amaçları partilere destek adı altında verilen trilyonlardan pay kapmak

7
9
yanıtYanıtla
ALİ ÇETİNKAYA:

HALICI SEN BOŞUNA PARTİ KURUYORSUN ÇÜNKÜ SEN MENFAATİ DÜŞÜNÜYORSUN. SEN MİLLETİ UNUTTUN. NEDİR SENİN ÖFKEN KİBİRİN

10
1
yanıtYanıtla
i,uzun:

para kazanmanın yolunu buldunuz galıba. bır partıde bız kuralım .

10
1
yanıtYanıtla
Tüm 60 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title