Haberler

Mahkeme Kararını Duyanlar Elektrik Dağıtım Şirketlerine Hücum Etti

Güncelleme:

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun, elektrik faturalarındaki kayıp-kaçak bedellerinin tüketicilerden alınamayacağına ilişkin kararı kesinleşti. 37 milyon elektrik abonesinin, elektrik dağıtım şirketlerinden geriye dönük 10 yıllık dönemde tahsil edilen bu bedelleri geri almasının önü açıldı. Kararı duyan vatandaşlarda soluğu elektrik dağıtım şirketlerinde alıyor.

FATURASINI KAPAN KOŞTU

Kaçak bedeli alınamayacağı' yönünde verdiği emsal kararın ardından vatandaşlar, şimdiye kadar aylık faturalarından kesilen 'kayıp-kaçak' bedellerini geri alabilmek için elektrik şirketlerine akın etti. Kayseri ve Civarı Elektrik Şirketi'nin önünde uzun kuyruklar oluştu. Kayseri'de, faturalarında kesilen kayıp- kaçak bedelini gösteren belge almak isteyen vatandaşlar, Kayseri ve Civarı Elektrik Şirketi önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Elektrik aboneleri uzun kuyruğa isyan ederek şöyle dedi:

KAYSERİ'LİLER HAKLARINI ARADI

"Elektrik dağıtım şirketlerinin bizden kestikleri kayıp- kaçak bedelleri belli. Oturdukları yerden, uydu aracılığıyla bile fatura kesip gönderiyorlar. Ancak konu bize geri ödenecek kayıp- kaçak bedeli olunca, işi yokuşa sürüyorlar. Burada pekçok yaşlı insan var, kadınlar var, çocuklar var."

TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ KARAR VERİYOR

Saatlerce kuyrukta bekleyip kayıp-kaçak ödeme belgelerini alan vatandaşlar, bu belgeleri Kaymakamlıklarda bulunan Tüketici Hakem Heyetleri'ne veriyor. Yetkililer, bundan sonraki süreçte ise Hakem Heyetleri'nin başvuruları değerlendirip ödeme yapılıp yapılmayacağına karar vereceğini, ödeme yapılmasına karar verilmesi halinde ise bu durumun dağıtım şirketine bildirileceğini ve şirketin de aboneye parasını iade edeceğini kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Yargıtay Kayseri Politika Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (74)

kesin:

elektrik faturasını ödemeyen kürtlerde sıraya girmiştir

54
22
yanıtYanıtla
aytek:

doğudaki hırsızların elektrik parasını neden ben ödüyorum arkadaş alamıyosan doğudan para keseceksin tüm elektriğini.

59
6
yanıtYanıtla
Sezer Öktem Mobil-IOS:

Siz Türk'lerin üzerine Hırsız yok elektriğin günahını Kürtlermi çekecek

6
49
yanıtYanıtla
doğu:

hükümet nerde chpli bdp li hdp li her neyse akademisyenler avukatlar hakimler savcılar askerlerin maaşlarına yüzde 20 35 zam yapar akp ye yani kendilerine oy veren insanlarda böyle 3 kuruşunu geri alabilmek için elektrik şirketlerinin önünde sabahtan akşama kadar sırada bekler vay benim milletim vaaayy

48
2
yanıtYanıtla
x:

doğu ve güneydoğudaki hırsızlara bu devletin gücü yetmiyorsa dürüst vatandaşın günahı ne. . .

42
7
yanıtYanıtla
MERT HAKIKAT:

BÖYLE OLMAZ. . . ! BUNUN ADI RESMEN İŞKENCEDİR. ALIRKEN KİMSEYE SORMADAN FATURA EDENLER VERİRKENDE O KESTİKLERİ FATURALARDAN TOPARLAYIP ÇOK RAHAT İADE EDEBİLİRLER. YANİ HAKKIMIZI ALMAK İÇİN İŞKENCE ÇEKENDE BİZİZ HAKETMEDİĞİMİZİ ZORLA ÖDEYENDE BİZİZ BU NASIL ADALET. . . ! YUHH BİZE BUNLARI YAŞATANLARA YUHHH. . . !

47
0
yanıtYanıtla
AYHAN DURAK:

SKANDAL REZALET HIRSIZLIK GASP NE DERSEN ODUR BUNUN ADI BORCUNU ZAMANINDA ÖDEYEN NAMUSLU DÜRÜST VATANDAŞIN PARASINI CEBİNDEN ÇALACAKSIN HEM SUÇLU HEM GÜÇLÜ OLMAK BU OLSA GEREK BİRDE GERİ ÖDEMEYE GELİNCE VATANDAŞA ADETA EZİYET EDECEKSİN YOK BÖYLE BİR HAKSIZILIK. EY ELEKTRİK İDARELERİ VATANDAŞ KENDİSİNDEN GASP ETTİĞİN PARANIN PEŞİNE GELMEK ZORUNDA DEĞİLDİR BU PARAYI ALDIĞIN GİBİ YASAL FAİZİYLE ÖDEMEN GEREKİR. . . .

46
0
yanıtYanıtla
AkdenizMobil-IOS:

Yıllarca devlet sistemli bişekilde doğuyu sömürdü batıyada her türlü imkanı sağladı bir kaç kuruş kaçak bedeli için doğuyu suçlayan gerzekler önce cumhuriyetten bu yana bu haksızlığa deyinin ordaki halkın gasp edilen hakları için tepki göster sonra ordaki vatandaşın yanlışlarını konuşun bu kadar vicdandızlık olmaz

10
35
yanıtYanıtla
KARA KARTAL:

Elektrik şirketleri hırsızın çaldığı elektriği namuslu vatandaşa ödetirken kimseye sormazlar. Kanun bu paraları geri öde deyince vermemek için bin dereden su getirirler. Elektrik şirketlerinde her aboneden ne kadar kayıp kaçak bedeli aldıkları bellidir. Vatandaşı niye bu kadar uğraştırıyorlar. Nerde bu devlet.

37
1
yanıtYanıtla
HaydarMobil-IOS:

Her fırsatta ırkçılık yapmayalım. Elektriğin % 90 Nı Doğu ve güneydoğuda üretilmekt e % 10 Doğu ve güneydoğuda tüketilmekte doğuya maliyeti 20 kr ise batıya maliyeti 30 kr ama her iki bölgeye aynı fiyata verilmektedir tüm bunlar kaçak kullanımı haklı kılmaz ama düzenli ödeyen kürtlere haksızlık yapıp ırkçılık yapmayalım

22
15
yanıtYanıtla
Tüm 74 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title