Haberler

Elektrikli bisikletle seçim kampanyası -

Uşak'ta belediye başkan adaylarından Bülent Yazgan, çevreci yaklaşımı ön planda tuttuğu seçim kampanyasında otomobil yerine "elektrikli bisiklet"le projelerini tanıtıyor.

Uşak'ta belediye başkan adaylarından Bülent Yazgan, çevreci yaklaşımı ön planda tuttuğu seçim kampanyasında otomobil yerine "elektrikli bisiklet"le projelerini tanıtıyor.

Uşak'ta 30 Mart Yerel Seçimleri için CHP'nin belediye başkan adayı gösterilen Yazgan, çevreci yaklaşımı benimsediği seçim kampanyasındaki çalışmalarına "temiz çevre, çağdaş kent" sloganıyla başladı. Yazgan, seçim konseptine uygun olarak da otomobil yerine "elektrikli bisiklet" kullanmayı tercih etti.

Bülent Yazgan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, propaganda sürecinde otomobillerle yürütülen kampanyalarda egzoz gazı salınımının hava kirliliğine, bu araçlara konulan ses düzenlerinin ise gürültü kirliliğine yol açtığını, zarar verdiğini söyledi. Seçim kampanyalarında çevreyi önemsediklerini halka anlatmaya çalıştıklarını ifade eden Yazgan, buna vurgu yapmak amacıyla da çevreye zarar verecek etkenlerden kaçındıklarını, otomobil yerine elektrikli bisiklet, ses düzeni yenine de bisikletlerin çektiği tekerlekli panoları tercih ettiklerini kaydetti.

Mümkün olduğunca gürültü ve hava kirliliği yaratmadan seçim çalışmalarını sürdüreceklerini bildiren Yazgan, "Çevrecilik sözle değil uygulamayla olur, biz seçildiğimiz takdirde şehirde bisiklet kullanımını artırmaya yönelik projeler ortaya koyacağız" dedi.

Elektrikli bisikletlerle, panolu tanıtımların halk tarafından ilgiyle karşılandığını belirten Yazgan şöyle konuştu:

"Hem seyyar olsun, hem çevreye zarar vermeyelim, hem de çok daha fazla kişiye ulaşabilelim düşünceleriyle bu yöntemi geliştirdik. Ben de zaman zaman elektrikli bisikletleri kullanıyor, halkın arasında dolaşıyorum. Vatandaşlar, elektrikli bisikletin üstünde başkan adayını görünce şaşırıyor. Çocuklar, gençler de elektrikli bisikletlerimize eşlik ediyor, ilginç anlar yaşıyoruz. Ayrıca, bisikletlerin çektiği panolardaki projelerimizi sürekli değiştiriyor, halkı da bilgilendiriyoruz. Elektrikli bisikletlerimizin gitmediği yer yok, böylece daha çok seçmene mesajlarımızı iletebiliyoruz."

Yazgan, seçim kampanyasında, reklam panosu çeken 10 elektrikli bisiklet kullandıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Politika

Bülent Yazgan Uşak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title