Haberler

El Nusra'nın Türk Direnişçisi ABD'nin Hava Saldırısında Öldü

Bursa’dan Suriye’ye savaşmak için giden El Nusra’nın Türk Komutanı Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybetti.

Bursa'dan Suriye'ye savaşmak için giden El Nusra'nın Türk Komutanı Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, El Kaide bağlantılı El Nusra'nın komutanlarından olduğu öğrenilen Ümit Yaşar Toprak (39), yaklaşık 2 ay önce eşi ve 5 çocuğunu Bursa'da bırakarak Esad'a karşı savaşmak için Suriye'ye gitti. Zaman zaman ailesiyle de telefonla konuşan Toprak'ın tim komutanı olduğu iddia edildi. 2012 yılında da bir süre Irak'a gittiği ortaya çıkan Toprak, ABD ve 5 Arap ülkesinin Suriye'de IŞİD'e karşı düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybetti.

2004 YILINDA GÖZALTINA ALINDI

Hayatını kaybeden Toprak'ın 2004 yılında Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün MİT ile ortaklaşa gerçekleştirdiği Ensar El İslam örgütüne yönelik operasyonda kardeşi ile birlikte gözaltına alınmıştı. Dönemin ABD Başkanı George W.Bush'a suikast hazırlığı yapacakları iddia edilen Toprak'ın tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalırken, kardeşi ise tutuklanmıştı.

KARDEŞİ VE KENDİSİ HAKKINDAKİ SUÇLAMALARI GÜLÜNÇ BULMUŞTU

Öte yandan 4 Mayıs 2004 yılında İHA'ya açıklamalarda bulunan Toprak, kendisine ve örgüt sorumlusu kardeşi Alparslan Toprak'a yönelik suçlamaların gülünç olduğunu söylemişti. El Kaide ile bağlantıları olmadığını iddia eden Toprak, Amerika'nın Ortadoğu'daki politikalarını lanetlediğini ifade etmişti. Ayrıca Toprak, her duyarlı Türk vatandaşı gibi Amerika ve İsrail'in saldırgan politikalarını nefretle ve lanetle karşıladıklarını belirtmişti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

El Nusra Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title