Haberler

El-Nusra, "Allah-u Ekber" Sesleriyle Hizbullah'ı Vurdu

Güncelleme:

El Kaide bağlantılı El Nusra, Lübnan Hizbullahı'nın mevzilerine baskın düzenledi. Son saldırıda 10 Hizbullah militanı öldürülürken, El Nusra da ağır kayıp verdi.

Suriye'de Esad rejimine karşı savaşan El Nusra cephesi, Hizbullah'ın Lübnan'daki mevzilerine saldırıyor. Lübnan, Kalamun'daki Hizbullah karakolunu basan El-Nusra 10 Hizbullah militanın öldürülüğü saldırının görüntüleri sosyal medyada paylaşıp gövde gösterisi yaptı. El Nusra'nın mevziyi ele geçirmesinin ardından Hizbullah çatışmanın şiddetini artırdı, 16 El Nusra militanın öldürülmesiyle örgüt mevziyi geri aldı. El Nusra da, "Allah-u Ekber" sesleri arasında girdiği bu mevzide 16 militanının öldürülmesiyle ağır kayıp verdi. Hizbullah in kalesi Lübnan da El Nusra'nın art arda düzenlenen saldırıları bölgede büyük yankı buldu.

ÖRGÜT, HİZBULLAH'A MEYDAN OKUDU

Yıllardır Lübnanda egemen güc haline gelen Hizbullah'ın otoritesi sarsılıyor. Elkaide'nin Suriye'de savaşan uzantısı El-Nusra Cephesi gözünü Lübnan'a dikti. Karakol baskınını internette yayınlayan El-Nusra, Hizbullah'a meydan okumaya devam ediyor. Yayınlanan videoda çatışmaların şiddeti gözününe serilirken, dış basında “Hizbullah'ın Lübnan otoritesi tehlikeye giriyor” yorumları yapıldı.

LÜBNAN-SURİYE HATTI GERGİN

Hizbullah'ın kalesi Lübnan'da etkinliğini artıran El Nusra, bu karakol saldırısında 16 militanını kaybettikten sonra geri çekildi. Hizbullah liderlerinin, örgütün kalesi Lübnan'da El Nusra varlığını kontrol altına almak için alarma geçtikleri kaydedildi. El Nusra geçtiğimiz hafta Libya'da da El Nusra bombardımanında çok sayıda militanı kaybetti.
IŞİD ve El Nusra militanlarının iki gün önce Lübnan sınırındaki Hizbullah'a ait 10 farklı üsse saldırdığı açıklandı. El Kaide bağlantılı el Nusra militanlarının Hizbullah’a yönelik düzenlediği saldırı sonrası Lübnan-Suriye doğu sınırında çatışmaların sürdüğü öğrenildi.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

El Nusra Suriye Lübnan Dünya Haberler

500

Yorumlar (21)

MersinliTürkCafer:

Sünniler gazamiz mubarek olsun. her tehtit temizlenecek bu topraklardan, önce Allahsiz komunist Kürtler sonra nusayri ve alici hizbullah, ve sonra Mescidi Aksa nin yollarini gene bize Sünnilerin yönetim ve denetimine girecek.

23
39
yanıtYanıtla
muslu:

ne güzel israil elini vurmadan birbirimizi yiyoruz yemeye devam . . . . . israilin çıkarları hepimizden değerli. . . . . . allah ıslah eylesin bizleri

56
5
yanıtYanıtla
Bahtiyar:

Tek Müslüman Örgütü olarak Hizbullah Savasiyor Israile karsi, El Nusra, El Kaide ve Isid ancak Müslüman. . . . Bide Allahi Ekber diyorlar köpek sürüsü

22
12
yanıtYanıtla
gariban:

yiyin lan bir birinizi tererust deilmisiniz hepiniz kokunuz kurusun

10
20
yanıtYanıtla
mümin:

helal olsun

16
9
yanıtYanıtla
TERZI:

ALLAHI EKBER DIYEREK GÜNAH ISLEMEK SERBEST MI YOBAZLAR

16
6
yanıtYanıtla
yılmaz doğan:

hizbullah şii haraketidir! sözde işid de wahabi ! bunların kurucusu beli!

15
2
yanıtYanıtla
ADANALI:

Allahın adıyla işlenen cinayetlere Allah nasıl izin veriyor ya

12
5
yanıtYanıtla
ya sabır:

imtihan kardeşim imtihan :(

yanıt0
yanıt0
rama:

Bu dünyada Allah Abd dolarıdır anlayın artık sunu .

yanıt0
yanıt0
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title