Haberler

Eksik Maaş Yatıran Şirket Yandı

Güncelleme:

Taşeron işçinin yıllık izin hakkına güvence geldi. Ücret çalışanın hesabına yatacak. Eksik yatan ya da yatmayan maaşlar, şirketin hakedişinden kesilecek.

Kamu İhale Kurumu'nca yapılan düzenlemeyle, devletten ihale alan şirketlerin bünyesinde çalışan taşeron işçilerin yıllık izin hakkına güvence getirildi.

EKSİK MAAŞ YATIRAN YANDI

Buna göre, kamu kurumu ve yüklenici şirketler, işçilerin yıllık ücretli izin haklarına uyacak. Devlet, yüklenici veya alt yüklenici tarafından istihdam edilen işçilerin ücretlerinin tam ve zamanında ödenip ödenmediğini denetleyecek. Eksik yatan ya da yatmayan maaşlar, şirketin hakedişinden kesilecek.

YILLIK ÜCRETLİ İZİN HAKKI

Kamu İhale Tebliği ile Hizmet Alım İhaleleri Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı. Resmi Gazete'de dün yayımlanan değişiklik, taşeron işçilere ilişkin bazı güvenceler getirdi. İhale yoluyla hizmet alan kamu kurumları ile yüklenici firmalar, işçilerin yıllık ücretli izin haklarını kullanmasını sağlayacak. Kamu kurumları, bu izinlerin kullanılıp kullanılmadığını denetleyecek. İşçilerin, izinlerini kullanması sağlanacak. Personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı ihalelerinde isteklilerin tekliflerine, kıdem ve ihbar tazminatları dahil olmayacak.

DOĞRUDAN İŞÇİNİN BANKA HESABINA YATIRILACAK

Kontrol teşkilatı, yüklenici veya alt yüklenici tarafından istihdam edilen işçilerin ücretlerinin ödenip ödenmediğini her ay re'sen denetleyecek. Ödenmeyen ücretler yüklenicinin hakedişinden kesilecek. Bu ödemeler, doğrudan işçinin banka hesabına yatırılacak. (Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (13)

eksik:

devlet çalışanları ile özel çalışanlar arasonda neden uçurumlar var ya devlet maaşları geri çeksin yada özele baskı apıp maaşlarda düzenleme olsun. böyle haksızlık olmaz

20
0
yanıtYanıtla
ADALET!:

2000 TL MAAŞ ALIP 890 TL ASGARİ ÜCRET GÖSTERİP BİZİM BU HAKKIMIZ NE OLACAK DEVLET NEDEN BUNUN PEŞİNDEN GİTMİYOR İLLA İHBARMI ETMEK GEREKİYOR.

17
0
yanıtYanıtla
MADUR İŞÇİ:

HİÇ ALAKASI YOK MAAŞI GEÇ ALIYORUZ ASGARİ BANKAYA KALANI 1-2 HAFTA SONRA ELDEN VERİLİYOR. DEVLET SANKİ BUNU BİLMİYOR MU. HERŞEY İŞVERENDEN YANA DEVLET İŞVERENİ DAHA ÇOK KOLLUYOR. BIRAKIN BU AYAKLARI.

13
0
yanıtYanıtla
vatandaş:

işciye bir müjde diye bir haber varsa , belli ki işcinin anası ağlayacak.

9
0
yanıtYanıtla
dalkavuk necmi:

şirket yanacak işcide çalışacak he?ulan yezitler şirketlere hiç birşey olmaz olan gariban işcilere olur, devlet ne zaman işcinin arkasında oldu.

7
0
yanıtYanıtla
KÖLE:

bizim izinle maaşla bir sorunumuz yok bize kadro veya sözleşme lazımmmmmmm

6
0
yanıtYanıtla
İŞCİ:

BUNLAR SADECE İŞCİGİ KANDIRMA YASASI GERİSİ SATEN YALAN

6
0
yanıtYanıtla
ali candan:

bunlar hep yalan size oy yok akp

4
2
yanıtYanıtla
soner baş:

SİZE HERŞEY MÜSTEHHAK TÜRK HALKI , HÜKÜMET DİNİ İMANI PARA

5
0
yanıtYanıtla
güvenlikci gülnar:

27 ekim olmuş bizler hala eylül maaşımızı alamadık )))))

5
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title