Haberler

Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca Dahil 12 Kişiye Tutuklama Talebi

Güncelleme:

Dumanlı ve Karaca'nın aralarında bulunduğu 12 kişi "tutuklama", 4 kişi ise "adli kontrol" talebiyle mahkemeye sevk edildi. Dumanlı, "Yezidlere boyun eğmeyeceğiz." dedi.

Cemaat'e yönelik 14 Aralık operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve dört gün gözaltında kaldıktan sonra ancak ifadeleri alınabilen Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın da aralarında bulunduğu 16 kişi tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edildi.

Ardından da Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca'nın aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklanmaları talebiyle, diğer 4 kişi de adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi.

DUMANLI: YEZİDLERE BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Ekrem Dumanlı, adliyeye götürülmeden önce Eyüp Devlet Hastanesi'nde saat 06:30 sıralarında sağlık kontrolünden geçirildi. Dumanlı, hastane girişinde "Yezidlere boyun eğmeyeceğiz. Demokrasiden özgürlüklerden dönüş yok." ifadelerini kullandı.

Ekrem Dumanlı hastane çıkışında da "Allah'a emanet olun. Vatan sağ olsun, ülke sağolsun." dedi. Dumanlı'yı getiren polis otobüsünün ön koltuğunda oturduğu zaman basın mensuplarına el salladı.

POLİS, GÖRÜNTÜ ALINMASINI ENGELLEDİ

Ancak polis ekipleri Dumanlı'nın önünü keserek görüntü alınmasını engelledi. Ekrem Dumanlı saat 06:50 sıralarında Çağlayan Adliyesi'ne getirildi.

HİDAYET KARACA: ÖZGÜR TÜRKİYE ÖZGÜR BASIN SUSMAZ

Ekrem Dumanlı'nın hastaneye getirilmesinden beş dakika sonra Samanyolu Medya Grup Başkanı Hidayet Karaca Eyüp Devlet Hastanesine getirildi. Karaca, hastahane girişinde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Karaca, "Bir dizi filminden terör örgütü oluşturuluyor. Özgür Türkiye özgür basın susmaz." sözlerini söyledi. Yaklaşık beş dakikalık sağlık kontrolünden sonra Karaca, hastane çıkışı tekrar basın mensuplarına dönerek, "Medya Grup Başkanı eğer terörden tutuklanıyorsa daha ne deyeyim. Yeni Türkiye demokrasisinin geldiği nokta bu." diyerek el salladı. Karaca, saat 07:15 sıralarında adliyeye getirildi.

TUTUKLAMA TALEBİYLE MAHKEMEYE

Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca'nın aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilirken, 4 kişi de adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi.

1. Sulh Ceza Hakimi Bekir Altun ifadeleri almaya başladı. İlk olarak Dumanlı duruşma salonuna alındı.

(Hakim Bekir Altun Selam dosyasındaki dinleme kararlarında imzasının olduğunu itiraf etmişti.)

ADLİYE KORİDORUNDA KAVGA

Ekrem Dumanlı'nın 3 avukatı da müvekkili hakime ifade verirken içeri girmek istedi ancak hakim sadece bir avukata izin verdi. Bunun üzerine avukatlar ve adliye koridorlarında güvenlik önlemi alan polis arasında arbede çıktı.

EKİZOĞLU VE ALTUNBULAK SERBEST

Şüphelilerden eski Siirt Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu ile polis memuru Mustafa Altunbulak, Cumhuriyet savcısı tarafından serbest bırakıldı.

İstanbul merkezli 13 ilde 14 Aralık'ta başlatılan operasyonlar kapsamında 30 kişi yakalanmış, Cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alınan şüphelilerden Elif Yılmaz, Ebru Şenvardar, Naci Çelik Berksoy, Hüseyin Gülerce, Makbule Çam Elamdağ, Ahmet Şahin, Ali Kara, Salih Asan, Engin Koç, Hikmet Tombulca, Samim Noyan ve Fahri Sarrafoğlu serbest bırakılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Hidayet Karaca Güncel Haberler

500

Yorumlar (243)

SABIR TAŞI:

Bu Haberle İlgili Yorumunuzu YazınOn yıl AK PARTİ ile birlikte oldunuz, icraatlarını takdirle desteklediniz de, Sayın Erdoğan''la Pastalar kestiniz de, Türkçe olimpiyatları 10. yıl şerefine 1 TL hatıra parası dahi bastı bu hükumet size; ne oldu da 2013 yılı 17 Aralık''ta YOLSUZLUK İDDİALARI ile bu Hükumetin defterini dürme kararı aldınız?!. . İstediğiniz kadrolara yerleşince cesaret mi geldi sizlere?!. . Arkadan hançerlemek diye buna derler herhalde?!. .

39
9
yanıtYanıtla
şırnaklı:

istedikleri ve yerleştirildikleri kadroları bi sayarmısın ordan burdan duyma bilgilerle konuşmanın sonu yalandır idtiradır

yanıt1
yanıt0
AA:

Yolsuzluğa göz yumsalar daha mı iyiydi ? Eleştireceksen başka şeylerini eleştir, doğru yaptıklarını değil!

yanıt0
yanıt1
Yürüüü ANCA gidersiniz...mobilWeb@haberler.com:

Siz cemaat kisvesi Altında toplanan yezitlersiniz... Sırf sizi içeri Aldı diye tayyibe oy verecem... Sülük gibi yapıştınız millete

30
14
yanıtYanıtla
sibel canm@m.m:

sen git hırsızlara ver

yanıt1
yanıt3
antepli ülkücü:

tarih elbette dogruları yazacaktır. bir ekrem degil bin ekrem dumanlı tutuklasanız sizi yüce divandan kurtaramayacak.

18
22
yanıtYanıtla
tarafsız.m@m.m:

yaw sen sus hele.. sanki bilmeyiz ne ırkçı olduğunu.. yüce divan deme sen

yanıt0
yanıt0
isimsizmobilWeb@haberler.com:

Siz Genelkurmay Başkanından terör örgütü lideri yaptınızda, sizden neden olmasın

32
5
yanıtYanıtla
Zihni AçıkMobil-IOS:

Rabbim çektiğiniz sıkıntıları ibadet saysın inşallah.. Yezidlere boyun eğmeyeceğiz

16
20
yanıtYanıtla
kamil:

peki çekdirdikleriniz ne olacak bu vatana

yanıt3
yanıt0
Tüm 243 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title