Haberler

Ekrem Dumanlı'dan Gözaltı Açıklaması

Güncelleme:

Hakkında gözaltı kararı bulunan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, gazete binasında açıklamalar yaptı. Dumanlı açıklamasında, "Vay vay vay Ekrem Dumanlı'nın suçuna bakın Türkiye Cumhuriyeti'nin egemenliğini ele geçirme.Tayyip Bey'e sesleniyorum. Allah'tan korkun. Ben sizinle dünyanın dört bir tarafına gittim. Türkiye Cumhuriyeti'nin egemenliğini öyle mi ele geçirmeye çalıştım" dedi.

İşte Dumanlı'nın açıklamalarından satırbaşları:

Arkadaşlarımız özgür basın susturulamaz şeklinde birkaç slogan attılar. Nezaket sınırlarını bozmadan demokratik tepkilerini ortaya koydu. Ama emniyet görevliler "ben küstüm gidiyorum" gibi bir tepki gösterdiler. Emniyet mensupları döneceklerini söylediler. Hem arama hem gözaltı kararından dolayı 'buyurun burası odamız' dedik. Buyurun arayın, herhangi bir suç unsuru varsa tespit edin. Yaklaşık 20 yıldır gazetecilik yapıyorum. 10 yıldır bu gazetede yöneticilik yapıyorum. 30 yıllık bir gazetenin şimdiye kadar hukuk dışı bir şeyi yoktu da şimdi mi ortaya çıktı.Çok üzücü bir not söylemek istiyorum. Bize sizinle ilgili herhangi bir soruşturma yoktur diye.

"BİR PROJENİN HALKASI..."

24 saat sonra makul şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılıyorum. Makul şüphe yasası nasıl çıkarıldı? Çıkarılır çıkarılmaz Zaman, Samanyolu'na baskınlar düzenlendi. Bu yapılanların sadece Zaman Gazetesine yapılmış bir saldırı olmadığını, her medya grubuna adım adım uygulanan bir susturma projesinin halkası olduğunu düşünüyorum.

"HERHALDE MUTFAKTA YEMEK YAPANLARI ALACAKLAR"

Bir TV dizisinin aktörünü senaristini, herhalde mutfakta yemek yapanları da alacaklar. Bir TV kanalına baskın düzenlemek dizi yüzünden, o diziyle ne alakası var. Nasıl bir bağlantı?Çocukluğundan beri fikir çilesi çekmiş biri olarak. 12 Eylül'de daha 15-16 yaşında 1 sene hapiste kalmış biri olarak bu zulme boyun eğmem.Bütün konuşanları susturmak üzere adımlar atılıyor. Bunu bir adım ötesi parlamentonun da askıya alınmasıdır.

"MAKUL ŞÜPHE OLUŞTUĞUNDAN YAZIYOR"

Bana paralel diyene de ben paralel diyorum. Eşiyle, çocuğuyla, damadıyla, medya grubu kuranlara da ben paralel diyorum. Mesleği yaşatalım ayıp oluyor. Sevmeyebilirsiniz, hayat tarzını benimseyebilirsiniz ama bu ülkede beraber yaşayacağız. Özgür düşünceyi özgür basını yaşatacağız.Vay vay vay Ekrem Dumanlı'nın suçuna bakın Türkiye Cumhuriyeti'nin egemenliğini ele geçirme.Tayyip Bey'e sesleniyorum. Allah'tan korkun. Ben sizinle dünyanın dört bir tarafına gittim. Türkiye Cumhuriyeti'nin egemenliğini öyle mi ele geçirmeye çalıştım. "Makul şüphe oluştuğundan" yazıyor. Alkışlıyorum bu yasayı çıkaran beyzadeleri. Hey gidi hey tarih yazacak bunları.Hakim ismi İslam çiçek. Listenin tamamı bizde değil. Orada da birkaç isim var.

"DEVLETİN TELEVİZYONU GÖZALTI DİYOR"

Zannediyorum bazı medya gruplarına bir takvim verilmiş. Bunlar evlerinden alınacak, bunlar şuraya götürülecek gibi. İnsan bir bakar. Ben canlı yayındayım. Ama devletin televizyonundan gözaltına alındı deniyor. Herhalde senaryo o… Bu kararı gözaltı ve arma şeklinde çıkardıysalar benim gitmemin bir mantığı var mı? Arayacaklarsa buyursun arasınlar. Ben bekliyorum. Hatta buradan bir çağrıda bulunayım. Polis kardeşlerim lütfen gelin bekliyorum. Suçu olanlar tir tir titresin. Yüzünü kapatıp girenler gördük adliyeye giderken. Biz bu ülkede 20 yıldır gazetecilik yapıyoruz. En küçük zerre kadar suçum varsa bunları böyle söyleyebilir miyim. Ben devlet erkanıyla çok yakın çalıştım. Topuğuma 1 kuruş değmedi. Öyle olsaydı böyle konuşamazdım. Ben halen kirada oturan biriyim. Yaşam tarım böyle. Ben, muhabirim nerede oturuyorsa orada oturuyorum. Herkese de tavsiye ediyorum.Benimle ilgili ne dediler. Adeta bir yalan makinası bir gazetede… Güya 17 Aralık'tan önce Brüksel'e gitmişim sonra İsrail'e geçmişim.Dedim ki bunula ilgili bir belge koyun ortaya istifa edeceğim. Brüksel'e en son Sayın Davutoğlu ile gittim. İsrail'e ise hayatım boyunca gitmedim.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Brüksel Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (26)

hayrettin dogan:

it ürür kervan yürür, sizin ne mal oldugunzu biz biliyorduk zaten, velev ki AKP de farkina varmis gec de olsa, DEVLETINE IHANET EDENIN YATACAK YERI olmaz,

17
19
yanıtYanıtla
hidayetmobilWeb@haberler.com:

Zaman hepsini içeri atma zamanı. Muhaahaaha. Pis hainler.

20
16
yanıtYanıtla
melis:

iyi olmuş dinsiz CHP ile işbirliği yaparak müslümanlara el uzatmayadılar

14
21
yanıtYanıtla
ahmet yerlikaya:

musluman mahalesinde salyongoz satacan bide musluman gecinecen yok oyle tabiki alt tabaknizda samimi insanlar var ama balik bastan kokuyor gelsin hocan kurtarsin satosundan ahkam kesmeye gelmez

16
17
yanıtYanıtla
AlperMobil-IOS:

Devletele oyun olmaz

16
16
yanıtYanıtla
ahmet yerlikaya:

tayiple gittin ama ABD usakliginida yaptin elinizden gelse iktidari al asagi edecektiniz halkin sectigi iktidari yikmak icin taa israillerle anlasma yaptiniz haisiniz cezaniz kesilecek bir gunde euro 3. 10 buldu asgari ucretle calisan insanlari hic dusndunuz mudin kitap allah gelsin paralar maskeniz dustu

15
15
yanıtYanıtla
ofliMobil-ANDROID:

vatan hainleri Alçaklar vatan satanlar cemmati az bile size azzz alcaklar

14
15
yanıtYanıtla
Aksakal:

Tek soru topladiginiz, burs, kurban paralari vs hangisine makbuz verdiniz. .

15
14
yanıtYanıtla
ibrahim altanmobilWeb@haberler.com:

Gözünüz le görmeden bu budur demeyin hem akp hemde cemaata söylüyorum Allah mutlaka hesap soracaktir

25
2
yanıtYanıtla
Fatıh doganMobil-IOS:

Geçen yıl ahkam kesiyodunuz hainler

9
17
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title