Haberler

Eğitimciden Örnek Çalışma

Kırıkkale'nin Keskin İlçesinde Doğan Gürbüztürk Anadolu Lisesi'nde görev yapan eğitimci-yazar Nusret Kılıç ikinci kitabını çıkardı.

Kırıkkale'nin Keskin İlçesinde Doğan Gürbüztürk Anadolu Lisesi'nde görev yapan eğitimci-yazar Nusret Kılıç ikinci kitabını çıkardı.

Geçtiğimiz yıl Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Şube Müdürlüğü görevini yürütürken ilk kitabı " Rasim Özdenören'in Öykülerinde İnsan" isimli çalışmayı yayımlayan Kılıç, bir yıl aradan sonra bu kez de "Muştu Söyleşileri" isimli bir kitap daha çıkardı.

Kılıç'ın ilk kitabı Rasim Özdenören'in Öykülerinde İnsan adlı eserinde, Türk öykücülüğünde önemli bir yere sahip olan Özdenören'in ilk öyküleri denebilecek eserleri incelenmişti. Yazarın lisan bitirme tezi olan eser edebi bir inceleme örneği olarak edebiyat dünyasında yerini aldı.

İkinci kitabı olan Muştu Söyleşileri yazarın 1997 yılında ilk göreve başladığı Keskin İmam-Hatip Lisesi'nde görev yaptığı yıllarda çıkarttığı 'Beklenen Muştu' isimli dergide yer alan söyleşilerden oluşmaktadır. Beş sayı çıkartılan derginin her sayısında çeşitli akademisyen, şair ve yazarlarla söyleşiler yapılmıştır.

Kılıç, bu söyleşilerin dar bir çevrede kalmaması düşüncesiyle bu söyleşileri bir kitap halinde topladığını belirtti. Adına da o yıllarda çıkartılan dergiye izafeten 'Muştu Söyleşileri' adını verdiğini ifade etti.

Önceki kitabın okuyucu kitlesinin edebiyat dünyasıyla ilişkili insanlardan oluştuğunu, bu kitabın ise okumayı seven herkes tarafında okunabileceğini ifade etti.

Edebiyat dünyasına küçük de olsa bir katkıda bulunduklarını kaydeden Kılıç, fırsat buldukça bu tür eserleri kaleme almaya devam edeceklerini dile getirdi. - KIRIKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Rasim Özdenören Kırıkkale Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title