Haberler

Ecb Yönetim Kurulu Üyesi Coeure'den Reform Çağrısı

Coeure: "Yapısal reformlar hakkında belirsiz konuşmalar var ancak reformlara ilişkin bir eylem yok. Bu kötü bir durum"

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu Üyesi Benoit Coeure, "Yapısal reformlar hakkında belirsiz konuşmalar var ancak reformlara ilişkin bir eylem yok. Bu kötü bir durum" dedi.

Coeure, Letonya'nın başkenti Riga'da düzenlenen konferansta "Krizlerden bir şey öğrendik mi?" konulu bir konuşma yaptı. Letonya ve İrlanda'da gerçekleştirilen yapısal ekonomik reformların önemine dikkati çeken Coeure, bunun aksine Yunanistan, Portekiz ve İspanya'da reformların daha yavaş ve daha az kapsamlı olduğunu kaydetti.

Avro Bölgesi'nin büyük ekonomilerinin de dahil olduğu yapısal önlemler alması gereken ülkeler için dikkate alınan iki önemli nokta olduğunu dile getiren Coeure, "Öncelikle yapısal reformlar hakkında belirsiz konuşmalar var ancak reformlara ilişkin bir eylem yok. Bu kötü bir durum. Bu durum, gelecekte büyüme beklentilerini artırmayarak reel faiz oranlarında belirsizlik oluşturuyor. İkinci olarak, "normal" zamanlarda bir sektörde birden bire reform yapmak kabul edilebilir ancak kriz zamanlarında kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Coeure, Avrupa ülkelerinin karşılaştığı reform gündeminin büyük ölçüde verimlilik konusunda olduğunu belirterek, aşağı yönlü fiyat baskılarına ve yüksek reel faiz oranlarına neden olan reformların çoğunun yapıldığını ve bunların etkilerinin şu an ekonomide görüldüğünü aktardı.

Söz konusu reformların yatırım talebini ve verimliliği artıracağını dile getiren Coeure, Avrupalı ülkelerin reformları durdurmasının mantıklı olmayacağını ve bunun da krizlerden çıkışı zorlaştıracağını ifade etti.

Para politikasının reform için teşvikleri kısıtladığı görüşüne katılmadığını aktaran Coeure, enflasyonu yüzde 2 seviyelerinde tutmanın kendi görevleri olduğunu kaydetti. - Hessen

Kaynak: AA / Ekonomi

European Central Bank Letonya Riga Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title