Haberler

ECB'nin, Avrupa Kültür Günleri 2014 Etkinliği Başladı

Güncelleme:

ECB'nin Avrupa Kültür Günleri etkinliği kapsamında Bulgaristan Merkez Bankasının katkılarıyla düzenlediği Renkli Bulgaristan kültür etkinliği başladı.

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB), bu yıl Bulgaristan Merkez Bankası ile ortaklaşa düzenlediği "Renkli Bulgaristan" etkinliğinin açılışı gerçekleştirildi.

"Renkli Bulgaristan" kültür etkinliği, "Eski Opera" binasında düzenlenen açılış konseriyle yapıldı. 2'ncisi bu yıl düzenlenen Avrupa Kültür Günleri programında klasik müzik, caz, halk müzikleri, dans gösterileri, konferanslar ve çeşitli sergiler yer alacak.

ECB Başkanı Mario Draghi, konser öncesinde yaptığı teşekkür konuşmasında ECB'nin 2013 yılından bu yana söz konusu kültür etkinliğini başarıyla ve mutlulukla gerçekleştirdiği söyledi.

Avrupa Kültür Günleri etkinliğinin, ECB'nin bir Avrupa kurumu ve yerel toplum üyesi bağlamındaki rolüne bağlılığını yansıttığını belirten Draghi, etkinliklerin Bulgaristan'ın Avrupa kültürüne kattığı değerlerin görülmesine katkı sağlayacağına işaret etti.

ECB ile Frankfurt şehri arasındaki bağların "muhteşem" olduğunu dile getiren Draghi, bankanın bir kaç hafta içeresinde yeni tesislerine taşınacağını hatırlattı.

Bulgaristan Merkez Bankası Başkanı Ivan Iskrov'un da etkinlikte yer almaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını dile getirerek, katkılarından dolayı ECB'ye teşekkür etti.

Büyük bir katılımla gerçekleştirilen açılış konseri, ziyaretçiler tarafından ilgiyle dinlenildi. Konsere basın mensupları da yoğun ilgi gösterdi. - Hessen

Kaynak: AA / Ekonomi

Merkez Bankası Mario Draghi Bulgaristan Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title