Haberler

Ecb, İlave Tedbirler İçin Hazırlıkları Hızlandırdı

ECB Başkanı Draghi: "Yönetim Kurulu'nun talebi üzerine, ECB personeli ve ilgili Eurosistem komiteleri gerektiğinde, zamanında uygulanabilmesi adına ilave tedbirler konusunda teknik hazırlıkları hızlandırdı" "Büyüme ve enflasyon aşağı yönlü revize edildi" "Parasal genişlemenin olumlu sonuçlar vereceğine.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, alınan tedbirlerin büyüklüğünün, hızının ve kompozisyonunun gelecek yıl değiştirebileceğini belirterek, "Yönetim Kurulu'nun talebi üzerine, ECB personeli ve ilgili Eurosistem komiteleri gerektiğinde, zamanında uygulanabilmesi adına ilave tedbirler konusunda teknik hazırlıkları hızlandırdı" dedi.

Faiz kararının açıklanmasının ardından Frankfurt'ta bankanın yeni hizmete giren binasında düzenlenen ilk basın toplantısında konuşan Başkan Draghi, düzenli ekonomik ve parasal analizlere dayanarak ECB anahtar faiz oranlarını sabit tutma kararı aldıklarını söyledi.

Draghi, standart dışı para politikası önlemleriyle ilgili olarak ipotekli tahvil alımı ve varlığa dayalı menkul kıymet alımlarına başladıklarını aktararak, "Bu satın alma programları 2 yıl devam edecek ve gelecek hafta, 2016 yılının haziran ayına kadar 6 operasyonla devam edecek ikinci uzun vadeli refinansman operasyonunu gerçekleştireceğiz. Hepsini birlikte ele aldığımızda, tedbirlerimiz, 2012'nin başlarındaki seviyeye dönmesi hedeflenen bilançomuzda büyükçe etkiye sahip olacak" ifadelerini kullandı.

Draghi, gelecek aylarda alınan tedbirlerin daha geniş para politikası duruşunu kolaylaştıracağını, ECB faiz oranlarına ilişkin ileriki tahminleri destekleyeceğini ve büyük gelişmiş ekonomiler arasındaki para politikası döngüsünde önemli ve artan farklılıklar olduğu gerçeğini güçlendireceğini vurguladı. Son Avro bölgesi makroekonomik projeksiyonlarının, bastırılmış parasal dinamikler ve zayıf büyüme eşliğinde düşük enflasyona işaret ettiğini dile getiren Draghi, bu bağlamda gelecek yılın başlarında Yönetim Kurulu'nun, ulaşılan parasal teşvikleri, bilanço genişlemesini ve fiyat gelişmelerine ilişkin görünümü yeniden değerlendireceğini anlattı.

Draghi, şöyle devam etti:

"Biz ayrıca son petrol fiyatı gelişmelerinin Avro bölgesinde orta vadede enflasyon trendlerine ilişkin daha geniş etkisini de değerlendireceğiz. Gerekmesi durumunda Yönetim Kurulu, kendi yetkisi dahilinde uzun süreli enflasyon risklerine karşı ek alışılmadık araçları kullanma konusunda oy birliği içindedir. Bu, tedbirlerimizin büyüklüğünü, hızını ve kompozisyonunu gelecek yıl değiştirebileceğimiz anlamına gelebilir. Yönetim Kurulu'nun talebi üzerine, ECB personeli ve ilgili Eurosistem komiteleri gerektiğinde, zamanında uygulanabilmesi adına ilave tedbirler konusunda teknik hazırlıkları hızlandırdı."

Draghi, Avro bölgesinde toparlanmanın ılımlı görünümünün devam ettiğini belirterek, iç talebin para politikası önlemleri, finansal koşullardaki sürekli iyileştirmeler, mali konsolidasyon, yapısal reformlarda kaydedilen ilerlemeler ve önemli ölçüde daha düşük harcanabilir geliri destekleyen enerji fiyatlarıyla teşvik edilmesi gerektiğine dikkati çekti.

"Büyüme ve enflasyon aşağı yönlü revize edildi"

Draghi, Avro bölgesinde daha fazla büyüme dostu mali politikalara ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi. Bankanın Avro bölgesinin bu yıl için büyüme tahminini yüzde 0,9'dan yüzde 0,8'e çektiğini söyleyen Draghi, 2015 büyüme tahminini yüzde 1,6'dan yüzde 1'e, 2016 yılı büyüme tahminini ise yüzde 1,9'dan yüzde 1,5'e indirdiklerini de ifade etti.

Draghi, Avro bölgesi için ekonomik görünümü çevreleyen risklerin aşağı yönlü olduğunu anlatarak, "Özellikle yüksek jeopolitik risklerle birlikte düşük büyüme, özel yatırım alanında güveni azaltma potansiyeline sahip. Buna ek olarak, Avro bölgesi ülkelerindeki yetersiz yapısal reformlar, ekonomik görünüme ilişkin önemli bir aşağı yönlü risk oluşturuyor" diye konuştu.

Draghi, Avro bölgesinin enflasyon projeksiyonlarında da aşağı yönlü revizyonlar yapıldığını aktardı. Son Avro bölgesi makroekonomik projeksiyonlarının bastırılmış parasal dinamikler ve zayıf büyüme eşliğinde düşük enflasyona işaret ettiğine dikkati çeken Draghi, bu yıl için bankanın enflasyon tahminini yüzde 0,6'dan yüzde 0,5'e, gelecek yıl yüzde 1,1'den yüzde 0,7'ye ve 2016 için de yüzde 1,4'ten yüzde 1,3'e indirildiğini paylaştı.

Draghi, para politikasının orta vadede fiyat istikrarını korumaya odaklandığını, ancak yatırım faaliyetini güçlendirmek, istihdamı hızlandırmak ve verimlilik artışını sağlamak için diğer politika alanlarının kararlı katkısının gerektiğini kaydetti.

-"Parasal genişlemenin olumlu sonuçlar vereceğine yönelik güçlü işaretler bulunuyor"

Draghi, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Niceliksel gevşeme konusunda daha çok çalışma yapılmasının önemine işaret eden Draghi, niceliksel gevşeme kararı için oy birliğinin gerekmediğini hatırlattı.

Draghi, bankanın parasal genişlemenin çeşitli seçeneklerini tartıştığını vurguladı. Parasal genişlemenin İngiltere ve ABD'de etkisini hissettirdiğini anımsatan Draghi, ancak bunu Japonya için söylemenin zor olduğunu belirtti.

Draghi, parasal genişlemenin olumlu sonuçlar vereceğine yönelik güçlü işaretler bulunduğunu da sözlerine ekledi. - Hessen

Kaynak: AA / Ekonomi

European Central Bank Mario Draghi Frankfurt Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title