Haberler

Düzeltme) Bursa Valiliğinden Trol Avcılığını Bitirecek İmza

Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı, Bursa Valiliği ile imzaladığı protokolle kullanım ömrü dolmuş savaş gemisini Bursa Valiliğine devretti.

Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı, Bursa Valiliği ile imzaladığı protokolle kullanım ömrü dolmuş savaş gemisini Bursa Valiliğine devretti.

Heykel Valilik binasında gerçekleşen devir teslim töreniyle ekonomik ömrünü tamamlamış TCSG 131 isimli gemi valilik bünyesine geçti. Protokolde imzalar Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Sahil Güvenlik Kıdemli Albay Yavuz Geçim, arasında imzalandı. İmzalanan protokolle TCSG 131 isimli gemi Gemlik Körfezinde uygun bir alana batırılıp dalış turizmine kazandırılıp trol avcılığının önüne geçilecek. Protokol töreninde konuşan Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Sahil Güvenlik Kıdemli Albay Yavuz, "Sahil Güvenlik kuruluşundan çıkan ekonomik ömrünü tamamlamış TCSG 131 gemisini denize zararlı olacak her türlü ekipmanlarından temizlendirilerek, Bursa Valiliğine devir edeceğiz. Bu gemi ekonomik ömrünü tamamladı ama Bursa Valiliğimizin nezdinde yaşamaya devam edecek, batırılacak gemi deniz ve dalış turizminin geliştirecek şekilde Gemlik körfezinde uygun bir yere batırılacak" dedi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise "Sahil Güvenlik Komutanlığımızın envanterinde bulunan ekonomik ömrünü tamamladığı için envanterin dışına çıkartılan Sahil Güvenlik 131 isimli geminin Sahil Güvenlik Marmara Komutanlığından devralacağız. Bu gemiyi sahil güvenlik komutanlığı ile birlikte yaptığımız çalışma ile Gemlik Körfezinde uygun bir alana batıracağız. Bu batırmanın tek bir amacı yok dalış turizmine çok ciddi bir katkı yapacak ama daha önemlisi trol ile avlanmak yasak Gemlik körfezinde bir alana batıracağımız bu gemi trol avcılığının da önüne geçmiş olacak. Bununla birlikte denizdeki canlılara yaşam alanı oluşturacak" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Münir Karaloğlu Marmara Gemlik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title