Haberler

DuPont Gaziantep'te Yerel Markalarla Buluştu

Güncelleme:

DuPont, bu yıl ilk kez düzenlenen "Yerel Değerden Küresel İnovasyona - DuPont Anadolu Buluşmaları 2014" ile Gaziantep'te yerel markalarla bir araya geldi.

18 Eylül Perşembe günü gerçekleştirilen etkinliğe DuPont Türkiye Genel Müdürü Halide Aydınlık, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi ile Gaziantep'in önde gelen şirketlerinin yetkilileri katıldı.

Küresel pazara birinci sınıf, yenilikçi ürünler, malzemeler ve hizmetler sunan bilim şirketi DuPont, yerel markaların inovasyon sürecine destek olmak amacıyla, bu yıl ilk kez "Yerel Değerden Küresel İnovasyona - DuPont Anadolu Buluşmaları 2014" adında bir organizasyon düzenledi. DuPont ve Gaziantep Sanayi Odası iş birliğiyle 18 Eylül Perşembe günü Dedeman Gaziantep Hotel & Convention Center'da düzenlenen etkinliğe; DuPont Türkiye Genel Müdürü Halide Aydınlık ve Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi'nin yanı sıra Gaziantep'in önde gelen şirketlerinin yetkilileri de katıldı.

"Yerel Değerden Küresel İnovasyona - DuPont Anadolu Buluşmaları 2014"ün açılış konuşmasını yapan DuPont Türkiye Genel Müdürü Halide Aydınlık; "Gelişen teknolojinin de yardımıyla dünyamız, önüne geçilemeyen bir hızla değişiyor. Artık bizi, dünyamızı ve geleceğimizi daha da ileriye götürecek yeniliklere hiç olmadığı kadar açığız ve inovasyon bu değişim sürecinin temel taşını oluşturuyor. Üçüncü yüzyılını yaşayan bir bilim şirketi olarak, her yıl çeşitli endüstrilere yönelik binlerce yeni ürün ve patent sunuyor ve Ar-Ge çalışmalarına 2.2 milyar dolar bütçe ayırıyoruz. 2013 yılı içinde gerçekleştirdiğimiz cironun %30'u son beş yılda pazara sunduğumuz ürün ve çözümlerden gelmiştir. Bu da Ar-Ge çalışmalarımız sayesinde DuPont ürün ve hizmet portföyünün 1/3'inin her 5 yılda bir yenilenmesinin sonucudur"şeklinde konuştu. Aydınlık, ayrıca "DuPont olarak, müşterilerimizin de inovasyon sürecinde yer almasına ve yerel markalara birlikte çalışmaya büyük önem veriyoruz. Kaynakları ve potansiyeli ile bir 'Yeni Ufuklar Limanı' olan Türkiye'nin, bu tür iş birlikleri ile sahip olduğu potansiyeli ekonomik değere ve ihracat artışına dönüştürmek yolunda hızla ilerleyebileceğine inanıyoruz. Bu amaçla uzun vadeli değer yaratmak için iş ortaklarımızla lokal seviyede inovasyonlar yapıyor ve Türkiye'nin uzun vadeli büyüme stratejisini destekleyecek dünya çapında bilim ve inovasyon tecrübemizi paylaşıyoruz. İşte bu yüzden de 'Yerel Değerden Küresel İnovasyona - DuPont Anadolu Buluşmaları 2014' etkinliğimizin ilkini Gaziantep'te Gaziantep Sanayi Odası ile birlikte düzenledik" dedi.

Organizasyonun açılışında konuşma yapan Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi ise "Türkiye ekonomisi son yıllarda çok hızlı bir değişim ve dönüşüm süreci yaşıyor ve küresel rekabetin giderek arttığı dünyada inovasyon giderek daha fazla önem kazanıyor. Bunun bilincinde olan sanayicimiz de artık inovasyona, Ar-Ge'ye, yüksek katma değere ve ileri teknolojiye daha fazla ağırlık veriyor. Gaziantep olarak, Türkiye'de en fazla marka patent başvurusu yapan beşinci; en fazla ihracat yapan altıncı şehir konumundayız. Gaziantepli iş adamlarımız, dünyanın 177 ülkesine ihracat gerçekleştiriyor; 2013 yılında 6 milyar 473 milyon dolar ihracat yaptık" şeklinde konuştu. Ünverdi ayrıca "Gaziantep olarak, Cumhuriyetimizin 100. yılında kendimize 30 milyar dolarlık ihracat hedefi koyduk. Ülke olarak kişi başına 25 bin dolar milli gelir ve 500 milyar dolarlık ihracat hedefini yakalayabilmemiz için inovasyon ve Ar-Ge çalışmalarının ticarete dönüşmesi büyük önem taşıyor" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından etkinliğe katılan misafirler, DuPont'un gıda ve tarım, otomotiv, enerji ve yapı sektörlerine yönelik endüstriyel çözümleri hakkında detaylı bilgi aldılar.

Katılımcılar DuPont Endüstriyel çözümleri sunumlarından sonra "Yerel Değerden Küresel İnovasyona - DuPont Anadolu Buluşmaları 2014" için İstanbul'dan Gaziantep'e taşınan ve DuPont'un dünyadaki 11. İnovasyon Merkezi olan, DuPont Türkiye İnovasyon Merkezi modelini ziyaret ettiler. Konuklar, DuPont Türkiye İnovasyon Merkezi modelinde DuPont'un gıda ve tarım, otomotiv, enerji ve yapı alanında hayatın içinde yer alan inovasyonlarını inceleme fırsatı buldular.

"Yerel Değerden Küresel İnovasyona - DuPont Anadolu Buluşmaları 2014" kapsamında düzenlenen ve Ayşenur Yazıcı'nın moderatörlüğünde gerçekleşen panelde ise Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, DuPont Türkiye İnovasyon Merkezi Lideri Mehmet Demiray, PMS Medikal Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Güler ve Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli "İnovasyon Nasıl Yapılır?" ve "İnovasyonu Nasıl Ticarileştirebiliriz?" konuları hakkında görüş ve düşüncelerini katılımcılarla paylaştı. Panelde ayrıca gelecek nesiller için daha yaşanabilir bir dünya yaratmak için inovasyonun önemi üzerine de sohbet gerçekleştirildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Eylül Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title