Haberler

Dünya Yetimler Günü

Güncelleme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Türkiye ne kadar güçlü olursa, 2 trilyon dolarlık gayrisafi hasılaya 2023 yılında ne kadar çabuk ulaşırsa, bu güçle beraber, dünyada bugün zulüm altında ezilen ülkeler ve onların insanlarına sahip çıkabilecek bir Türkiye tablosu oluşur" dedi.

Keçiören Güçsüzler Yurdu'nda, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Keçiören Belediyesi işbirliğiyle "Dünya Yetimleri Günü" kapsamında çok sayıda yetimin ve İHH gönüllülerinin katılımıyla iftar programı düzenlendi.

İftarın ardından konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, dünyanın birçok yerinde insanların büyük acılar yaşadığına işaret etti.

Türkiye'nin, dünyadaki mazlum ve mağdurlara kayıtsız kalmadığını, sahip çıkmaya çalıştığını kaydeden Soylu, şunları söyledi:

"Bize kızdılar Suriye'deki insanlara niye sahip çıkıyorsunuz, onları niye kucaklıyorsunuz? Ne yapmalıydık? 400-500 yıl aynı sancak altında yaşadığımız, beraber düğün yaptığımız, cenazelerimizi aynı omuzlarda taşıdığımız o insanlara sırtımızı mı dönmeliydik? Gazze'de öldürülen insanlarımıza ses çıkarmayarak, sessiz kalarak zulmün ortağı mı olmalıydık? Türkiye ne kadar güçlü olursa, 2 trilyon dolarlık gayrisafi hasılaya 2023 yılında ne kadar çabuk ulaşırsa, bu güçle beraber, dünyada bugün zulüm altında ezilen ülkeler ve onların insanlarına sahip çıkabilecek bir Türkiye tablosu oluşur. Bunun için çok gayret gösteren ve çalışan, eğilmeyen, dik duran ama dikleşmeyen Başbakanımıza dua edin. Ona dua edin ki belki de onu sindirmeye, korkutmaya, bir şekilde geri adım attırmaya çalışanlara Allah fırsat vermesin. Hem de bu güzel millet ona attığı her adımda destek olsun ve yardım etsin."

RAMAZAN AYININ 15'İNCİ GÜNÜ YETİMLER GÜNÜ OLACAK

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da belediye olarak her yıl benzer programları gerçekleştirdiklerini belirtti. Kimsesizleri sahiplenmeyi vazife olarak gördüklerini kaydeden Ak, "Bizim dinimiz, örfümüz, adetimiz yetime sahip çıkmayı, onun başını okşamayı, onunla ilgilenmeyi emrediyor. Biz de bu bilinçle etkinliklerimize devam etmeye çalışacağız" ifadesini kullandı.

İHH Ankara Yetimler Birimi Başkanı Orhan Demirel ise yetimlerin olduğu sofraların en güzel sofralar olduğunu söyledi.

Demirel, İHH'nın teklifi neticesinde İslam İşbirliği Teşkilatınca alınan karar çerçevesinde her yıl ramazan ayının 15. gününün İslam Alemi'nde "Dünya Yetimler Günü" olarak idrak edileceğini belirtti. Çocuklardan Filistin'deki kardeşleri için de dua etmelerini isteyen Demirel, İsrail'in Filistin'e yaptığı zulmün sona ermesini diledi.

Konuşmaların ardından programa katılan çocuklara dondurma ve pamuk şeker dağıtıldı.


Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Soylu Keçiören Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title