Haberler

Dünya Yetimler Günü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Türkiye ne kadar güçlü olursa, 2  trilyon dolarlık gayrisafi hasılaya 2023 yılında ne kadar çabuk ulaşırsa, bu güçle beraber, dünyada bugün zulüm altında ezilen ülkeler ve onların insanlarına sahip çıkabilecek bir Türkiye tablosu oluşur" dedi.

Keçiören Güçsüzler Yurdu'nda, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Keçiören Belediyesi işbirliğiyle "Dünya Yetimleri Günü" kapsamında çok sayıda yetimin ve İHH gönüllülerinin katılımıyla iftar programı düzenlendi.

İftarın ardından konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, dünyanın birçok yerinde insanların büyük acılar yaşadığına işaret etti.

Türkiye'nin, dünyadaki mazlum ve mağdurlara kayıtsız kalmadığını, sahip çıkmaya çalıştığını kaydeden Soylu, şunları söyledi:

"Bize kızdılar Suriye'deki insanlara niye sahip çıkıyorsunuz, onları niye kucaklıyorsunuz? Ne yapmalıydık? 400-500 yıl aynı sancak altında yaşadığımız, beraber düğün yaptığımız, cenazelerimizi aynı omuzlarda taşıdığımız o insanlara sırtımızı mı dönmeliydik? Gazze'de öldürülen insanlarımıza ses çıkarmayarak, sessiz kalarak zulmün ortağı mı olmalıydık? Türkiye ne kadar güçlü olursa, 2 trilyon dolarlık gayrisafi hasılaya 2023 yılında ne kadar çabuk ulaşırsa, bu güçle beraber, dünyada bugün zulüm altında ezilen ülkeler ve onların insanlarına sahip çıkabilecek bir Türkiye tablosu oluşur. Bunun için çok gayret gösteren ve çalışan, eğilmeyen, dik duran ama dikleşmeyen Başbakanımıza dua edin. Ona dua edin ki belki de onu sindirmeye, korkutmaya, bir şekilde geri adım attırmaya çalışanlara Allah fırsat vermesin. Hem de bu güzel millet ona attığı her adımda destek olsun ve yardım etsin."

Ramazan ayının 15. günü yetimlerin günü olacak

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da belediye olarak her yıl benzer programları gerçekleştirdiklerini belirtti. Kimsesizleri sahiplenmeyi vazife olarak gördüklerini kaydeden Ak, "Bizim dinimiz, örfümüz, adetimiz yetime sahip çıkmayı, onun başını okşamayı, onunla ilgilenmeyi emrediyor. Biz de bu bilinçle etkinliklerimize devam etmeye çalışacağız" ifadesini kullandı.

İHH Ankara Yetimler Birimi Başkanı Orhan Demirel ise yetimlerin olduğu sofraların en güzel sofralar olduğunu söyledi.

Demirel, İHH'nın teklifi neticesinde İslam İşbirliği Teşkilatınca alınan karar çerçevesinde her yıl ramazan ayının 15. gününün İslam Alemi'nde "Dünya Yetimler Günü" olarak idrak edileceğini belirtti. Çocuklardan Filistin'deki kardeşleri için de dua etmelerini isteyen Demirel, İsrail'in Filistin'e yaptığı zulmün sona ermesini diledi.

Konuşmaların ardından programa katılan çocuklara dondurma ve pamuk şeker dağıtıldı. Çocuklar için ayrıca Hacivat ve Karagöz gösterileri sahnelendi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Soylu Keçiören Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title