Haberler

Dünya Liselerarası Hentbol Şampiyonası Kurası Çekildi

Trabzon'da 20-28 Haziran'da yapılacak Dünya Liselerarası Hentbol Şampiyonası'nın kura çekimi yapıldı.

Kura çekimine Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Gökhan Bali, Okul Spor Federasyonları Başkanı Ayhan Pala, ISF Genel Sekreteri Jan Coolen, ISF Hentbol Teknik Komite Başkanı Tom Christensen ve davetliler katıldı. Ayhan Pala, Türkiye'nin 1972 yılından itibaren Uluslararası Okul Federasyonu (ISF) üyesi olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Federasyonumuz geçen yıl ISF tarafından düzenlenen organizasyonlarda bir rekor kırarak 14 ayrı alanda 6 dünya şampiyonluğu, 4 dünya ikinciliği, 3 dünya üçüncülüğü ile ISF Raymond Defever Onur ödülü almıştır. ISF Dünya Şampiyonası'nın yapıldığı kentler, dünya gençlerinin kaynaşmasını sağlayıp dünya barışına katkı sağlamıştır. 24 ülkeden 44 takımın yer alacağı şampiyonaya Rusya, katılamayacağını bildirdi."

Vali Abdil Celil Öz ise Trabzon'a gelecek sporculara Türk misafirperverliğini göstereceklerini belirtti, "Bu organizasyonun Trabzon'da yapılacak olmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Spor kenti olma yolunda önemli adımlar atmış olan Trabzon'un bir başka uluslararası etkinliğe ev sahipliği yapmasının gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

GRUPLAR BELLİ OLDU

Kura çekimi sonrası gruplar şu şekilde oldu:

Erkekler: A Grubu: Macaristan, Slovakya, Brezilya, Türkiye (A), Sırbistan, Yunanistan

B Grubu: Avusturya, İsveç, Danimarka, Türkiye (B), Kıbrıs Rum Kesimi

C Grubu: Fransa, Makedonya, Çek Cumhuriyeti, İsrail, Hollanda, Bulgaristan

D Grubu: Almanya, Ermenistan, Slovenya, İran, Belçika

KADINLAR: A Grubu: Danimarka, Slovenya, Hırvatistan, Türkiye (B), Lüksemburg, Yunanistan

B Grubu: Fransa, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Türkiye (A), Hollanda

C Grubu: Macaristan, Almanya, İsveç, Romanya, İsrail, Belçika

D Grubu: Brezilya, Sırbistan, Slovenya, Makedonya, Bulgaristan

TÜRKİYE 4 TAKIMLA KATILACAK

Türkiye adına Liselerarası Dünya Hentbol Şampiyonası'na erkeklerde Ankara Genç Osman Anadolu Lisesi ve İstanbul Çengelköy Endüstri Meslek Lisesi, kızlarda ise İstanbul Üsküdar Özel Doğa Koleji ve Antalya Muratpaşa Anadolu Lisesi katılacak. - Trabzon

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdil Celil Öz Slovenya Türkiye Trabzon Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title