Haberler

Dünya Devi Firmadan Türk Şirketine Efsane Nazi Silahı İçin Dava

Güncelleme:

Almanların efsanevi Luger tabancasından esinlenerek 1949'dan bu yana üretim yapan Ruger, İzmirli Hatsan'a taklit davası açtı.

ABD'de bir Türk firmasına oldukça ilginç bir taklitçilik davası açıldı. Amerika'da bir iştiraki bulunan İzmirli silah üreticisi Hatsan; Sturm, Ruger & Co firması tarafından kendi silahını kopyalamak ile suçlanıyor. Almanlar'ın efsanevi İkinci Dünya Savaşı silahı Luger'den esinlenilerek yapılan silah için Ruger firması dava sürecini başlattı.

DAVA AMERİKA'DA AÇILDI

Sabah'ın haberine göre, 1949'da kurulan Sturm, Ruger & Co, ilk silahını Almanlar'ın 9 milimetrelik Luger'i ve Amerikan Cold Woodsman'dan esinlenerek üretti. ABD basınında çıkan haberlere göre Ruger, Mark serisi tabanca için açılan davanın muhatabı ise Hatsan USA. Dava 8 Aralık'ta Arkansas Federal Mahkemesi'nde açıldı. Hatsan'ın iştiraki olan Hatsan USA Arkansas Bentoville'de bulunuyor.

TÜRK FİRMA SESSİZ

Aradığımız Hatsan firmasından herhangi bir yetkili görüş belirtmezken Ruger'in 1949 yılından bu yana silahı ürettiği belirtiliyor. ABD'li Ruger, her türlü reklamın yasaklanmasını talep ettiği belirtilirken silahı da piyasadan çekmesini istiyor. Hatsan'ın Ocak başına kadar konu hakkında görüş belirtme zorunluluğu bulunuyor.

PATENTİ 1898'DE ALINDI

Luger P08 ya da popüler adıyla Luger; 1898 yılında Georg Luger tarafından patenti alınmış bir silah. Alman silah üreticisi Deutsche Waffen- und Munitionsfabriken (DWM) tarafından 1900 yılından itibaren üretilmiş; yarı otomatik, kendini dolduran tabanca. 20'nci yüzyılın ilk yarısında siviller ve ordu mensupları için popüler bir silah oldu.

NAZİLERİN EFSANE TABANCASI

Farklı tasarımı, dayanıklılığı, menzili ve zamanının en güçlü tabancası olmasıyla efsane haline geldi. Silahın en can alıcı özelliği şarjörü ve namlusu değiştirilmek kaydı ile aynı mekanizmanın hem 7.65 mm hem 9 mm fişek atabilmesi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi
500

Yorumlar (19)

kaddafi:

DÜNYADAKI BÜTÜN SILAHLARIN ATA SI FATIH SULTAN MEHMETIN TOPLARIDIR BÜTÜN ATESLI SILAHLARIN PATENTI DOLAYISIYLA BIZE AITTIR FATIHIN TOPLARINDAN SONRASI TAKLITTIR DÜNYAYA DAVA ACIYORUM

73
13
yanıtYanıtla
sevgıler turkıyeden:

ne taklıtı be bızde bıze göre yapmışız . tukler taklıt yapmaz cınlıler yapar.

28
11
yanıtYanıtla
çeksin cezasını:

işimiz gücümüz taklit. Saksıyı çalıştırmaya ne gerek var

10
28
yanıtYanıtla
Bo:

Hepsi taklit, burada zeki birisi var mi? Hep Erdorkan gibi Arap ne beklersin ki bunlardan?

14
23
yanıtYanıtla
Nihat. ÜnalMobil-IOS:

Yine bir cehape li yorum yaptı. Ke. Mal

20
16
yanıtYanıtla
DOBRAMobil-IOS:

Çinler herseyi kopyaliyor birsey diyen yok,bizde Çinli gibi kültür oldu eskisinden daha iyi kaliteli üretmek. Amerikan Firma NSA ve interneti izliyor milleti dinliyor,cep telefonlari kopyaliyor onlara da kimse birsey demiyor bizede diyemezler

26
1
yanıtYanıtla
adibictu:

bunudamı taklit ettiniz yuh

10
16
yanıtYanıtla
dayi:

65 yildir üretiliyor, dava düser. taklitten cikmis artik.

20
1
yanıtYanıtla
erman yıldırım:

kesin padişahımızın elatı işlerindendir anasını satiim atmaca 53 te belçika brownıng kopyası deil mi ona nie açmıolar ? maksat ege kalkınmasın . . . . .

9
12
yanıtYanıtla
bülent yazmayım:

ruger başka luger başka

18
1
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title