Haberler

Dspli Aslan'dan Gövde Gösterisi

DSP'nin Bayraklı Belediye Başkan Adayı ve Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan Bayraklı ilçe halkıyla buluşarak seçim çalışmalarına başladı. Aslan, yaklaşık 5 bin kişi ile gövde gösterisi yaptı. Aslan, kentsel dönüşüm vurgusu yaptı, " Sizlerin dişinden tırnağından artırarak yaptığınız evlerinizin üstünde; rezidansların, gökdelenlerin, lüks villların, AVM'lerin hayalini kuranlara sesleniyorum: Bayraklı halkı ve Hüseyin Aslan buna izin vermeyecek" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olan ancak aday gösterilmemesinin ardından Demokratik Sol Parti'ye (DSP) geçerek Bayraklı odayı olarak gösterilen Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, seçim çalışmalarına başladı. Aday olduğu Bayraklı'da ilçe sakinleri ile buluşan Aslan'a Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura, DSP İzmir İl Başkanı ve Büyükşehir Adayı Selçuk Karakülçe, Konak Adayı Hakan Tartan, Güzelbahçe Adayı Ertan Avkıran, Balçova Adayı Semra Aksakal Kayacan ve çok sayıda partili destek verdi. Aslan, küskün CHP'lileri DSP'de birleşmeye davet etti.

Ege Koop ile İzmir'e çağdaş yapılar kazandırdıkların söyleyen Aslan, "Kooperatifçilik; konuttan üretime, halkla birlikte yaratma ve kazanma modelidir. Bunu iyi bilmenizi istiyorum. Bayraklı'da da korkulu rüya haline getirilen kentsel dönüşümü bu anlayışla yapacağız. Sizlerin dişinden tırnağından artırarak yaptığınız evlerinizin üstünde; rezidansların, gökdelenlerin, lüks villların, AVM'lerin hayalini kuranlara sesleniyorum: Bayraklı halkı ve Hüseyin Aslan buna izin vermeyecek" dedi.

Bayraklı'daki kıyıların halka ve kentin yararına olacak turizm yatırımlarına açılması gerektiğini söyleyen Aslan, bu kıyıların İzmir'in en güzel kıyıları olduğuna değindi. Bayraklı Belediyesi'nde çalışan taşeron işçilere de müjde veren Aslan, "Bayraklı'da hizmet üreten her emekçi her işçi arkadaşım emeğinin karşılığını alacak ve saygı görecek. Taşerona son vereceğiz. Ne emek örgütlerindeki görevlerimde ne de kooperatifçilik hayatımda, birilerinin kalemi, uşağı, adamı olmadım. Bu kentin hakkını, sizlerin haklarını hiçbir rantçıya, fırsatçıya söz vererek yola çıkmadık" ifadelerini kullandı. Partiler üstü hareket edeceğini belirten Aslan sözlerini şöyle sürdürdü; "CHP'li küskün arkadaşlarıma; AKP'li; MHP'li; BDP'li ve diğer partilere gönül vermiş Bayraklılı'lara çağrıda bulunuyorum: "Yerel ve yerinden yönetimlerde; halkla tek vücut olmak önemlidir, halkla birlikte karar vermek ve üretmek önemlidir. Bunu gelin hep birlikte yapalım."

Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini ifade eden Konak Belediye Başkan Adayı Hakan Tartan ise halkın geleceğine sahip çıkacak isimlere ihtiyaç olduğunu belirterek, "Ancak maalesef oğluyla akrabasıyla, yakınlarıyla sadece kendi geleceğine sahip çıkan insanlar var. Bugüne kadar nasıl hep önce insan dediysek bundan sonra da aynı şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

İzmir İl Başkanı ve Büyükşehir Adayı Selçuk Karakülçe de, DSP'nin yola çıkmasıyla bazı kesimlerin rahatsızlık duyduğunu söyleyerek "Kimsenin rahatsız olmaması gerek çünkü DSP'nin ilkeleri, kuralları bellidir. Cumhuriyet için, laiklik için Türkiye için yola çıktık. Bunlardan ödün vermeye niyetimiz yoktur" dedi. Merhum Başbakan Bülent Ecevit'in dürüstlükle anılan bir şahsiyet olduğunu hatırlatan Karakülçe, "O zaman kimileri Ecevit'in dürüstlükle anılmasını hafife almıştı. Ama gün geldi ki artık bu meziyet her insanda kolay kolay bulunmuyor. Biz de aynı meziyette insanlarla yola çıktık " diye konuştu.

Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura ise, Türkiye'nin hızla uçuruma doğru gittiğini, bölünme ortamı hazırlandığını, bizdensin ve değilsin diye uku ayrı kesime ayrıldığını söyleyerek, "Ülke resmen yangın yeri gibi kasıp kavruluyor. Ülkesini seven herkesin aktif olması ve çalışması gereken bir dönem yaşıyoruz. Ülkeyi felakete götüren bu duruma seçimlerde dur demezsek sonra çok pişman olacağız" dedi. Hiçbir partinin mensubu olmadığnı ancak Hüseyin Aslan'ı yıllardan beri tanıdığı için kendisine destek verdiğini belirten Özfatura, "Parti gözüyle bakarsak yanlış yaparız. Proje üretebilen insanları seçmekte fayda var. Hüseyin beyi 1984 yılından bu yana tanıyorum ve sonuna kadar kefilim" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Aslan Bayraklı Dsp Dsp Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title