Haberler

DSP Genel Başkanı Masum Türker Açıklaması

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Balıkesir ziyareti kapsamında Edremit Körfezi'nde miting ve ziyaretler gerçekleştirdi. Türker, baronların belirlediği bir siyaset ortamı olduğunu iddia etti.

DSP Lideri Masum Türker, Edremit Körfezi ziyaretine Havran ilçesinden başladı. İlçe girişinde partililer ve adayları tarafından karşılanan Türker, seçim otobüsünden Havran halkını selamladı. Daha sonra oluşturulan konvoy eşliğinde Gömeç ilçesine giden Masum Türker, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinge katıldı. Seçim otobüsünün üzerinden konuşan Türker, "Birincisi Türkiye'yi iktidardan, parlamentodaki partilerin baskısından kurtaracak, ikincisi de Gömeç'i daha yaşanır, bulunduğu coğrafi bölgeye göre katma değerden payını alan daha modern bir ilçe haline getireceğiz" dedi.

2 gün içinde 3 şehit verildiğini belirten Türker, "Birincisi Gezi olaylarındaki genç bir çocuk, diğeri karşıt görüşlü olan yine genç bir çocuk, bir de bir polisimizi şehit verdik. Üçü de bizim için aynı değerdeydi, üçü de bugün aramızda yaşıyor olması gerekirdi" dedi. Türker, partisinin Gömeç adayını halka tanıttı. Mitingi çok sayıda vatandaş dikkatle izledi. Türker ve beraberindekiler, Gömeçlileri selamlayarak mitingi sonlandırdı.

"BARONARIN BELİRLEDİĞİ SİYASET"

DSP Genel Başkanı Masum Türker ve beraberindekiler, Gömeç'in ardından, gecenin ilerleyen saatlerinde kalabalık bir araç konvoyuyla birlikte Ayvalık ilçesine gitti. Ayvalık'ta katıldığı programda basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Türker, ülkede baronların belirlediği bir siyaset olduğunu iddia ederek, "Türkiye bir yol ayrımında. Birincisi Türkiye'nin yönetimi açısından, ikincisi Türkiye'nin dış politikası açısından. Yönetim açısından şu anda önümüzde 2 seçenek var. ya herkesin güce tapanlar sınıfına mensup olduğu bir yönetim anlayışı, bu da iktidar yada muhalefetin, güçlü olanın yanında yol almak. İkinci duruş, ilkeli, inançlı ve idealist bir anlayışla Türkiye'nin geleceğinde söz sahibi olmak. Biz DSP olarak güce tapanlar sınıfında değiliz. Biz, ilkeli, inançlı ve idealist bir yaklaşım, duruş içindeyiz. Bozuk bir düzen var, bozuk düzeni değiştirme arzusu bizim idealimizdir. Türkiye'nin yapılanmasında karşımıza 2 farklı yapı çıkıyor. Biri baronların belirlediği siyaset, bir de halk için, halkla birlikte belirlenen siyaset. Baronların belirlediği siyaset, bugün gerek iktidar partisinde, gerek ama muhalefet partisinde adayların belirlenmesinden belli" diye konuştu.

Masum Türker, partisinin adayları tarafından hazırlanan seçim şarkılarını neşeyle dinledi. Çok sayıda partilinin ilgi gösterdiği toplantıda, Türker partililerle sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Edremit Körfezi Masum Türker Balıkesir Dsp Politika Güncel Haberler

title