Haberler

DSP Başkanı Türker: Elvan'ın Ölümü Bazı Çevrelerce Siyasete Alet Edildi

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Berkin Elvan'ın ölümünün ardından yaşanan gelişmelerin, bazı çevrelerce siyasete alet edildiğini söyledi.

Türker, Balıkesir'in Gömeç ilçesinde seçim otobüsünden vatandaşlara seslendi. Türker, iki gün içinde ardı ardına 3 şehit verdiklerini belirterek, "Birisi Gezi olaylarında gaz kapsülüne maruz kalmış genç bir çocuk, diğeri karşıt görüşte olan genç bir çocuk, bir de bu gösterilerden dolayı bir polisimizi şehit verdik" dedi.

Kendilerinin hiçbir zaman bu tür olayları siyaset malzemesi yapmadığını söyleyen Türker, şunları kaydetti:

"Bizim için üçü de aynı önemdeydi ve üç'ünün de aramızda yaşıyor olması gerekiyordu. İşte Demokratik Sol Partinin farkı. 'Benden olmayan ölsün, bu polis de ölsün, bu kişi de ölsün' demeyiz. Ne yazık ki bunları siyasete malzeme eden parti liderlerini televizyonlarda izliyorsunuz. Özellikle Başbakan'ı izliyorsunuz. Bundan 6 ay önce bu ölen gencin ölüm talimatını veren kişi, Başbakan'ın bizzat kendisidir. O gün polisler için dedi ki 'Destan yazdılar.' Destan kime karşı yazılır? Düşmana karşı yazılır. O gençler bizim gençlerimizdi. Onlar baskıya itiraz ediyorlardı. Çevrenin tarumar edilmesine isyan ediyorlardı. O destan yazan polisler, bir maaş ikramiye verdiği polisler, bu sefer 17 Aralık'ta onun oğluna kadar uzanacak bir soruşturmayı başlatınca kötü polis oldular ve yerlerinden sürüldüler. Şimdi sormak lazım, destan yazan polisler 6 ayda nasıl kötü olur?"

Türker, Berkin Elvan'ın ölümünün ardından yaşanan gelişmelerin, bazı çevrelerce siyasete alet edildiğini söyledi.

-"DSP'NİN OYLARI BÖLÜNÜYOR"-

DSP olarak kimsenin oyunu bölmediklerini, aksine DSP'nin oylarının bölündüğünü söyleyen Türker, "Demokratik Sol Parti olarak biz kimsenin oyunu bölmüyoruz. DSP oyları bölüyor diye propaganda yapıyorlar. DSP'den korktukları için bunu yapıyorlar. Demokratik Sol Parti'nin iktidar yürüyüşünden rahatsız oluyor. Balıkesir'de büyükşehirde, Gömeç ve Ayvalık olmak üzere tüm ilçelerinde çok iddialıyız. 30 Mart'ta her yer mavilere boyanacak. Sizin coşkunuz doğru yolda olduğumuzu açıkça gösteriyor" dedi.

DSP'nin sloganının "Dürüst İnsanların Partisi Demokratik Sol Parti" olduğunu söyleyen Türker, "Demokratik Sol Parti'ye gönül veren, üyesi olan, partimizde siyaset yapan tüm arkadaşlarımız Demokratik Sol Parti'nin felsefesini benimsemiş kişilerdir. Demokratik Sol Parti dürüstlüğün adresidir. Bu nedenle bu seçimlerde sloganımızı "Dürüst İnsanların Partisi Demokratik Sol Parti' olarak belirledik. Bizim belediye başkanlarımız dürüst, şeffaf ve hesap verebilir bir belediyecilik anlayışına sahiptir" dedi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, konuşmasının ardından belediye başkan adaylarını tanıttı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Berkin Elvan Masum Türker Balıkesir Dsp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti?
title