Haberler

Dolandırıcı Kadın, Eşine 'Fabrikada Kazandım' Diyormuş

Güncelleme:

Adana'da dolandırıcılık yapan 4 kişilik şebekenin elemanı Köse'nin, kazandığı parayı eşine, "Fabrikada iş buldum, oradan kazandığım para" diyerek verdiği ortaya çıktı.

Adana'da telefonla aradıkları kişilere kendilerini 'savcı' ve 'polis' olarak tanıtıp dolandırıcılık yapan 4 kişilik şebekenin elamanı 19 yaşındaki Gülcan Köse'nin, kazandığı parayı eşine, "Fabrikada iş buldum, oradan kazandığım para" diyerek verdiği ortaya çıktı.

POLİS ŞEBEKEYİ TAKİBE ALDI

Adana polisi, farklı kentlerde oturan kişileri telefonla arayarak, kendilerini 'savcı' ve 'polis' olarak tanıtıp kimlik bilgilerinin terör örgütleri tarafından kullanıldığını iddia ederek, yürüttüklerini söyledikleri soruşturma kapsamında para ve altın isteyen dolandırıcılık şebekesini takibe aldı. Şebekenin en son aradığı 32 yaşındaki M.A.A.'nın ihbarı üzerine harekete geçen polis, şüphelileri yakalamak için filmleri aratmayacak bir senaryo hazırladı.

ALTIN DOLU ÇANTAYI ALAN KADINA SUÇÜSTÜ

Polis, dolandırıcıların para ve altın istediği M.A.A.'dan söylenen adrese içinde 21 bin lira değerinde altın bulunan çantayı götürmesini istedi. Dolandırıcıların tarif ettiği Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde bulunan bir akaryakıt istasyonuna giden M.A.A., altın dolu çantayı buluşma noktasına gelen Gülcan Köse'ye teslim etti. Parayı alan Gülcan Köse, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından yakalandı. Gözaltına alınan genç kadın sorgusunda şebekenin diğer elemanları 39 yaşındaki Mustafa İmer, 37 yaşındaki Hacı Bozaslan ile 24 yaşındaki İsmail Bozaslan'ın adını verdi.

ŞEBEKENİN DİĞER 3 ÜYESİNE OPERASYON

Harekete geçen polis, şehir içi toplu taşıma aracında şoförlük yaptığı belirlenen 3 zanlıyı da düzenlenen operasyonla yakaladı. Polis, ayrıca aynı gün içinde Antalya'da yaşayan işçi emeklisi 72 yaşındaki A.G.'nin 7 bin 800, Samsun'da oturan 73 yaşındaki M.Ö.'nün 8 bin, Sivas'ta yaşayan 66 yaşındaki İ.P.'nin de 8 bin 500 lirayı Gülcan Köse adına PTT şubesine havale yaptıklarını tespit etti.

KADIN OLDUĞU İÇİN ŞÜPHE DUYMUYORLARDI

Dolandırıcılık şebekesinin kadın elemanı Gülcan Köse, yapılan sorgusunda suçunu itiraf etti. Gülcan Köse, alınan ifadesinde "Eşime fabrikada iş bulup çalıştığımı söyledim. Böylece, eve para getirdiğim zaman nerden aldığımı sormuyordu. Hacı işi organize ediyor, Mustafa İmer telefonla aradığı vatandaşlara kendisini 'savcı' veya 'polis' olarak tanıtıyor, para istiyordu. Ben de hesabıma yatan parayı çekip İsmail Bozaslan'a teslim ediyordum. Kadın olduğum için kimse benden şüphelenmiyordu. Onlar da benim payıma düşeni veriyordu" dedi.

Polis, şüphelileri ifadelerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500

Yorumlar (25)

erhan:

kürdodur

60
7
yanıtYanıtla
kemalistMobil-ANDROID:

adanada adanalı bulnak çok zor her yanı gundi suriyeli dolu

55
5
yanıtYanıtla
)Mobil-IOS:

Yine Adana. Bu ne ya.. Yarısından fazla Kürttür. Olacak o kadar. Sıra Mersin haberleri duymaya başlayacaz

35
5
yanıtYanıtla
türkoğlutürk:

yinemi adana :)

35
1
yanıtYanıtla
Türk:

adana adana adana ço kacılı yiyiorlar galiba her şey adanada çıkıyore :D

24
3
yanıtYanıtla
...:

tanrı erkekleri kadınların şerrinden korusun, kadınlar için yaşasın cehennem

11
15
yanıtYanıtla
hesMobil-ANDROID:

tipsiz suratinda meymenet yok

21
1
yanıtYanıtla
adanaLı:

HOSTT Lan bende adanaLıyım herkes aynımı Mal dogru konus

16
6
yanıtYanıtla
ADMobil-IOS:

Hırsızlığın cezası yok cezayı ağırlaştır kimse yapmaz mağdurun cezası kendine kalıyor

22
0
yanıtYanıtla
AYIP DiYE BiR SEY VAR YAHU,.:

HAA ADANA HAAAAA ÖBÜR TARAF;HER TARAF AYNI. . . . INSANIMIZIN KAREKTERI BOZULDU, , BOS BOS KONUSMAYIN, , , !!!!

15
1
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title