Haberler

Doğu'da Görev Yapan Öğretmenler MEB'den Ek Zam İstedi

Güncelleme:

Tüm Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası (Tüm Eğitim-Sen) Genel Başkan'ı Selman Aksu, "Bölgede çalışma koşulları dikkate alınarak ek bir zam kaleminin maaşa yansıtılması istedik" dedi.

Tüm Eğitim-Sen Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Aksu, Ankara'da bulundukları temaslar kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesindeki müsteşar ve genel müdürlüklerle bölgede yanşan olaylarla ilgili değerlendirmelerde bulunduklarını ifade etti.

Taleplerin olumlu karşılandığını bildiren Aksu, şöyle konuştu:

"Bölgede çalışma koşulları dikkate alınarak ek bir zam kaleminin maaşlara yansıtılması istedik. Son yaşanan olaylar çok açıkça bir şekilde ortaya koydu ki artık bölgede kalıcı olarak görev yapmak imkansız hale gelmiştir. Bu zorlukları aşmanın ve özelikle il dışından gelen kamu çalışanlarının bölgede tutmanın tek yolu ücretlerinin artırarak bir nebze de olsa katkı sağlamaktır."

Aksu, son yapılan görevde yükselme sınavının başarı düzeyinin beklenenin çok altında olduğu savunarak, soruların kolaylaştırılarak sınavın en kısa sürede yeniden yapılmasını talep ettiklerini de sözlerine ekledi. - Siirt

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title