Haberler

Diyarbakırlı Öğrencilerin 'Çanakkale Türküsü' ile Yolculuğu

"Biz Anadoluyuz Projesi kapsamında, Diyarbakır'dan havayolu ile Çanakkale'ye giden öğrenciler uçakta hep bir ağızdan Çanakkale Türküsü söyledi.

"Biz Anadoluyuz Projesi kapsamında, Diyarbakır'dan havayolu ile Çanakkale'ye giden öğrenciler uçakta hep bir ağızdan Çanakkale Türküsü söyledi.

İçişleri Bakanlığınca 180 günlük eylem planı kapsamında hayata geçirilen, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 21 ilden seçilecek 15 yaş ve altı 50 bin katılımcının ülkenin farklı illerini ziyaret edeceği projeden Diyarbakır'daki 6 bin 500 öğrenci yararlanacak.

Bu kapsamda 182 kız öğrenciden oluşan ilk kafile Diyarbakır Havalimanı'nda düzenlenen törenle Çanakkale'deki tarihi ve kültürel mekanları gezmek amacıyla yola çıktı.

Geziye katılacak öğrencilere, üzerinde "Biz Anadoluyuz" yazılı şapka, tişört ve çanta hediye edildi. Uçağa binen öğrencilerin heyecanlandıkları dikkat çekti. Çoğu öğrenci ilk kez uçağa binmenin heyecanını yaşarken, ilk kez denizi gören öğrenciler büyük mutluluk yaşadı.

Çok merak ettikleri, bir gün görebilmeyi umutla bekledikleri Çanakkale'ye gidecek olmanın sevincini yaşayan öğrenciler seyahatleri boyunca öğretmenleri ile Çanakkale Türküsü'nü seslendirdi.

Kahramanlık destanının yazıldığı Çanakkale'ye gitmenin gurunu yaşayan öğrenciler kendilerine bu imkanı sağlayan yetkililere teşekkür etti.

"Çanakkale'yi görmek hayalimdi"

Geziye Dicle ilçesinden katılan 8. sınıf öğrencisi Serap Aydın, AA muhabirine, hayatında ilk defa uçağa bindiğini söyledi.

Geziye katıldığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Aydın, "Çanakkale'de dedelerimiz can verdi, şehit oldu. Çanakkale'yi görmek hayalimdi, büyüyünce gitmek istiyordum ama şimdi nasip oldu." dedi.

Sekizinci sınıf öğrencisi Şerna Aydın da projede ve gezinin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiğini dile getirdi.

"Benim bir akrabam da orada şehit olmuş. İnşallah onun da mezarını görme şansım olur." diyen Aydın, çok mutlu olduğunu söyledi.

Türküler eşliğinde geçen yolculuğun ardından öğrenciler Çanakkale'de çiçeklerle karşılandı.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Havalimanı Çanakkale Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
title